Mosogatószer adomány csepeli intézményeknek

Csepel.hu

Csaknem ötmillió forint értékű folyékony mosogatószer adományt nyújtott át Schönek Alfréd és Schönek Márta, a Segítség Köve Alapítvány vezetői a csepeli önkormányzat javára Borbély Lénárd polgármesternek. Az összesen 2400 doboz mosogatószert a csepeli önkormányzat intézményei között osztják szét.

Borbély Lénárd megköszönte a felajánlást, és nagyra értékelte a csepeli Schönek házaspár több évtizede tartó jótékonysági tevékenységét. A mosogatószereket az előzetes felmérések alapján óvodáknak, iskoláknak, a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának és más intézményeknek juttatják el.

A házaspár a nyolcvanas évek elejétől folytatja az egész országra kiterjedő jótékonysági tevékenységét, de a Segítség Köve Alapítványt hivatalosan 2006-ban jegyezték be. Különféle cégekkel állnak kapcsolatban, amelyek élelmiszereket, édességeket, tisztítószereket, játékokat, tanszereket és sok egyéb hasznos tárgyat, dolgot ajánlanak fel. Magánszemélyek szintén bőségesen adakoznak. Az alapítvány munkatársai idén az ország tizenegy megyéjének harmincnyolc településére juttattak el adományt mintegy 48 millió forint értékben. A csepeli intézmények rendszeresen kapnak ajándékokat az alapítványtól. A Schönek házaspár nevéhez fűződik a cipősdoboz akció bevezetése; a csepeli anyaotthon lakói minden karácsonykor egy ilyen dobozban kapnak adományt. Az otthon lakói más alkalmakkor is részesülnek támogatásokban. Az anyaotthonon kívül gyakran juttatnak adományokat az idősek otthona, a gyermekotthonok, a hajléktalanszállók és más szociális intézmények lakóinak. A csepeli önkormányzatnak korábban tisztálkodási szereket nyújtottak át.
A Schönek házaspárnak a Segítség Köve Alapítvány munkatársai segítenek önkéntes alapon.
cs. a.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !