Közösen Csepelért – elindult a 3. csepeli konzultáció

Csepel.hu

Korábbiakhoz hasonló módon a csepeli önkormányzat a kerület jövőjét érintő legfontosabb döntéseket az itt élők megkérdezésével, a csepeliek véleménye alapján kívánja meghozni. Az önkormányzat célja az, hogy hosszú távon, nem pusztán egyetlen választási időszakra fektessék le Csepel fejlesztésének alapelveit. 

A 3. Csepeli Konzultáció, amely ezt a célt szolgálja, a közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére jött létre.

Vegyen részt Ön is közös otthonunk, Csepel jövőjének alakításában!

Az online kérdőív a Csepel.hu fejlécére kattintva (banner) tölthető ki.

Csepel.hu

55 hozzászólás “Közösen Csepelért – elindult a 3. csepeli konzultáció” bejegyzésre

 1. csepelikerdezo szerint:

  Álságos a kérdőív.
  Ki az a retardált, aki bármelyik kérdésre is “NEM”-et mond?

 2. Horváth János szerint:

  Ez egy aljas színjáték.

 3. Nagyapó szerint:

  Különösen kíváncsi vagyok a 2., 3., 5.. 9., 10., 13. pontokra adott válaszokra.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 4. Betke szerint:

  Arról kellene konzultálni és kérdéseket feltenni, hogy mi valósult meg a 2010-2014 -es választási igéretekből! Szívesen látnánk és kitöltenénk!

 5. Potter szerint:

  Kutyát nem érdekli.

 6. Johnny szerint:

  Hagyjuk már gyerekek a hülyeséget!
  Minden épeszű ember tudja, hogy ezt talán ötezren, ha kitöltik?
  A többi csepelivel mi van?
  😛

 7. admin szerint:

  Az vesz benne részt, akit érdekel, és aki akar. Az ellenzéki előválasztás nem zavarja? Ott jóval kevesebben vettek részt kerületi bontásban.

 8. Johnny szerint:

  admin! Azért mert szarok rátok, miért gondolod, hogy foglalkoztat a másik balfasz brigád, akit gyűjtőnéven, nevezzünk ellenzéknek? ?-D
  Na ehhez most mit szólsz? 😛

 9. Tündér Ilona szerint:

  Admin!

  Abban azért megegyezhetünk, hogy ez a sz..r közpénzből készült, ez előválasztási baromság pedig nem.

  Az ,,agytröszt” sokáig gondolkodott ezeken a kérdéseken?

 10. PU szerint:

  A konzultáció – mint a “nemzeti” konzultációk is mind – arról szól, hogy a lakosság jóváhagyja-e azt, amit az (ön)kormány tervez. Egyszersmind továbbá arról, hogy a lakosságnak ezen felüli igénye nincs, nem is fogalmazódhat meg. Ennyiben manipuláció: azt a látszatot akarja beetetni, hogy minden a lakossági szándék szerint történik, a nép így boldog. – Igen. Részben. Kis részben. Nagyobb részben pedig nem. – Vagyis a lakosság számára voltaképpen arról szól a kérdéssor, amibe nem lehet beleszólása.

 11. csepelikerdezo szerint:

  Az miert nincs a kérdések között, hogy mi csepeliek, akarjuk-e naponta, hogy a csúcsforgalomban vonatközlekedés hátràltasson a közlekedésben?

 12. Larsen-Nielsen szerint:

  Pl.:
  Akarja-e, hogy a Gubacsi-hidat 2 x 2 sávosként (+ MÁV, 2x BKV) felújítsuk?
  Akarja-e, hogy elkészüljön a csepeli gerincút az M0-ás autóútig?
  Akarja-e, hogy az önkormányzat újabb panelfelújítási projektekben vegyen részt?
  Akarja-e, hogy elkészüljön az Albertfalvi (nem Galvani!)híd, s átvezessük rajta a 3-as villamost Erzsébetről a Savoya Parkba?
  Akarja-e, hogy újrainduljon a Csepel, Rózsa utca – Budafok, Vágóhíd utca közötti átkelőjárat?
  Akarja-e, hogy elkészüljön az új Corvin-csomópont?
  Akarja-e, hogy a HÉV a Kálvin térig közlekedjen új, légkondis, alacsonypadlós szerelvényekkel a föld alá süllyesztve, az eredeti nyomvonalán?
  Akarja-e, hogy végre értelmes, Csepel jövőjét előmozdító, a valós fejlődést előtérbe helyező kérdéseket vitasson meg a csepeli polgárság (lakosság) a sok kretén, agyament, infantilis, szájbarágós kérdés helyett?….
  Akarja-e, hogy a csepeli önkormányzat valódi lakossági fórumokat tartson a csepeliek mindennapjait érintő kérdésekben?

 13. Betke szerint:

  Na, egy ilyen kérdéssornak lenne értelme, de erre a kerület vezetői nem kíváncsiak! Vagy abszolút nem érdekli őket! Inkább az utóbbi!

 14. Nagyapó szerint:

  A fejlesztések kellenek Csepelen:
  – Amint elkészül a Galvani híd meg kell oldani a Weiss M. út csatlakozását körforgalommal és a WM út autópályává alakításával. Az ehhez csatlakozó Kossuth és Táncsics utakat bővíteni kell (a Kossuth úton a pavilonok bontásával, A Táncsicson is bővíteni az előkertek helyén.
  – A keresztirányú forgalmat is meg kell oldani. Egyrészt a Munkás-körút szép forgalmat fog bonyolítani, de kell majd a Budafok-Pesterzsébet közötti forgalom javítására hidakat építeni, hogy az M1- M3 csatlakozás biztosításával tehermentesítse az M0-t.
  – Az albertfalvi híd mellett kell egy vasúti híd is amivel kapcsolatban a volt CSM területén pályaudvart kell építeni, így megszűnne Corvin úti vasút-kereszteződés.
  – Ugyancsak fontos lenne a csepelieknek egy átjárás Budafok és Soroksár felé, ezt egy villamossal kell megoldani, ami hidak helyett alagutakon megy át a két Duna alatt. Mivel Soroksár és Budafok is magasabban van, korszerű, alacsony padlós fogaskerekűt kell vásárolni.
  – Csepel megérdemli a törődést, így korszerű villanytaxikat kell vásárolni, amit a nyugdíjasok és a 18 éven aluliak ingyen használhatnák.
  – A Jahn F. és a WM kórházakat le kell bontani és a WM kórház helyén egy korszerű, 0 energiaigényű, zöld kórházat felépíteni.
  stb.
  És ekkor lesz érdemes egy korszerű, megújuló, zöld Csepelen lakni.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 15. csak úgy ... szerint:

  Kedves Admin!

  Legyen szíves, mindannyiunk megnyugtatására, soronként válaszolni ” Larsen-Nielsen” listájára. Több éves választási ígéreteket lát itt, csak egy-egy dátumra van szükség, hogy mikor valósulnak meg az ígéretek.

  Az őszi választásokhoz újabbakat kellene kitalálni, ezeket már 10 éve ismerjük.

 16. Betke szerint:

  Nagyapó, lehet itt komolytalankodni, de olvassa el még egyszer Larsen-Nielsen kérdéseit és próbálja meg átgondolni, hogy kinek az ötlete áll közelebb a valóságos problémákhoz?
  Tegnap reggel 9 órakor teljesen meggondolatlanul elindultam Szigethalom felé busszal, a Vízmű ltp–től az M0–ig 35 perc volt az átjutás. Lehet itt a kerületben mindenféle vállalkozásnak, munkahyek létrejöttének örülni, de, az infrastruktúra hiánya tönkre vágja a lakosok konfortérzetét! És ezen a parkok, játszóterek felújítása, megépítése sem segít!

 17. borsodivilagos szerint:

  Elolvasva a “konzultációt” és Larsen-Nielsen kérdéseit egyelőre Larsen-Nielsen-re szavaznék.

 18. PU szerint:

  És most össze kellene vetni az önkormányzati konzultáció és Larsen-Nielsen kiváló csepeli konzultációs kérdéssorának költségeit.
  Juthatnánk ebből felismerésekre (kivált, ha az elemzéshez olyan referencia-pontokat használunk, mint pl. a stadion- és világversenyrendezési árak, vagy – ezekkel szemben – az MTA költségvetése).

 19. Sétáló szerint:

  Larsen-Nielsen
  Minden kérdésre igen a válasz . Ezek a valódi kérdések .
  Azon kívül mit nem akarunk :
  Nem akarunk több játszóteret , brenner géza parkot , nem akarunk több szobrot , műfüves focipályát és birkózó csarnokot és nem akarunk atlétikai vb-t sem , atlétikai stadiont meg pláne nem . Vagyis játszótér lehet , csak ez az émelyítő öndicséret nem kell , ettől a két játszótértől úgy el van szállva az agyuk , mintha leszálltak volna a holdra . Lényegi fejlesztések az elmúlt 9 évben sem történtek , ez látszik Larsen-Nielsen kérdéseiből , ezekből semmi sem valósult meg .
  A tervezett hídról meg csak annyit , hogy agyrém , hogy majd megtervezik 2028-ra , elkészülni meg 2033-ban fog . Ha holnap átadnák , az is késő lenne . Nem egy ilyen megalomán szart kellene építeni , hanem egy funkcionális hidat , ld. Petőfi híd . Pár cölöp , útburkolat a tetejére , azt hadd szóljon , és igen az Ady Endre út folytatásába , amellett a Gubacsi hidat sem felújítani kell , hanem ezzel egyidőben újat építeni . Ezek lennének a lényegi fejlesztések , nem ez a sok látszat szar .

 20. Nagyapó szerint:

  Betke. Felszólítására elolvastam még egyszer Larsen-Nielsen kérdéseit. Rájöttem, hogy az én fejlesztési ötleteimben legalább annyi valóságtartalom van, mint a Larsen-Nielsen féle felsorolásban. Az első 7 kérdés arról tanúskodik, hogy Larsen-Nielsen annyit ért a csepeli problémák megoldásához, mint Kálmán Olga a fővároséhoz. Azaz semmit. Csepel nem képes Bp.-i, ill. országos fejlesztéseket végezni a maga költségvetésével.
  Nem tudom miért, de vannak néhányan, akik Csepelt egy forgalmi csomóponttá akarják átalakítani. Minden város azon igyekszik, hogy elkerülő utakat építsenek, de nálunk nem (pl. hányan akarnának Csepelről a Savoya Parkba menni? Számolja meg a 38-as utasait, akik leszállnak a Savoya Parknál!)
  A panelfelújítások mentek/mennek, van ahol a lakóknak ingyenesen, ellentétben a kertes házakban lakókkal, ők nem csepeliek?
  Mit jelent a 8. kérdés? Semmit, egy demagóg szöveg.
  Mit jelent a „valódi lakossági fórumok”? El kell menni a meghirdetett fórumokra.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 21. csepelikerdezo szerint:

  Öreg retaldált majom!
  Aztán javaslom, hogy a 38as busszal menjen egy kört, és ha megáll a Savoya Parknál, akkor ott várom egy üveg sörre!
  Miből gondolja, hogy a Savoya parkon túl nincs “élet”, nincs úticél?

 22. Larsen-Nielsen szerint:

  Nagyapó! 1. Nézze már meg, hogy merre megy a 38-as, mielőtt ideír valami ökörséget! 2. Itt (az országban és a kerületben egyaránt) annyi minden felesleges beruházás (finoman, nőiesen fogalmaztam) történt már, hogy épp ideje lenne az érdemi dolgokkal foglalkozni, persze csak akkor, ha két stadionépítés és felesleges, Csepelhez és annak múltjához semmiféle módon sem köthető szoborállítás között drága idejük engedi. Sorrend! 3. Németh Szilárd, Borbély Lénárd és a csepeli önkormányzat miért nem a kardinális, megoldandó fejlesztések mellett lobbizik? Birkózóstadion a Kis-Duna mellett: milyen érdekes, olyan flottul lement ennek a felhúzása – állami támogatással! Kutya kötelességük lenne végre az érdemi fejlesztésekkel foglalkozni! Akkor is, ha nem önkormányzati tulajdonú a terület. Oldják meg, azért kapták a felhatalmazást, azért kapják a fizetésüket, hogy Csepelt fejlesszék: ha kell, úgy, hogy lobbiznak.
  4. Meghirdetett fórumok? Ne röhögtessen már! Az ominózus HÉV vs. villamos ügyben önök rettegtek lakossági fórumot hirdetni!
  5. A közlekedési ügyekben pedig önnel nem vitatkozom, mert értelmetlen. Arra ott vannak azok a szakmai fórumok, amelyek nem politikai nyomásra hajbókolnak eszement állatságok (pl. Galvani híd) előtt, hanem érveket és ellenérveket felsorakoztatva hallgatják meg egymás és a lakosság véleményét. Amitől önök régóta rettegnek.
  6. Szoborállításokkal, játszótér-rendbehozásokkal stb. (ez utóbbival természetesen egyetértek) nem lehet választást nyerni. S ezt még egy ön által lenézett Kálmán Olga is tudja.

  P.s.: Ja, s Tarlósra fogok szavazni.

 23. Johnny szerint:

  Nagyapó, Te Drága barom!
  Nem is tudom, hogy ki rakott be ide egy 2.0-s logisztikai céget, elkurvulva szaros 500 milláért, amiből lehetett nyomni az agitált propagandát. De, ha már így alakítottátok, akkor költsetek a Pistátokkal együtt az utak fejlesztésére is. Ti ígérgettetek itt mindent, amiből megvalósult eddig semmi. Nem ellene vagyok a félbehagyott, foghíjas aszfaltozásoknak, de a lakosság 99%-a a főutakat használja, használná, ha tudná.
  Családi házak… Szerintem egy lakótömb hőszigetelése még mindig arányaiban olcsóbb, mint a házad, az a tiéd, oldd már meg! Amúgy írd már ide le, hogy melyik házakat csomagoltátok be ti, úgy, hogy azoknak egy ruppójába nem került? De én benne vagyok, hogy a komcsi állam jogutódjaként lebontjátok a paneleket és adtok helyette újat! 😛
  A lényeg, hogy ti kib@szottul leszarjátok a csepelieket, műmájer, idióta beruházásokkal vergődtök, de hidd el, hogy előbb, de utóbb biztosan ezt a többség meg fogja unni.

 24. Nagybátyó szerint:

  Johnny,

  Ugyan már, ne legyünk igazságtalanok. Mióta ez a logisztikai valami létezik, több utat is “felújítottak”.
  – M0 autóút M1/M7 felhajtójánál egy kráter betömése
  – Lámpás u. kereszteződés, kifelé vezető oldalon útpadka szélesítés
  – ugyanitt Miklós felé járda építése a bal oldalon

  Lényegében az 500 milla el is tűnt. Tartok tőle, hogy most is mint idáig, ha ez a téma elkerül, hamarosan el fog tűnni a cikk is a kommentekkel együtt 🙁

 25. PU szerint:

  Larsen-Nielsen! Teljességgel igazad van – azaz volna. Egy normális országban, ahol a polgármester lehet polgármester és egy önkormányzat önkormányozhat.

 26. helyi szerint:

  Nemzeti inzultáció csepeli módra! Megvan az újabb stelázsipapír vagy alágyújtós!

 27. Johnny szerint:

  helyi!
  Ma jártam egy benga tízemeletesben, ezzel a jó minőségűre nyomtatott propagandával volt tele a kuka, közpénzen.

 28. Nagyapó szerint:

  Larsen-Nielsen! Igaza van, lemaradt a 38-as elől egy 1-es. Viszont nagy barom az, aki elolvas egy szöveget és nem tudja értelmezni! Tudom az a módi, hogy nem megérteni kell a másikat, hanem ledorongolni!
  Most viszont én nem értem a következőt:
  „Itt (az országban és a kerületben egyaránt) annyi minden felesleges beruházás (finoman, nőiesen fogalmaztam) történt már, hogy épp ideje lenne az érdemi dolgokkal foglalkozni, persze csak akkor, ha két stadionépítés és felesleges, Csepelhez és annak múltjához semmiféle módon sem köthető szoborállítás között drága idejük engedi. Sorrend!”??
  Azt még értem, hogy ami elkészül az rossz, de milyen beruházás kellene (lélegeztető gép)???

  Az új sportcsarnok multifunkcionális lesz. Igaz, hogy a birkózószövetség pénzéből, de pl. kézilabda mérkőzést is lehet rendezni, amit másutt Csepelen – nézőkkel – nem lehetséges. Mi ebben a rossz??

  Miért akarja az önkormányzati pénzt nem a csepeliek tulajdonába lévő objektumokra költeni? Kevés pénze van Jellinek úrnak, vagy az MSZP-nek? Tiltakozom!

  A Hév-villamos ügyben Ön(? ) és sokan mások kifejtették véleményüket (l. olimpia/nolimpia) szeretett gyorsvasutunk védelmében, szemben a rossz villamossal. Maradjon a HÉV (én is szeretem, mert még fel tudok szállni, szinte mindig van hely és sűrűn közlekedik – Németh elintézte). Változott a vélemény, már nem kell?

  Boldog vagyok, hogy vannak olyan szakértők, akik az „eszement állatságok (pl. Galvani híd)” ellen érvelnek! Kik ők?? Ja Anonymusok! Azonkívül gondolja, hogy egy csepeli lakossági fórum befolyásolja a főváros, vagy a kormány döntését?

  Lehet, hogy igaza van! Szoborállítás helyett jobb a szobordöntés, amit építettünk, romboljuk le.
  Úgy tudom Kálmán Olga nem próbált sem szobor, sem más építmény felállításával kampányolni. Nagy tudásából annyi tellett, hogy a Karmelita kolostor villanyvezetékét el kell vágni!!! Ez a végtelen okosság még a szociknak is sok volt.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 29. LARSEN-NIELSEN szerint:

  “Minden város azon igyekszik, hogy elkerülő utakat építsenek, de nálunk nem (pl. hányan akarnának Csepelről a Savoya Parkba menni? Számolja meg a 38-as utasait, akik leszállnak a Savoya Parknál!)”
  A 138-as busz a Campona bevásárlóközpontba (Budatétény) megy, nem a Savoya Parkba (Albertfalva). Kettőnk közül ki is a barom? Tűrtöztesse magát, Nagyapó!

  A kérdéseire ott vannak a válaszok a korábbi kommentjeimben és a többeiek kommentjében, hovatovább a neten is megtalálható számos tanulmány pl. a híd-polémia ügyében; végtelenül sajnálom, hogy a szövegértése egy hároméves gyerekének megfelelő.
  És részemről ennyi, mert nincs értelme olyanokkal vitatkozni, akik lábon hordják ki az agyhalált.

 30. Nagyapó szerint:

  LARSEN-NIELSEN! És? Hányan mennek a buszon? Azért a néhány emberért kellene ~100 milliárdokért hidat meg villamost kiépíteni??
  Higgadjon már le!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 31. bhu szerint:

  Kretén nagyapó, égesd magad

 32. csepelikerdezo szerint:

  “LARSEN-NIELSEN! És? Hányan mennek a buszon? Azért a néhány emberért kellene ~100 milliárdokért hidat meg villamost kiépíteni??
  Higgadjon már le!”

  Lehet, ha nem M. Lölö építi akkor nem kerül(ne) ~100 milliárdokba :mrgreen:

 33. kiskovi szerint:

  Hűű ez a Nagyapó nem is csepeli, szart sem tud róla, hogy mi megy itt, szerintem öreg barátom fényezd tovább főni szerszámát, valószívűleg ahhoz jobban értesz (gondolom fizetnek érte, hogy fullba nyomd a kretént).

  Busz b+, autót láttál már?! Jöttél már a délutáni csúcsba azon a mocskon át? Biztosan nem, mert akkor még egy fizetett felszopó is elgondolkodna..

 34. Nagyapó szerint:

  Patkányozó etásak! Mi van? Nincs értelmes ötlet, marad a proli trágárkodás?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 35. Érdekes, hogy nagyapó hozzászólásai nem törlődnek, és sosincs kitiltva…
  Melyik képviselőt köszönthatjük képében? Morovik Attilát, vagy Németh Szilárdot?

 36. Johnny szerint:

  Az öreg egy, a Szovjetunióban tanult ex-feltaláló, valami gyémánt, vagy mifaszom diplomával és a bevallása szerint 105 ezer nyugdíjjal. 🙂
  Mivel közszereplő, a neve sem lehet titok: Noé László
  https://www.csepel.hu/onkormanyzat/tanacsnokok/item/75-noe-laszlo

 37. Biztos?
  Mert a SZU-ba akárki nem mehettek. Csak szélkakasok…
  A betöltött tisztsége sértő a valóban fogyatékkal élőkre nézve, ha igaz.

 38. Nagyapó szerint:

  No de ki az a trágár, proli Johnny? Természetesen egy bunkó aki még azt sem tudja, hogy a neki oly kedves SZU, 1991-óta nem létezik, így hogyan adhattak volna ki ” valami gyémánt, vagy mifaszom” diplomát??
  Remélem a csepeli választók meggondolják, hogy egy ilyen trágár bunkóra szavazzanak!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 39. Nagyapó szerint:

  Csepeli Kérdező! A kitiltásnál nem Johnnyt akart írni? Avagy az tetszik, az a természetes??

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 40. Johnny szerint:

  Mi van Öreg?! 🙂
  Ráléptem a tyúkszemedre?
  Ameddig nem töröltetted magad a Wikipédiáról, addig ott volt az életrajzod, de jó rég írtad valahol, hogy tanultál, dolgoztál a Szovjetunióban. De ki írta, hogy ’91 után? Idióta?!
  Ezzel nem vagy egyedül és nincs is probléma, ha nem tolnád itt most a nagynépnemzeti balféket, mert így hülyén jön ám ki.
  Egyet jegyezz meg, hamár Szovjetunió, hogy látod, semmi nem tart örökké. 😉
  Lásd Erdogan haverod is bukfencben van. 😛

 41. pl szerint:

  TAKARODJATOK!

 42. Nagyapó szerint:

  Trágár, proli Johnny! Annyira hülye, hogy saját írására sem emlékszik! Lássuk:”Az öreg egy, a Szovjetunióban tanult ex-feltaláló, valami gyémánt, vagy mifaszom diplomával…”
  Hülyegyerek! A SZU 1991-ben megszűnt. Ez 28 éve történt. Nem hallott róla? Ezek szerint, 28 év + 60 év(gyémánt diploma) + 23 év (amikor végeztem) ez már 111 év. Ennyi idős, vagy idősebb vagyok?
  Gratulálok magamnak!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 43. Johnny szerint:

  Öreg broki!
  Itt írta valaki, hogy ilyen diplomád van, onnan szedtem, de szarok is rá, hogy milyen diplomád van. A Szovjetunióban tanultál és semmi pártkötődésed nem volt? Ne kábíts már! 😛
  Amúgy sokra vitted, ha 105 ezer a nyugdíjad. 😀

 44. Hbu szerint:

  Mivel moderalasra kerül sor nemtetszo hozzászólások miatt, a Csepel kozlekedesevel kapcsolatos témát önálló Facebook csoport alatt folytatjuk.

  Elsősorban a hollandi út és annál folytatása forgalmat érintő problémával kapcsolatban, illetve a hollandi úti beruházások negatív közlekedési hatásaival összefüggésben.

  Az érintett lakókat tájékoztatni fogjuk.

 45. SASE szerint:

  A fiamat majdnem tönkretettem mert nem ette meg a tokfőzeléket!
  A politika is olyan, hogy a libsibolsik soha nem fogják megenni azt amit mi főzünk, annak minden baja van, hideg, meleg, sótlan, sós, híg, sűrű , kevés , sok, nyers , rágós sokba kerül, nincs megterítve , nem jól mosogatták el az evőeszközöket stb.
  Csak egy a gond, hogy rajtatok kívül, amit főzünk és feltálalunk az mindenkinek elfogadható, ízes, nagy adag, és olcsó! Ezt eddig már többször is bebizonyították, amikor megkérdeztek minket!
  Természetesen nektek igazatok van! Ha ti főznétek akkor nekem is ugyanez lenne a véleményem a főzetetekről!
  Egyenlőre a mi szakácsaink(mesterszakácsok) állnak a tűzhelyek előtt, és főznek a legjobb tudásuk szerint. a lehetséges legjobb nyersanyagokból! Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek ízleni fog, lehet olyan, hogy meg sem kóstolja. Egyen azt amit akar, de azért a többségnek nehogy az Ő ízlése alapján főzzenek, és egy eszik,. a többi meg nem tudja megenni!
  Nos ez a példa, csak arra szolgál, hogy a politika ízlés dolga és ha valaki nem akarja megkóstolni az ételeket elfogadni, hogy abból főzünk amink rendelkezésre áll és azzal a szakáccsal akit mi odaállítunk, mert ismerjük és megbízunk benne, hogy a lehető legjobb ételt fogja kínálni nekünk!
  Kérlek benneteket, ha nem ízlik ne egyétek, és ne kényszerítsetek több mint 3 millió embert éhezésre, mert amit meg ti főznétek, moslékot azt meg mi nem tudnánk megenni!
  Nos ez a példa után tudnátok mondani olyanokat amit a közel 20 éves regnálás után fel tudnátok sorolni amit TI főztetek Csepelen és azt mi jóízűen “elfogyasztottuk”
  LÁSSUK, MIT IS HOGYAN FŐZTETEK? DICSEKEDJETEK!

 46. SASE szerint:

  Nos ez fáj nektek, mert ilyen ételt soha sem fogtok tudni készíteni, így volt ez korábban is !
  De lássuk, hogy a nagy házban mit is főztek, ami nem ízlik nektek! Mert ebből is kiderül hogy úgy mondtok rossz véleményt , hogy nem is kóstoltok, ebből is kiderül, hogy hazudtok!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  Az Országgyűlés megszavazta a 220-as költségvetést !

  TÖBB PÉNZ JUT

  CSALÁDOKRA:+ 224 MILLIÁRD
  AZ EGÉSZSÉGÜGYRE +184 MILLIÁRD
  NYUGDÍJASOKRA :+ 136 MILLIÁRD
  Oktatásra :+ 60
  ÉS A BIZTONSÁGRA IS: + 174 MILLIÁRD

 47. Horváth János szerint:

  SASE!
  8,5 millió választó van, ez valamivel több mint az általad említett 3 millió, nemde?
  Továbbá, ha a 2020-s költségvetésben az alapösszegeket is megnézed, elcsodálkozol.
  Aztán rádöbbenhetsz még, hogy nem családokra, hanem egyes családokra fordítanak
  többet.
  Talán nem kellene elgurulni az mellett sem, a nyugdíjakat az elmúlt években, jelentősen a
  valós infláció alatt emelték!
  De, ha belegondolsz, hogy épp most vesznek 82,5 milliárdért autókat, már ezek a tételek
  nudlik!
  További kellemes dagonyázást a vályú mellett!

 48. SASE szerint:

  Horváth János szerint: Drága egyetlenem ez a vitát már régen lefutottuk! Nos hány is szavazott mondjuk a FIDESZ ellen kb 2,5 millió( lehet hogy kevesebb) akkor 6 millióan pedig nem szavaztak ellene, nos aki nem szavazott az tudatában van azzal, hogy a kijött eredményt kell elfogadnia, hisz nem szavazott így a kijött eredmény fogadja el, mert hisz nem tett ellene semmit sem !
  A TÖbbi úgy hazugság ahogy vagy !
  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 49. SASE szerint:

  Horváth János szerint kedvesem !
  “Talán nem kellene elgurulni az mellett sem, a nyugdíjakat az elmúlt években, jelentősen a
  valós infláció alatt emelték!”
  Ne guruljunk el mellette, jogodban áll az Alkotmány Bírósághoz fordulni, de ezeket a nagy tudású ellenzék is megteheti, eddig is megtehették volna!
  Igen ám akkor kiderült volna, hogy hazugság az egész, sokkal jobb az egyszerű kevcésbé tájékozott emberek hergelése!
  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.
  Ezt pont most bizonyítottad be !

 50. SASE szerint:

  2018. december 05., szerda – 12:37 Írtam !
  Én nem tudom összehasonlítani a két különböző időszakot , attól függően ,hogy mihez is viszonyítunk! A nyugati élet színvonalhoz képest csak nyomor szintről beszélhetünk, mint ahogy ezt Szovjetunióhoz viszonyítjuk akkor Magyarország maga a Kánaán volt, a kétféle kenyér(fehér, barna) és a felvágottak szerény választéka(De azok legalább adalék mentessek voltak !) ellenére is !
  A Kétforintos kolbász ízét mai napig keresem , de nincsen !
  Az akkori rendszert éppen a facebook-hoz tudnám hasonlítani, pontosan úgy működött mint a mostani közösségi oldal!!
  Ha bármilyen bírálattal éltél, és nem úgy cselekedtél ahogy előírták, letiltottak, aztán meg kitiltottak! Csak azok maradhattak akik meghunyászkodtak és csöndbe maradtak, azok mentek valamire a kik a “Facebook ” nyelvét beszélték, mint most is! Akik beálltak a sorba, megszokták, hogy ők voltak a kivételezettek, ingyen lakáskiutalás, szakszervezeti nyaralás, valutával való vásárlás, külön boltban, gyerek elhelyezése , óvoda, iskola, és egyetemen, kivételezett álláslehetőségek, nyugatra járás(akkor nagyon nagy szó volt !)
  Ennek a rendszernek a kedvezményezettei a mai napig nem tudják elfogadni, hogy most már nem kedvezményezettei a születés jogán a rendszernek, hanem mindenkinek a saját szorgalma, lehetőségeinek(Pályázatok, vállalkozási ) , tudása alapján, főleg tájékozottsága alapján magának kell az életminőségét kialakítani! Lehet fanyalogni de sok sok sikeres vállalkozás bizonyítja ennek működését! Annyi pénzt visszafizetési kötelezettség nélkül amit az a kormány szétosztott, annál több csak az volt amit a szocialista kormányok az emberektől elvontak, a maguk által gerjesztett válság megoldása címén ! Nem is lehet felsorolni azon projekteket ahol visszafizetés nélküli támogatást adnak, lakáshoz jutás, életkezdés, falú program, tanya fejlesztés, különböző vállalkozásoknak is van ilyen pályázat !
  Nos látható, hogy a fiataloktól az idősökig, a családalapítástól a gyermeknevelésig minden élethelyzetet támogat a kormány,de alapvető, hogy mindezekért a saját hozzáállást keményen be kell vetni!? Gondoljatok bele, csak most 36000 család kaphatja vissza igen kedvező körülmények között a Svájci hiteles lakásukat !
  Mégis itt ezen az oldalon , csak becsmérlő hozzászólások vannak túlsúlyban, holott a szocialista kormányok, elvettek, mindenkitől, és válsághelyzetbe sodorták az országot!
  Már többször leírtam a bolsevista szemüvegen keresztül ennek a kormánynak, a cselekedetei nem ítélhetők meg, vegyék le a vakságot okozó szemüveget és a rendszer aszerint nézzék , értékeljék, de ne a politikai gazdaságban tanult ” a lenini a Kapitalizmus ismérvei” Szerint!

 51. Dagobert bácsi szerint:

  Ez a kormány a legtolvajabb a magyar történelemben! A demokráciában mindenki úgy szavaz, ahogy akar! Sajnos sokan a lábukkal szavaztak, elmentek egy jobb élet reményében azok, akik nem tartoztak az Orbán-rendszer kegyeltjei közé! Remélem a csepelieknek elegük van Németh Szilárd országlásából, ez már röhej ami ebben az országban megy!

 52. Horváth János szerint:

  SASE!
  Valószínűleg fáradt lehettél!

 53. Nagyapó szerint:

  A normális ember elgondolkodik! Ha most tolvaj kormány van és közben az ország fejlődik, a bérek nőnek, vajon mennyit loptak a szocik?
  2001 és 2010 között a privatizációs bevétel 3,6 M$ volt, az államadósság 80,1 %-on zárt.
  Ki lopott és mennyit???
  Az ország kiárusítása mellett is nőtt az államadósság a szocik alatt.
  Most ugyanazok az arcok hülyítik az embereket, próbálnak uralomra kerülni.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 54. Dagobert bácsi szerint:

  Az Unióban már csak Bulgária van mögöttünk! Orbán 2030-ig akar hatalmon maradni, addigra mi leszünk az utolsók, beleértve az addig belépő új tagokat is! Köszönjük Orbán!

  Magyarázza már meg Nagyapó, miért jó az a magyar népnek hogy Mészáros Lőrinc 2011-ben még két KFT tulajdonosaként évi mínusz 3 Millió Forint nyereséget ért el, ma meg 350 milliárdja van, a mi és az Unió pénzéből? Ugyanígy Tiborcz egy csupasz seggű ifjú volt, mielőtt elvette Orbán Ráhelt, most meg 35 Milliárdja van! Folytathatnám Garancsival meg a többi fideszes báróval! Mi a jó ebben nekünk, miközben a kisembereknek meg löknek 5 kg krumplit meg 5 kg almát?

 55. SASE szerint:

  Dagobert bácsi szerint:
  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !