Mi a büszkeség?

Vélemény – Ábel Attila

A képen a csepeli önkormányzat babazászlója látható. Gyerekrajz. Kifejezi egy közösség örömét, amikor új élettel gyarapodik. Egy gyermek születése ugyanis nem pusztán magánügy. Ellentétben a nemi irányultsággal. Ami magánügy. Büszkeségre volna oka annak például, aki homoszexuális? Szerintem akinek ez a büszkeség, és nem az, amit az életében elér, valójában nem tudja elfogadni a homoszexualitását.

Aki pedig közügyet kreál a szexuális irányultságból, célpontot fog mutatni azoknak, akik ezt nem tudják, nem akarják elfogadni. Ezt súlyosbítja, ha a hagyományos értékek, a család, a gyermekvállalás ezzel egy időben szégyenpadra kerül. Lehülyézik az időseket, a gyermeket vállalókat. Akkor jön a zászlótépés, civakodás.

Azt is meg kell jegyeznem, hogy a szerencsés többség egyszer megöregszik, és adott esetben azok fogják gyógyítani, ápolni, akik most születnek. Az LMBTQ életmódot élőket is, ha egyáltalán nincs gyermekük.

Emiatt – a békesség kedvéért – azt javaslom a balliberális politikusoknak is, hogy a hagyományos, közösséget építő értékeket mélyítsék el, és ne magánügyből kreáljanak közügyet csak azért, hogy még több feszültséget keltsenek a magyar társadalomban. Feszültségből így is van elég.

Forrás: Facebook, Ábel Attila

6 hozzászólás “Mi a büszkeség?” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Véleményem szerint az országgyűlésnek olyan törvényt kellene megalkotnia, ami a helyére teszi ezt a zászlóügyi kérdést. Középületeken illetve közterületen csak az alábbi lobogókat lehessen elhelyezni:
    – nemzeti zászlók, országzászlók (pl. külképviseletek épületei, kisebbségi önkormányzatok használatában álló épületek);
    – nemzetiségi zászlók (pl. székely zászló);
    – EU zászló;
    – települések (kerületek) saját zászlója;
    – fekete zászló.

  2. Marika szerint:

    Abszolút egyetértek a cikk írójával és az előttem kommentelővel is, felháborító számomra hogy mi folyik itt Budapesten vagy inkább nevezhetném lassacskán Buzipestnek is!
    Csepelen születtem és itt élek azóta is, soha nem éltem máshol de sokszor eszembe jut mostanság, hogy nem akarok én egy olyan városban élni ahol az a “haladó gondolkozás” és a “modern értelmiség” az hogy a homoszexualitást úgy állítjuk be mint követendő és támogatást igénylő fejlett életforma!

  3. Gary Ridgeway szerint:

    Marika! Szavaitokkal élve van BUZI kollégám. Többet ér a srác, mint pár hetero. Nem kell a sztorit túlhájpolni, ezzel egyet értek, de kriminalizálni sem.

  4. ta-dam szerint:

    Nekem is volt ilyen kollégám, több is. De az ő fajtájuk nem lobogtat és nem tépked zászlót, hanem határozottan viszolyog az ilyesmitől. Elég nekik ha emberként kezelik őket. Elvégre is nem a nemünkkel kellene azonosnak lennünk, hanem önmagunkkal.

Itt lehet hozzászólni !