Összefogás helyett: bemutatkozott Szenteczky János csapata

Csepel.info

Bár Szenteczky János vezeti a kampányt, ő sehol nem jelenik meg személyesen

Szenteczky János MSZP-frakcióvezető kampánylapjában mutatkoztak be a csepeli “félösszefogás” jelöltjei. Egyelőre – úgy tűnik – a Demokratikus Koalíció és a Jobbik járt jól a Momentum távolmaradásával, bár a jelölteknek nem merték leírni a párthovatartozását.

Az is szembetűnő, hogy két herét kell bevinniük az egyéni képviselő-jelölteknek a testületbe. Ugyanis sem az MSZP sem a DK csúcsjelöltje nem indulnak egyéniben. Úgy tűnik Szenteczky János és Horváth Gyula karosszékből kívánnak a régen vágyott vezető pozícióba kerülni, egy forrásunk szerint pedig Erdősi Éva annyira báb, hogy fel sem fért a kompenzációs listára.

A fenti információkból lekövetkeztethető, hogy Szenteczky szövetsége még vár a  momentumos lázadók csatlakozására. Abban az esetben az ideiglenes jelöltek közül többnek vissza kell lépnie. Azonban még így sem tudtak mindenhol jelöltet állítani: a hatos körzetnek egyelőre nincs “gazdája”.

A Momentum külön indulása sokaknak azt a reményt jelenti, hogy megtisztul a csepeli ellenzék a bűncselekményekkel terhelt szocialistáktól, és a régmúlt időket idéző DK-s vezetéstől. A választás egyik nagy kérdése most az, hogy lesz-e Csepelen új ellenzék, vagy nyakunkon marad a régi “bűnbanda”. A Jobbik és az LMP ezzel együtt gyakorlatilag megszűnt Csepelen.

A Szenteczky-szövetség jelöltjei

1. körzet – Paál Géza: a Demokratikus Koalíció jelöltje. Régi visszatérő, egy alkalommal a Hír TV stábjára támadt rá.

2. körzet – Losonczi Róbert: az MSZP politikusa és jelöltje

3. körzet – Dobák István: az MSZP régi politikusa és jelöltje – párton belül sokat támadják, mert Takács Mónikát védte, és bizottsági elnökként a NER tagja

4. körzet – Várkonyi András: a Demokratikus Koalíció jelöltje.

5. körzet – Braun Györgyi: a Demokratikus Koalíció jelöltje.

6. körzet – még nincs jelölt, vélhetően itt az MSZP indul majd, amennyiben a Momentum nem csatlakozik.

7. körzet – Takács Krisztián: az MSZP többszörösen elítélt politikusa.

8. körzet – Dániel András: a Jobbik jelöltje, az utolsó csepeli jobbikosok egyike. A csepeli Jobbik tagjainak túlnyomó része a Szenteczkyvel kötött alku után lelkiismereti okokból kilépett. Dániel helye vélhetően a Momentumhoz került volna, így indulása sem biztos.

9. körzet – Csaba Péter:  a Demokratikus Koalíció jelöltje. Régi visszatérő, úgy tudjuk, hogy az MSZMP átalakulását követően 1990-1994 között ő volt az egyetlen MSZP-s képviselő az akkori önkormányzatban. Véleményünk szerint az ő helye is a Momentumé lett volna.

10. körzet – Kovács Dávid Attila: úgy tudjuk, hogy ő a Jobbik eredeti jelöltje. Bencsik János köreihez tartozik, információink szerint nem csepeli, a pozíciót túlélésre kapta.

11. körzet – Tóth Sándor: az LMP jelöltje

12. körzet – Szabó József: információink szerint a Demokratikus Koalíció jelöltje. Korábban rendőrként szolgált.

A kompenzációs lista

Úgy tudjuk, hogy a kompenzációs listát Szenteczky János személye miatt az ellenzéki pártok nem fogják nyilvánosságra hozni, az csak a választási oldalról lesz elérhető a nyilvános adatok között. Bár minden kompenzációs lista a polgármester-jelölttel kezdődik, a Csepel.info egyik forrása szerint Erdősi Éva polgármester-jelölt annyira báb, hogy a listára fel sem fért.

Azt a Momentum egyik nyilatkozataiból tudjuk, hogy Szenteczky János a lista biztos befutó második helyén van. Nehéz elhinni, hogy a polgármester-jelölt személye annyira jelentéktelen, hogy nincs is a listán, ezért a következő, nem hivatalos listán őt mintegy zárójelesen, nulladik helyre tettük:

0. Erdősi Éva – MSZP-P

1. Horváth Gyula – Demokratikus Koalíció

2. Szenteczky János – MSZP

3. Kovács Dávid Attila – Jobbik

4. Tóth Sándor – LMP

Amennyiben Erdősi fent van a listán, lehetséges, hogy Horváth Gyula a harmadik – ebben az esetben érthető, hogy a DK-nak viszont több jelöltje van. Érdekesség még, hogy kampánylapban Erdősi Éva alatt nem jelenik meg a Momentum logója, holott elméletileg ők is támogatják.

Csepel.info

9 hozzászólás “Összefogás helyett: bemutatkozott Szenteczky János csapata” bejegyzésre

  1. telepi szerint:

    Az új körzethatárokról a térképet feltennék?

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Érdekes hogy egyetlen weblapon sem adták közre a jelölteket, vajon miért?

  3. én szerint:

    Mocsodékok !
    Főleg a középső majom.

  4. […] Szenteczky János MSZP-frakcióvezető kampánylapjában mutatkoztak be a csepeli “félösszefogás” jelöltjei. Egyelőre – úgy tűnik – a Demokratikus Koalíció és a Jobbik járt jól a Momentum távolmaradásával, bár a jelölteknek nem merték leírni a párthovatartozását – írja a Csepel.info. […]

  5. Gáspár János szerint:

    Reményeink, hogy ezúttal Csepel elindul a korrupciómentes felemelkedés útján, immár szertefolszlott! Azok törtek be a jelőltek listájára, akik évtizedek óta szolgálták és gazdagodtak a közéletből! kiszolgáltak minden regnáló pártot, behúzott füllel és farokkal, de ott voltak a pozícióikban!
    Azt a reményünket, hogy a Momentum és a Mindenki Magyarországa, valamint a Jobbik kiáll a változásért, lehúzhatjuk a wc-n!
    Ezúttal elmegy egyáltalán szavazni jóérzésű csepeli vagy a másik opció, hogy vonuljunk utcára és érvényesítsük a többség akaratát?

  6. Nagyapó szerint:

    Gáspár János ne aggódjon, a többség a kormány oldalán van, ez a többségi akarat. Ez látszik az eddigi pár száz fős ellenzéki tüntetéseken, meg az előválasztási szavazások “hatalmas tömegén” is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. PU szerint:

    Gáspár Jánosnak legalább VOLTAK reményei…

  8. Dagobert bácsi szerint:

    Szerintem XXL-lel kell szavazni, azaz érvénytelenül, figyelem felhívásként! XXL, Nagyon (XX) Röhejes (L) ez a választék!

  9. Tamás László szerint:

    “Azt a Momentum egyik nyilatkozataiból tudjuk, hogy Szenteczky János a lista biztos befutó második helyén van. Nehéz elhinni, hogy a polgármester-jelölt személye annyira jelentéktelen, hogy nincs is a listán, ezért a következő, nem hivatalos listán őt mintegy zárójelesen, nulladik helyre tettük”.

    Ezen felröhögtem. De durva. 😀

Itt lehet hozzászólni !