Újabb utcákat, járdákat építenek Királyerdőben

Csepel.hu

A kormány támogatásának köszönhetően tovább folytatódnak a csepeli útépítések. Július 30-tól december 31-ig összesen több mint egy kilométeren szilárd burkolatú utakat készítenek, járdákat újítanak fel és kiépítik a csapadékvíz elvezetését a Bokros és Százszorszép utcában, valamint a Százszorszép közben.

A munkálatokról tartott lakossági fórumot Takács Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. általános igazgatója a Királyerdei Művelődési Házban július 29-én. Az eseményen megjelent és válaszolt a lakók kérdésére Bercsik Károly és Zupkó János, az érintett területek egyéni önkormányzati képviselői.

A beruházás bonyolítója a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft., kivitelezője a Gerulus Kft., műszaki ellenőre a Techoplus Kft. Elsőként a Százszorszép utcát építik meg a Zsilvölgyi utca és a Hollandi út közötti szakaszán 558 méteren. A kétoldali járda rekonstrukcióját 1116 méteren készítik el. A csapadékvíz elvezetésére szikkasztó blokkot építenek. A Százszorszép közt a Százszorszép utca és a Damjanich János út közötti szakaszán 45 méteren építik meg. Részleges járdarekonstrukciót végeznek el öt és fél méteren, valamint itt is szikkasztó blokkban vezetik el a csapadékvizet. A lakók megkérdezték, hogy a Százszorszép köz lépcsőjét felújítják-e; válaszként elhangzott, hogy a jelenlegi beruházás ezt nem tartalmazza. A Bokros utcát a Liliom és a Berek utca közötti szakaszán 617 méteren aszfaltozzák le, a járdát mindkét oldalon felújítják, a csapadékvíz elvezetésére pedig szintén szikkasztó blokkot építenek. Az útpálya szélessége négy és fél méter lesz, és helyenként forgalomcsillapító öblöket alakítanak ki. Mind a három utcában szakaszonként végzik el a felújítást, hogy minél kevesebb kényelmetlenséget okozzanak az ott lakóknak.

A konkrét munkálatok elkezdését kamerás állapotfelvétel előzi meg. A későbbi vitás helyzetek elkerülése érdekében a kivitelező cég lefilmezi a ház utcafronti homlokzatát, a kerítést, járdát és a ház előtti zöldfelületet. Az építkezés során megóvják, helyreállítják a zöldfelületet. Számítani lehet rá ugyanakkor, hogy szükség esetén a fákat legallyazzák, a beteg példányokat pedig kivágják. Figyelemmel lesznek arra, hogy a lakók az ingatlanokat megközelíthessék, a gépkocsik beállását csak rövid időre akadályozzák. A beruházás ideje alatt a hulladékszállítás zavartalan működése végett arra kérik a lakókat, hogy az érintettek a kukákon tüntessék fel a házszámukat. A kivitelező munkatársai gondoskodnak arról, hogy a hulladéktárolókat az ingatlan elől arra a helyre viszik, ahonnan a hulladékszállítás elvégezhető, majd a kukákat visszahelyezik a lakók háza elé.

Az érintett helyeken információs táblákat helyeznek el, amelyeken a kivitelezést végzők elérhetőségeit, telefonszámait tüntetik fel. A lakók a következő címeken, telefonszámokon közölhetik észrevételeiket, véleményüket. A kivitelező Gerulus Kft. telefonszáma: 06-30-883-8856, email címe: kapcsolat@gerulus.hu. Műszaki ellenőr a Technoplus Kft. részéről Balogh Péter. Telefonszáma: 06-20-251-1100, email címe: titkarsag@technoplus.hu.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !