Koronavírus: itt vannak a csepeli intézkedések

Facebook

Csepelen a koronavírusos járvány megelőzése érdekében szünetel vagy minimálisra csökken az iskolák, óvodák, bölcsődék, az önkormányzat, a kormányhivatal, a Városgazda nyitvatartása. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését továbbra is biztosítják. A strandot és a tanuszodát a helyzet javulásáig bezárják.

További információk a cikkben.

Szombaton este ismét rendkívüli ülést tartott a csepeli önkormányzat vezetése, amely kiegészült a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tankerület és a kormányhivatal képviselőivel. Az alábbiakban Borbély Lénárd polgármester közleményét olvashatják.

Tisztelt Csepeliek!

A koronavírus kapcsán az Operatív Törzs javaslatai és a Kormány döntései alapján a következő fontos önkormányzati döntéseket hoztuk. Kérem, olvassák el figyelmesen és legyenek segítségünkre az állampolgárok tájékoztatásában. Az intézkedések március 16-án lépnek hatályba és visszavonásig érvényesek.

• Az önkormányzati óvodákban és bölcsődékben hétfőtől kezdve rendkívüli szünetet rendelünk el. A rendkívüli szünet alatt – a nyári szünethez hasonlóan – ügyeleti rendszert működtetünk. Az iskolákban az ügyeleti rendszert a Dél-Pesti Tankerület ugyanilyen módon működteti. Arra kérjük a magán és egyházi fenntartású intézményeket, hogy hasonlóan járjanak el.

Az ügyeleti rendszer a hétfői és keddi napon az összes intézményünkben működik, szerdától pedig összevontan folytatódik. Az étkezések lemondásáról központilag gondoskodunk.

Az ügyeletet igénybevevők számára az intézményekben az étkezést biztosítjuk.

Az ügyelet biztosítása ellenére arra kérjük a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye be az intézményekbe a gyermekét!

Az elrendelt rendkívüli szünet alatt a halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek az étkezést a szünidőkben megszokott módon biztosítjuk.
Az óvodákban és bölcsődékben a 60 év feletti munkatársainkat mentesítjük a munkavégzés alól.
Az intézmények zárása alatt a teljes fertőtlenítésről gondoskodunk.

Az iskolai és óvodai beiratkozások várhatóan április végén zajlanak, ügyeleti időben. Erről a későbbiekben részletesebben is adunk tájékoztatást.

• A Polgármesteri Hivatalban hétfőtől az ügyfélfogadást felfüggesztjük. Az anyakönyvi eljárási ügyeket és a hagyatéki ügyeket előzetes telefonos bejelentkezés alapján, ügyeleti rendben, minden héten hétfőn, 13:30-17:30-ig végezzük. Minden egyéb hivatalos ügyben kérjük, elektronikusan és telefonos úton járjanak el az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám: 1/427-6100

E-mailek:

adóügyi iroda: adougy@budapest21.hu
hagyaték: hagyatekiugyek@budapest21.hu
családtámogatás: csaladtamogatas@budapest21.hu
anyakönyvi iroda: anyakonyv@budapest21.hu
KCR: kcr@budapest21.hu
főépítészi iroda: foepitesz@budapest21.hu
városrendezés (környezetvédelem, utak, közterülethasználat): kozterulethasznalat@budapest21.hu; kornyezetvedelem@budapest21.hu; kozutkezelo@budapest21.hu
intézményfelügyelet (oltások): intezmenyfelugy@budapest21.hu
jogi csoport (társasházak): jegyzo@budapest21.hu
kereskedelem: kereskedelem@budapest21.hu
birtokvédelem: birtokvedelem@budapest21.hu

• A Csepeli Strandot és a Posztógyár utcai Tanuszodát hétfőtől bezárjuk.

• A Rákóczi Kert – Családok Parkja egyelőre nyitva marad. Abban az esetben, ha a forgalma a jó időre és az intézmények zárására tekintettel jelentősen megnövekszik, a bezárást elrendeljük.

• A Csepeli Piacot nem zárjuk be, de arra kérjük a lakosságot és a családokat, hogy az idősebb emberek, kifejezetten a 70 év felettiek, ne menjenek oda vásárolni. Arra kérünk mindenkit, hogy segítsük ebben családtagjainkat, szomszédainkat, ismerőseinket.

• A Humán Szolgáltatások Igazgatósága ügyeleti rendszerben tart ügyfélfogadást, előzetes telefonos bejelentkezés alapján minden hétfőn és szerdán 9-12 óráig.

Telefonszám: 1/425-2408
Krízis telefonszám (éjjel-nappal hívható): 06-20-518-9150

• A Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. ügyfélfogadását felfüggesztjük. Kérjük, itt is telefonon és elektronikusan járjanak el az alábbi elérhetőségeken.

Telefon: 1/278-58-48
e-mail: info@varosgazda.eu

• A Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda igazgatóságának elérhetőségei:

Telefon: 1/211-3341
e-mail: ovodavezetes@csepelgszi.hu

• A Dél-Pesti Tankerületi Központ elérhetőségei:

Telefon: 1/795-8211
e-mail: delpest@kk.gov.hu

• A kerületi kormányhivatal korlátozottan, csak fontos és sürgős ügyekben jár el. A lejárt személyi okmányok automatikusan a veszélyhelyzet végéig érvényben maradnak. Az ügyfélkapus regisztrációt továbbra is csak személyesen lehet elvégezni.

További információk a 1818-as telefonszámon, valamint a kormanyhivatal.hu/budapest oldalon.

A koronavírussal kapcsolatban további pontos és hiteles tájékoztatást a www.koronavirus.gov.hu oldalon találnak.

Kedves Csepeliek!

Kérem a támogató együttműködésükét, türelmüket és megértésüket. Aki csak tud, segítsen az idősebb embereknek, vigyázzunk rájuk, családjainkra és magunkra!

Végül, de nem utolsósorban szeretném köszönetemet kifejezni azoknak a csepeli egészségügyi dolgozóknak, akik mindent megtesznek a kerületi lakosok biztonságáért. A lakosoktól pedig azt kérem, hogy védjük és óvjuk az egészségügyben dolgozókat, csak indokolt esetben keressük fel őket.

Csepel, 2020. 03. 14.

Borbély Lénárd
polgármester

 

Korábbi cikkünk a témában:

Felhívás Csepel lakosságához

2020. március 13.

Tisztelt Csepeliek!

Az elmúlt hetekben hazánkban is mutattak ki koronavírusos fertőzést, amely máris különleges intézkedések bevezetését tette szükségessé. A Kormány veszélyhelyzetet rendelt el.

Kérem, hogy a most következő hetekben mindenki fokozottan tartsa be a járvány megelőzéséhez szükséges viselkedési és tisztálkodási szabályokat, tartsa be és figyelje a koronavírus elleni védekezésért felelős, szakemberekből felállított Operatív Törzs felhívásait, intézkedéseit. Az interneten ezt a koronavirus.gov.hu oldalon lehet elérni. Az állami televíziók, rádiók szintén folyamatosan közlik a felhívásokat. Az ingyenes információs központi telefonszámok: 0680 277-455 és 0680 277-456. A különleges szabályok betartása most szó szerint életbevágóan fontos. Folytatás »

10 hozzászólás “Koronavírus: itt vannak a csepeli intézkedések” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    A svédek elengedték az egész védekezést, mert nem tudják kordában tartani a járványügyi utasításokat be nem tartó migráncstömegeket, akik a kórt is behurcolták hozzájuk. A Soros által elősegített illegális migráció és a koronavírus-járvány között egyértelműen kapcsolat van, ezért a bevándorlást meg kell állítani.

  2. Gary Ridgway szerint:

    Azt hiszem teljesen korrekt!
    Ennél többet egy Önkormányzat nem tud tenni.
    Qqriq!
    Olvasgass, hogy ahová nem mentek a migránsok, ott is elszaladt a történet, mert mindenki szarik az egészbe bele. Nem csak a svédek, úgy Nyugat-Európa egésze. Itt nincs fegyelem semmilyen téren, tesz mindenki a másikra.

  3. Tóth kati szerint:

    Hoppácska:most olvastam a neten,hogy Karácsonynak 41! tanácsadója van.Fejenként havi 700ezret kapnak.Az havonta 28 millió.Hány lélegeztető gépre tellene belőle?Vonja vissza ezeket a pénzekez és vegyen belőle lélegeztető gépeket a fővárosi kórházaknak!A fővárosnak is vannak ám kötelezettségei.Szerintem ebben az országban van egy sokkal pusztítóbb vírus:gyurcsányi és szektája.

  4. Gary Ridgway szerint:

    Katika megint idehányt valamit, aminek semmihez és semmi köze nincs.
    Most itt az én értelmezésem szerint másról van szó.

  5. Nagyoroszi Zsigmond szerint:

    Katika!
    Orbán miniszter úr tanácsadóinak béréből, hány lélegeztőre jutna?
    Várom válaszát.

  6. pusssh szerint:

    Megnyugtató hír:
    https://twitter.com/HappeningNow__/status/1239156469565538304
    (Vajon a beutazást is letiltják?)

  7. Gary Ridgway szerint:

    …ez a mai sajtótájékoztató már elég érdekesre sikerült.

  8. Gary Ridgway szerint:

    “szegény újságírók” ???
    Én a 9.800.000 állampolgárt érzem annak.

  9. Burián Mária szerint:

    A brüsszeli bürokraták béréből lásd /láblógató ellenzék/ mennyi mindenre futná????

  10. Gary Ridgway szerint:

    Mária!
    Ma itt egyik kommenter feltett egy szösszenetet, hogy ma mire varázsoltak lóvét, mikor itthon más baj van. Szerinted?
    Törölték… 🙂

Itt lehet hozzászólni !