Nyári táborok a kerületben

csepel.hu

Hamarosan itt a nyári szünet, a kikapcsolódás és persze a táborozások ideje. A csepeli gyerekek sokféle lehetőség közül válogathatnak. Ezek közül jó néhány a csepeli önkormányzat jóvoltából ingyenes lesz a résztvevőknek: erre pályázati pénzből van lehetőség. A paletta igen színes: sport-, művészeti, helytörténeti és kézművestábor is megtalálható a kínálatban. A Csepeli Városkép Kft. idén ötféle ingyenes napközis tábort szervez, melyekre főként a 6–12 éves korosztályt várják. A programokról a művelődési házak vezetőit, illetve a szervezőket kérdeztük.

Rákóczi Kert – Családok Parkja

A Kölyök Fitnesz Tábor évek óta az egyik legnépszerűbb napközis tábor, mely idén hét turnusban várja az aktív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket. A programok elsősorban a sport köré épülnek, mindennap más mozgásformáé a főszerep. „Nagyrészt a tavalyihoz hasonló programokkal, például sorversenyekkel, ügyességi és labdajátékokkal, különböző edzésekkel, vizes játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal, társasjátékokkal tesszük változatossá a táborban töltött időt” – mondták el lapunknak a szervezők, Mag Barbara és Tarnay Zsuzsanna. Kiemelték, ezek a programok igen népszerűek a gyerekek köré-ben, de mindig próbálnak újdonságokkal, meglepetésekkel is készülni. Idén például először lesz a strandon aquafitneszedzés a gyerekeknek. Ugyanakkor minden hétre szerveznek kirándulásokat és izgalmas programokat különböző külső helyszínekre. Érdeklődni az info@fittjovoalapitvany.hu címen lehet.

Rákóczi Kert – Családok Parkja

A képzőművészeti tábor hasznos időtöltést biztosít a nyári szünetben. A program célja, hogy a gyerekek fogékonnyá váljanak a művészetek iránt. „Fontos, hogy a nálunk eltöltött idő hozzájáruljon a gyermekek személyiségének a fejlődéséhez, segítse a közösségi szellem megteremtését, valamint az önállóság és öntevékenység fejlődését. Nem szükséges rajztudás, képzőművészeti tapasztalat, csupán alkotókedv, együttműködő hozzáállás, vidámság” – mondta Zubor Mónika intézményvezető. A részvétel 6–12 éves csepeli lakcímmel rendelkező gyerekek számára ingyenes. A tábor július 11-e és 15-e között zajlik. A szervezők az alkotáshoz szükséges anyagokat, a napi négyszeri étkezést, a friss gyümölcsöket és ásványvizet is biztosítják. Regisztráció: info@rkcsaladokparkja.hu

Királyerdei Művelődési Ház

A Királyerdei Művelődési Ház helytörténeti tábora július 4-e és 8-a között várja a gyerekeket. Az ötnapos táborban izgalmas programokon, élményeken keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a kerület történetével, természeti és kulturális értékeivel. Betekintést nyerhetnek a kovácsmesterségbe, a birkanyírásba, íjászkodhatnak, fakaruszon utazhatnak, de rengeteg érdekes kézműves program is várja őket. A szervezők mindent megtesznek, hogy a gyerekek a táborozás alatt tartalmasan töltsék az időt. „A művelődési ház másik népszerű programját, a Hercegnő- és lovagképző napközis tábort július 2 5-e é s 2 9-e között rendezik meg. Ez a tábor elsősorban a hat–nyolc éves korosztálynak szól” – hangsúlyozta Horváthné Csikós Ilona, a Királyerdei Művelődési Ház vezetője. A színes programok a lovagkort idézik; várépítés, középkori lakoma, tánc, kard- és ékszerkészítés – csak néhány kedvcsináló a programból. Mindkét táborból egy-egy turnus indul, melyekre 20-25 főt várnak. Jelentkezni a kiralyerdeimuvhaz@csepeli varoskep.hu e-mail címen lehet.

Radnóti Miklós Művelődési Ház

A Csillag tábort tavaly szervezték meg először. A napközis táborba a 7–12 éves korosztályt várják elsősorban. „A program szellemisége a tavalyihoz hasonló, a korábban népszerű programokat idén is megtartjuk és sok újítás is lesz. A Csillag táborban minden nap más tematika köré épül. Lesz sport-, környezetvédelemi, művészetekről és állatokról szóló nap is, ez utóbbin ellátogatunk a Szigethalmi Vadasparkba” – mondta Ligeti Ágnes intézményvezető. A táborból két turnus indul: június 27.–július 1., illetve július 11-e és 15-e között. A program során napi négyszeri étkezést biztosítanak a gyerekeknek, és igyekeznek figyelembe venni a különböző ételallergiákat is. Érdeklődni a +36-1/278-2757-es telefonszámon lehet.

Szabó Magda Közösségi Tér

A Játék és Hagyomány tábor két időpontban, július 18-a és 22-e, illetve augusztus 1-je és 5-e között indul. „Egy lángot adok, ápold, add tovább.” E gondolat jegyében a táborban lesz fazekasfoglalkozás, íjászkodás, a gyerekek solymászbemutatón vesznek részt, és ellátogatunk Dinnyésre, „a világ egyetlen anyaghűen megépített vármakett parkjába”, barangolunk a tanösvényen, s találkozunk a parasztudvar lakóival. „Terveink között szerepel, hogy útközben megnézzük, hol született Gárdonyi Géza, s egyik nap a Csepeli Helytörténeti Gyűjteményben ismerkedünk kerületünk múltjával” – mondta Udvardi Beáta intézményvezető. Az új, élményekben gazdag tábort a 7–11 éves korosztálynak szervezik. Jelentkezni a 06-1/355-4032-es telefonszámon és a szm.iroda@csepelivaroskep. hu e-mail címen lehet.

2022-es Csepeli Labdarúgó Tábor

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület és a Csepel FC közös tábora közvetlenül az iskola befejezése után várja a 7–14 éves korosztályt. A program június 16-17-én indul, majd két ötnapos turnus következik június 20‒24., illetve június 27.‒ július 1-je között. A futball-specifikus tábor helyszíne a Hollandi úti pálya lesz, ahol öt edző részvételével zajlanak majd a tréningek, edzések. A táborban napi három étkezés biztosított. A szervezők nem csak fiúk, lányok jelentkezését is várják! Érdeklődni és jelentkezni lehet az utanpotlas@csepel.hu e-mail címen, vagy Rácz Botondnál a 06-20/ 773-1997-es telefonszámon.

tabor1

Öttusatábor

A Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület augusztus elsején indítja el ingyenes öttusatáborát 6–14 éves korú gyerekeknek heti turnusokban, a Csepeli Strandfürdő területén. Összesen négy turnust szerveznek. Ezek hétfőtől péntekig, reggel fél 8-tól délután 4 óráig tartanak. Egy-egy turnusban ötven gyereket fogadnak. Mindennap két étkezést biztosítanak. A résztvevőkkel szakképzett edzők, pedagógusok foglalkoznak. Az öttusatábor programjai között változatos sport- és játékos tevékenységek szerepelnek. Lesz benne úszás, vívás, lövészet, lézerfutás, akadálypálya- verseny, sorverseny, rajzverseny, kvíz, kidobós játék, számháború, pingpong, csocsó, tánc, kézműves-foglalkozás, strandolás. Fizetős táborként szervezik meg az úszó- és élménytábort, amely június 20-ától kezdődik szintén heti turnusokban, tíz héten át. További információk és jelentkezés Vadász Norbert úszásoktató főszervezőnél: 06-30/839-9920; csepeluszas @gmail.com.

Kajak-kenu tábor

A Csepeli Kajak-Kenu Egyesület június 20-ától nyolc héten át nyolc turnusban fogadja a 9–14 éves korú, úszni tudó gyerekeket nyári sporttáborába – mondta Kiss Tamás, az egyesület elnöke. A részvétel ingyenes. Egy-egy turnus egy hétig tart reggel nyolctól délután fél ötig. Egy turnusban egyszerre húszan vehetnek részt. A résztvevők naponta négyszer kapnak étkezést. A jelentkezőket változatos programokkal várják. A vízzel való ismerkedés része a kajakozás és a kenuzás, ezeken kívül a sárkányhajózás. Ez utóbbi hajóban egyszerre akár húszan is elférnek, és nagy élményt nyújt a gyerekeknek. Egy alkalommal megkerülik a Molnár-szigetet. A szárazföldön is mozgalmas programok színesítik a napot. A változatos játékok között szerepel a foci, tollaslabda, pingpong, különféle társasjátékok. Egy nap túrát szerveznek a Kalózhajós játszótérre, egy másik alkalommal a strandra látogatnak, ha az időjárás kedvező. A táboroztatás egyik célja, hogy a gyerekek élményekkel gazdagodjanak és megszeressék a kajak-kenu sportot. Jelentkezni az egyesület honlapján, a csepelkajakkenu.hu oldalon lehet.

Példaképek és életmód

Június 16-ától augusztus 31-éig kétféle ingyenes táborban várják a gyerekeket – közölte Király István, a Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémia vezetője. Az egyikben agressziókezelő sport- és példaképrendszer-kialakító foglalkozást tartanak, a másik neve életviteli sporttanoda program nyári tábor. Mindkét tábor napközis jellegű, 9 és 16 óra között folynak a foglalkozások. Az agressziókezelő táborban egyebek mellett azzal foglalkoznak majd, hogyan lehet levezetni a feszültséget a sporttal, illetve hogyan hat a teljesítményünk az életben elfoglalt helyünkre. A gyerekeket sok mozgás és sportolási lehetőség várja. Az életviteli tanoda táborban a hatékony életvezetésre, a szervezett életmód kialakítására helyezik a hangsúlyt. Mindezt a sporton és különféle előadásokon keresztül mutatják be. A foglalkozásokat a régi Rákóczi iskolában tartják. Bővebb információ és jelentkezés: Hammer Mónika, 06-20/249-5536.

Edzések és strandolás

„A Csepeli Birkózó Club két egyhetes tábort szervez elsősorban saját birkózó növendékei számára” – közölte Hajdu Imre, a Csepeli Birkózó Klub vezetőedzője. A napközis tábor június 27-étől július 1-jéig tart a Burattino Általános és Középiskola Táncsics Mihály úti épületében. A táborban előreláthatóan mintegy húsz, 6–12 éves korosztályú gyerekeket fogadnak reggel 8 órától 16 óráig. A kisdiákokkal Bányi Olivér és Nyíri Milán birkózóedzők foglalkoznak. A szabadidős programok keretében strandolás és moziban egy film megtekintése szerepel. A másik tábort augusztus 8-ától 14-éig tartják Balatonberényben. Ezen diák és serdülő korosztályú csepeli birkózók vesznek részt, körülbelül huszonöten. Ez gyakorlatilag edzőtábor lesz, ahol mindennap kemény edzéseket vezényelnek le. A szabadidős tevékenységek sorában kirándulásokat és strandolást terveznek a szervezők.

Élménytáborok

Változatos programok várják a gyerekeket két turnusban, július 11-e és 15-e, augusztus 15-e és 19-e között. A júliusi táborban a víz lesz a központi téma: lesz hajózás, kirándulás vizes játszótérre, tropicariumba, strandra. Minden nap más formában találkozhatnak a gyerekek a vízzel és a vízi világgal. Az augusztusi táborban is egy felejthetetlen hetet tölthetnek: a programokon megismerkedhetnek a felelős állattartással, az állatok gondozásával, lesz állatkerti séta, pónisétáltatás, állatsimogató. Mindkét tábor ingyenes, háromszori étkezést, innivalót, friss gyümölcsöt biztosítanak. A csoportok találkozási helye: Humán Szolgáltatások Igazgatósága Családsegítő Közösségi Háza (Csete Balázs u. 15.) Itt 7.30-tól várják a gyerekeket, a programokról is ide érkeznek vissza. A szülőket 16 órától várják. A jelentkezéshez fel kell venni a kapcsolatot az iskolai segítővel, Fehér Melindával: 06- 70/199-1962 vagy Kupi Andrással: 06-70/377-8432.

Művészeti tábor

A Csepeli Gyermekekért Alapítvány szervezésében a 6-12 éves korosztálynak június 27. és július 1. között Művészeti Élménytábor indul a Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban. A résztvevők a művészetek sokszínű eszközével megmutathatják egyéniségüket, tehetségüket. Regisztráció: csgyalapitvany@gmail.com

Napközis tábor

Az önkormányzat hagyományos nyári napközis tábora június 27-e és augusztus 19 -e között lesz. Helyszínei a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont, a tavaly megújult Csepeli Napközis Tábor (Hollandi út 18.), és a Mészáros Jenő óvoda Vénusz utcai telephelye. (Erről bővebben következő számunkban olvashatnak.)

A táborok a helyek függvényében fogadják a jelentkezéseket.
Kérjük, az adott tábor helyszínén személyesen vagy telefonon érdeklődjenek az aktuális lehetőségekről.

 

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !