Csillagtelepen megkezdték az új szabadidőpark építését

Csepel.info

A Főkert tájékoztatása szerint hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei és játszóterei. Mind sport- és pihenési céllal bővül, egy közülük Csepelen, a Tejút és a II. Rákóczi Ferenc utcák által közrefogott területen van.

Egyebek között vezeték nélküli internetet sugározó okos oszlop, a megfelelő UV-védelem érdekében UV-kijelző és applikációval nyitható öltözőszekrény is lesz a családi szabadidőparkokban.

A 2,1 milliárd forintos fejlesztés célja, hogy a fővárosiak megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket, illetve az új parkokban a család minden tagja megtalálja az aktív kikapcsolódás lehetőségét.

A “Budapest 2019 – Európa sportfővárosa” programsorozat keretében hét új családi szabadidőparkot alakítanak ki a fővárosban:az I. kerületben a Tabánban, az óbudai Hajógyári-szigeten, a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren, a XI. kerületben a Függetlenségi parkban, az Egyetemisták parkjában és a gazdagréti Kaptató sétányon, valamint Csepelen a Csillagtelepen.A Főkert közlése szerint a parkokban kültéri edzőeszközök, sportpályák, futókörök, játékok, valamint pihenő- és közösségi terek egyaránt helyet kapnak, ezeket egészítik ki közvilágítási és információs rendszerek, utcabútorok, ivókutak, valamint wifi-vel, UV-sugárzásmérővel és fényforrással felszerelt okos oszlopok.

A projekt keretében több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetnek, de a szakemberek gondoskodnak a faápolásról, valamint az út- és járdafelületek megújításáról is. A munkálatok augusztus első napjaiban kezdődtek meg,a tervek szerint szeptember közepétől vehetik birtokba az első felújított parkokat a budapestiek.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Csillagtelepen megkezdték az új szabadidőpark építését” bejegyzésre

 1. Tóth Ervin szerint:

  Nagyon jó a kezdeményezés, de a helyszín az borzalmas. A Rákóczi Ferenc úton egy folyamatos kamionforgalom van. Ennél szennyezettebb levegőjű hely nincs is Csepelen

 2. telepi szerint:

  Nagyszerű erről hallani. A Tejút utca-Jupiter utca-Rakéta utca által határolt zöldterület megújítása mikorra várható? Szerepel a rehabilitációs tervek között, ha jól hallottam.

 3. Johnny szerint:

  Mi a faszom épülne, ha nem játszótér?
  Ez már egy vicc, hogy egyéb, értelmes dolog nincs ebben a kibaszott kerületben?
  Az összes utca egy rakás szar.

 4. kiss istvan szerint:

  Johnny, Johnny mosd ki a szádat.

  “Az összes utca egy rakás szar.”

  Miről beszélsz ember!

Itt lehet hozzászólni !