Taroltak a csepeli strandröplabdások

Csepel.hu

A csepeli Szabadkikötő SE pályáján rendezték az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság küzdelmeit, ahol a csepeli Strandröplabdázásért SE versenyzői több aranyérmet is szereztek.

Augusztus 13. és 16. között a Magyar Röplabda Szövetség által rendezett versenyen a négy nap alatt mintegy 200 sportoló állt rajthoz, 116 felnőtt és 98 utánpótlás korú versenyző. Csütörtökön az U-22-es országos bajnokság döntőjében csepeli aranyérmek születtek. A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence, míg a nőknél Vasvári Eszter és Vasvári Zsófia alkotta duó aratott győzelmet. Pénteken az U-16-os fiú országos bajnoki döntőt rendezték, amelyet szintén csepeliek nyertek: Tari Bence és Veress Ákos párosa.


A felnőttek versenye pénteken indult a selejtezőkkel, szombaton pedig 16 férfi és 16 női csapat versengett, így alakult ki a legjobb négy mezőnye. A csepeliek itt is szépen szerepeltek, ugyanis a férfiaknál a Hajós-Stréli páros, a nőknél pedig Juraszik Patrícia és Villám Lilla, valamint a Vasvári testvérek is kvalifikálták magukat a döntőre.
A vasárnapi mesterverseny döntőit az M4 csatorna is közvetítette, így a zárt kapus rendezés ellenére a képernyők előtt sokan kísérhették figyelemmel a csepeli strandröplabdások sikereit. A férfiak (Hajós-Stréli) aranyérmet, míg az egyik női csapatunk (Juraszik-Villám) ezüstérmet ünnepelhetett. Vasárnap bonyolították az U-16-os női bajnokságot is, ahol egy csepeli-gödöllői páros, Kun Stefánia (SRSE) és Kristóf Dóra (Gödöllői Röplabda Club) aranyérmet nyert.
A vasárnapi döntők után az érmeket Morovik Attila, Csepel alpolgármestere és Buday Balázs, Strandröplabdázásért Sportegyesület elnöke adta át.

Buday Balázs lapunknak elmondta, kimagaslónak tartja a csepeli strandröplabdások idei eredményeit. – Idén eddig hat korosztályos döntőt rendeztek, amelyből ötöt megnyertünk. A korábbi években is eredményesen voltunk, a korosztályos bajnoki címek felét rendre csepeliek nyerték, de idén taroltunk, ráadásul az U-20-as versenyben, amely még hátravan, a fiúknál és a lányoknál is a mi röplabdásaink az esélyesek – mondta, majd reményét fejezte ki, hogy az egyesület a jövőben is sok bajnokot tud kinevelni.

A csepeli mesterverseny eredményei:

Elődöntő

Férfiak:
Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE)–Kiss Dániel, Bán Viktor 2:0
Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE)–Bagics Balázs, Tóth András 2:1

Nők:
Vaida Beáta, Vecsey Fanni (Eötvös DSE, Gödöllői RC)–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (Strandröplabdázásért SE) 2:0
Villám Lilla, Juraszik Patrícia (Strandröplabdázásért SE)–Győri Panna, Szabó Dorottya (Penta-KSE, ÓSSC) 2:1

Döntő

Férfiak:
Hajós Artúr, Stréli Bence–Rása Alex, Rozgonyi Bálint 2:0

Nők:
Vaida Beáta, Vecsey Fanni–Villám Lilla, Juraszik Patrícia 2:1

 A 3. helyért

Férfiak:
Kiss Dániel, Bán Viktor–Bagics Balázs, Tóth András 2:0

Nők:
Győri Panna, Szabó Dorottya–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia 2:0

 

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !