Megalázó alkut kényszerítene a többiekre a csepeli MSZP

Csepel.info

Mind a három párt azon vitázik, ki mit kapjon a hatalomból, az MSZP-s Takács Mónika jelöltsége pedig bizonytalanná vált (fotó: MSZP)

A polgármester-jelöltet, a 12 képviselői körzetből hatot, és a polgármester-jelöltön kívül még legalább egy biztos befutó listás helyet vár el magának a csepeli MSZP az önkormányzati választásokon. A polgármester-jelöltön túl a másik biztos befutó a listán Szenteczky János, a párt valós vezetője lenne. Ő egyéni jelöltként el sem indul, tehát csak kolonc a többi párt nyakán – értesült a Csepel.info.

Mindez messze meghaladja az MSZP valós támogatottságát: valójában ez a DK csepeli alkupozíciója – derül ki a választási eredményekből.

Innentől kezdve válik érthetővé, hogy Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke máris borítaná a “megállapodást”, ami sokkal inkább az MSZP által kizsarolt ultimátum. A hírek szerint a Momentum is új leosztást akar. Az MSZP azzal élt vissza, hogy látszólag legerősebb pártként, összefogást hangoztatva diktálta a feltételeit. Ugyanez igaz Csepel mellett a főváros többi kerületében és a nagyobb városokban is.

Az alkupártok közötti valós pozíciók Csepelen

Az uniós választások – tehát a valós szavazói támogatottság alapján – a pozícióalkuban részt vevő csepeli ellenzéki pártok támogatottsága egymás között a következő:

Demokratikus Koalíció: 50,8%

Momentum: 29,4%

MSZP: 19,7%

De más számok is vannak. Egy kampányban nem elég dumálni, dolgozni is kell. Élőerőre, vagyis önkéntesekre van szükség ahhoz, hogy népszerűsítsék a jelölteket. Ezt az élőerőt nagyon nehéz lemérni. Talán a leginkább azzal lehet, ha megnézzük a választási delegáltak egymás közötti számát és arányát:

Demokratikus Koalíció: 31,7%

Momentum: 15,29%

MSZP: 52,94%

Mindent összevéve a számok azt mutatják, az MSZP jogos indokkal ragaszkodhat a jelenlegi ajánlatához, a DK és a Momentum viszont még inkább joggal követelhet nagyobb beleszólást az újraindult pozíció-osztozkodásban.

Az önkormányzati választás nem matematikai művelet

A csepeli választók 1990 óta többségükben balliberális világnézetűek. Kerületünkben 2006 elején még nagyobb volt az MSZP támogatottsága, mint a XIII. kerületben. 2010 óta mégis fideszes a vezetés. Ez olyan, mintha Debrecenben lenne kilenc éve szocialista az önkormányzat. Szinte elképzelhetetlen, de Csepelen mégis ez a helyzet.

Az eredmények azt mutatják, hogy a választók megkülönböztetik az országos és a helyi politikát. A 2010 előtti csepeli MSZP-s vezetés – amiből a DK is lett – rettenetesen megégette és lejáratta magát. Volt itt MSZP-hez kötődő gyilkosság, sikkasztás, okirat-hamisítás, hűtlen kezelés, pedofil bűncselekmény dögivel. A csepeli MSZP és DK politikusai most is kivétel nélkül éppen ezt a régi bandát képviselik.

Az EP-választás eredménye: Csepelen is magasan a Fidesz nyert, az összefogás pedig nem matematikai művelet

Az EP-választás nem róluk szólt, nem rájuk szavaztak a választók. A 2014-es választás viszont pont róluk szólt. Akkor csepeli viszonylatban egy balliberális oldal számára győztes országgyűlési és egy mostanihoz hasonló EP-választás után következett az önkormányzati választás. A mostanihoz hasonló körülmények között, vagyis hosszú pozícióalkuval, áskálódással, amelynek a két főszereplője ugyanaz az MSZP-s Szenteczky János és DK-s Horváth Gyula volt, mint most. Most csak a Momentum új szereplő.

A balliberális pártok vezetői akkor is megegyeztek, és közös erővel indultak a fideszes vezetés ellen. Ráadásul a Fidesznél új volt a polgármester-jelölt személye. Mégis nyert a Fidesz Csepelen. Nem is akárhogy. A várakozásokra totálisan rácáfolva a 14 önkormányzati körzetből 10-et hozott el a kormányzópárt. Már ez is hideg zuhany volt a baloldalnak. Ám a 14 körzetben mindenhol a fideszes polgármester-jelölt valamint Tarlós István nyerte a választást. Ez pedig arra utal, hogy nem csak a választási matematika nem működött, hanem azt is, hogy az ellenzéki szavazók képesek voltak önkormányzati ügyekben a Fidesz jelöltjeire szavazni.

Csepel.info

56 hozzászólás “Megalázó alkut kényszerítene a többiekre a csepeli MSZP” bejegyzésre

  1. […] A polgármester-jelöltet, a 12 képviselői körzetből hatot, és a polgármester-jelöltön kívül még legalább egy biztos befutó listás helyet vár el magának a csepeli MSZP az önkormányzati választásokon. A polgármester-jelöltön túl a másik biztos befutó a listán Szenteczky János, a párt valós vezetője lenne. Ő egyéni jelöltként el sem indul, tehát csak kolonc a többi párt nyakán – értesült a Csepel.info. […]

  2. Horváth János szerint:

    Miből gondoljátok, hogy a PestiSrácok hitelesebb forrás mint ti? Miért is keveritek a szart?

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Ábel Attila keveri a szart! Divide et impera. Oszd meg és uralkodj! Szíts közöttük ellentétet, hogy uralkodhass felettük!

    Nincsenek is információi, csak az ellenzék fellazítására törekszik!

  4. Tóth kati szerint:

    Ha aballibek jönnek,itt kő kövön nem marad.Csepel ismét egy lepukkant,bűnözőktől hemzsegő kerület lesz.És mivel már nagyon éhesek mindent fizetőssé fognak tenni.Többek közt a parkolást is.Lásd:karigeri kerületét.Szerintem Csepel többet érdemel ennél az éhes csürhe bandánál,mit amilyen horvát elvti csapata.

  5. Kérdés szerint:

    A lefolytatandó Hős utcai áttelepítéseket, a szocik intézték el?

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Tóth kati, éppen most emlegettelek a Rákóczi téri parkolás ügyében! Szaladj olvasni és felháborodni! 😛

  7. Nagyapó szerint:

    Horváth János! Lehet, hogy a PestiSrácok nem hiteles, bár az igazat írta, de Horváth János avasson be, hogy szerinte mi az igazság!! Meghazudtolni, trágárkodni minden kocsmában tudnak. Mi a valóság, ha nem a leírtak??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi számára mi a különbség a Plaza parkolója, a végállomás környéki, a Szt.Imre téri parkolás között. Dagobert bácsi mikor parkolt a Rákóczi téren? Ha igen jelezze, mert kíváncsi vagyok, amint rövid nadrágban rója a köröket!😛

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Jobban szerint:

    Miért ismernék be a valós céljaikat? Fűt, fát ígérnek a balliberális pártok, a kormányzásuk vége pedig a csődközeli állapot.

  10. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, ha tudom hol lakik Borbély Lénárd, akkor biztosan ismerem a Kertvárost! Jobban mint Jobban, vagy mint Ön!

  11. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi! 1946 óta lakom Csepelen a Kertvárosban. Házunkat egyik dédapám építette 1931-ben.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Dagobert bácsi szerint:

    Nagyapó, ebben az esetben sajnálattal kell megállapítanom, Ön felett eljárt az idő!

  13. Jobban szerint:

    “Tarlós István főpolgármester a PestiSrácok.hu-nak az újabb baloldali bohózatról azt mondta, az ellenzék ismét bizonyította, hogy nem akar dolgozni.”
    https://pestisracok.hu/nem-szeretnek-dolgozni-tarlos-istvan-helyretette-a-patkanytemaval-kelo-es-fekvo-ellenzeket/

  14. PU szerint:

    A Hírtévé is…
    /ahirtvhirei/valtozhat-az-ellenzeki-osszefogas-2481954?utm_source=feed&utm_medium=rss
    Csakhogy a forrás itt teljesen érdektelen. A számok számítanak csak, azok pedig pontosak.
    Bunyózzanak csak az elftársak egymással vérig, vagy fogjanak jó szaftosan össze: egyre megy. Tudjuk, kik.

    Nem mintha én ettől boldog volnék…

  15. Jobban szerint:

    “A vágyvezérelt ellenzék a zsebszámológépeken már meg is nyerte az önkormányzati választást
    Nemcsak az ellenzék, hanem az ellenzék kiterjesztett énjeként és feladatkirovó külső tápegységeként működő haladó sajtó is pont ott folytatja, ahol 2018 április 8-án abbahagyta: összefogást szorgalmaz és elsöprő győzelmet vizionál őszre, amihez északról várt felmentő seregnek most éppen a budapesti kerületek többségében kimutatható enyhe ellenzéki fölényt társítja, a százalékok szenvtelen, géppel történő összeadásának elmélyült és megalapozott tudományos módszertanára építve. Az így extrapolált eredmények szerint Budapest térképén az MSZP gyomorkímélőre csökkentett hagymás-olajos alapjára ráégett DK-Momentum főzeléknek nincs is szüksége a törpe-, illetve félhalott állapotba merevedett Jobbik-LMP kettős képviselte „centrum huszonyegyedik századi” politikájára, nélkülük is könnyen főpolgármesterré kenhetik fel Karácsony Gergelyt, míg „vidéken”, ahol szükség van rájuk a Fidesz szavazatmennyiségének meghaladására, ott nagyvonalúan megengednék nekik a csatlakozást a győztes seregekhez, mintegy segédcsapatként, csak a győzelem frenetikus élményéért és a tanítás beteljesülésének eksztatikus átéléséért cserébe.
    Az ellenzéki politikusok és sajtótermékek tovább folytatják azt a valóságtagadó, zsákutcás politikát az összefogás hangoztatásával, amelynek köszönhetően ismét történelmi vereséget szenvedtek az EP-választáson
    – vázolta fel a PS-nek az összefogás eszméje és a valóság közötti különbséget Deák Dániel.
    BUDAPESTEN MÁR GYŐZTEK, CSAK BUDAPEST MÉG NEM TUD RÓLA
    A haladó újságírók és elemzők sosem tudnak kibújni a rájuk osztott szerepből, az EP-választások eredményeiből rögtön az önkormányzati választásokra kezdtek jósolni.Noha a Fidesz az összes kerületet megnyerte, a pártok támogatottságának összeadogatásából fényes ellenzéki győzelmet számoltak ki, elegánsan eltekintve attól, hogy a kormány-ellenzék felállás nem változott, csak az ellenzéki oldalon indult el néhány közepesen érdektelen kihalási esemény.”
    https://pestisracok.hu/dobbenet-a-baloldal-szerint-osszefogasra-van-szukseg/

  16. Horváth János szerint:

    Nagyapó! A cikk és a poszt címe egy feltételezés, amire semmi bizonyíték nincs. Ezután
    hiába bűvészkedik a számokkal, az már csak szarkeverés.

  17. Dagobert bácsi szerint:

    Mostantól az egész Németh-Borbély-Ábel csapat az ellenzék megosztására törekedik! Félnek a hatalmuk meg a megélhetésük elvesztésétől! Így van ez, ha valakinek nincs tisztességes polgári foglalkozása vagy ha volt, már mindent elfelejtett!

    Már minden csepeli játszótér át lett építve? Hátha azzal még szerezhettek újabb szavazókat!

  18. Werthan szerint:

    Dagobert bácsi repülj vissza a Tóth Mihály-i időkbe, én a hátam közepére nem kívánom azt az időszakot!!!!

  19. Dagobert bácsi szerint:

    Az a korszak véget ért, s hamarosan a Németh-Borbély-Ábel korszak is! Az Orbán-birodalom sem tart örökké!

  20. admin szerint:

    Kedves Horváth János!

    A csepeli MSZP jelöltjei a párt “Szigeti Szemle” című lapjában mutatkoztak be. Vagyis nem csak szám szerint, de személyükben is ismertek. Az összes többi adat, arányok szintén könnyedén leellenőrizhetők a Valasztas.hu adatsorai alapján.

    Tehát a cikk minden egyes megállapítása és állítása pontos.

  21. Horváth János szerint:

    admin!
    Koncentrálj a poszt címére! Ezt a”Megalázó alkut kényszerítene a többiekre a csepeli MSzP”
    feltételezést honnan szedtétek?

  22. Jobban szerint:

    Egyik korszak sem tart örökké, de ami jó az itt élők jólétét szolgálja, növel, fejleszt, jó irányba…nem mindegy mit tesz le egy vezetés vagy mit vesz el.

  23. Jobban szerint:

    “Döbbenten találkoztunk tegnap a Momentum új EP-képviselője, Cseh Katalin és a feminista újságíró, Papp Réka Kinga Klubrádióban néhány éve elhangzott gyomorforgató, vállalhatatlan megnyilvánulásával: érzéketlenül és kegyetlenül űztek gúnyt a születendő gyermekek életének erőszakos kioltásából.Botmixerrel a gyermekek ellen? Mondjon le Cseh Katalin!”
    http://mindenszo.hu/orszagosan-elemi-a-felhaborodas-cseh-katalinnal-szemben-mondjon-le-cseh-katalin-itt-lehet-alairni/

  24. Jobban szerint:

    “Magyargyűlölő kijelentésekért ítélte el a bíróság a HVG publicistáját
    Hosszú évek óta sorjázhatta a gyűlölködő publicisztikáit következmények nélkül a HVG fenegyerek szerepbe törekvő gyurcsányista szerzője, Tóta W. Árpád. Úgy tűnik azonban, hogy csak eddig, mivel két magyar magánszemély megelégelte a dolgot, és feljelentették az emberi méltóságuk megsértéséért. A bíróság elsőfokon a sértő kifejezések eltávolítására, valamint sérelemdíj és a perköltség megfizetésére kötelezte a magyargyűlölő közírót.”
    https://pestisracok.hu/magyargyulolo-kijelentesekert-itelte-el-a-birosag-a-hvg-publicistajat/

  25. Jobban szerint:

    “Az erőszakosságban, arroganciában és felsőbbrendű küldetéstudatában egyaránt a bukott SZDSZ legnegatívabb jegyeit magán hordozó új SZDSZ, azaz a Momentum nem túl sokat várt az ellenzék eddigi önkormányzati választási megállapodásának felrúgásával. Az azonnali.hu értesülése szerint a párt eldöntötte, hogy a saját soraiból állít főpolgármester-jelöltet az ellenzéki előválasztás második fordulójára, hogy megmérkőzzön az LMP-s Puzsér Róberttel és az MSZP-P-s Karácsony Gergellyel.”https://888.hu/ketharmad/a-momentum-mar-neki-is-ugrott-az-mszp-torkanak-4182370/

  26. Horváth János szerint:

    Kezdődik a lejáratás, ebben profik vagytok!

  27. Jobban szerint:

    Horváth János, hallott a baglyos, verebes szólásról?
    Amúgy felrúgják vagy sem az eddigi megállapodást? Ha igen, akkor miről beszélünk?

  28. Horváth János szerint:

    Csak ismételni tudom magam, könnyebb egy lovat megtanítani háton úszni, mint belőled
    némi értelmet kicsiholni!

  29. Dagobert bácsi szerint:

    Jobban a bukott SZDSZ-ről írogat, HOLOTT FŐNÖKE, NÉMETH SZILÁRD IS A BUKOTT SZDSZ-BEN KEZDETT EL POLITIZÁLNI!

  30. Dagobert bácsi szerint:

    A poszt a kép után rögtön azzal kezdődik: “Mind a három párt azon vitázik, ki mit kapjon a hatalomból,”!

    Koalíciós partnereknél, illetve azoknál, akik együtt indulnak, EZ ÍGY SZOKÁS!

    Értem én, a csepeli Fidesz-KDNP-nél ez nem így van! Náluk, MINDEN HATALOM, – NEM A DOLGOZÓ NÉPÉ – NÉMETH SZILÁRDNÁL VAN! Ő meg saját magával nem vitatkozik! EGYELŐRE! 😛

  31. Qqriq szerint:

    Ismét egy orvos indításával akar megpróbálkozni az ellenzék? Kerpel-Fronius Ödön amúgy nagyon jó szakember a gyermekgyógyászat területén, de már meglehetősen idős.

  32. Dagobert bácsi szerint:

    Akkor biztosan meg tudná mondani, honnan ez a beteges vonzódás Borbélynál az óvoda udvarok és játszóterek iránt! 😛

  33. Tsepeli szerint:

    Kérdezd a párttársadat az elítélt pedofil mszp-st vagy az életfogytos gyilkost, biztos ismer már ő is párat.

  34. Nagyapó szerint:

    Nem mindegy kit indít a csepeli zellenzék? A köménymag akár Caligula lovára is szavaz, ha veresre festik!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  35. Jobban szerint:

    Horváth János! Rendkívüli módon alulmúlja az elfogadható vita stílust, sajnos csak saját magát minősíti.

  36. Jobban szerint:

    Dagobert! Savanyú a szőlő, hogy Németh Szilárd parlamenti államtitkár és a Fidesz alelnöke többre vitte mint bárki a csepeli politikusok között. Jelenleg az a kérdés, hogy most ki hol van és mit tesz, nem az, hogy x évvel ezelőtt hol kezdte a pályafutását. Sajnos sokak felett elrepültek az évtizedek és még mindig ugyanott vannak ahonnan elindultak, nem fejlődtek semmit sem.
    Nagy csapda az Dagobert ha valaki azt hiszi, hogy mindentudó. Nagyon gátolja a realitás észlelésében ha erősen meg van az igazáról győződve és azt szajkózza. Visszás és szánalmas is azok szemében akik tudják azt amit ön nem tud, mégis kitartóan ismételgeti.

  37. Jobban szerint:

    Dagobert! A balliberális koalíciós partnereknél a szövetség nagyon rövid ideig szokott fennállni. 2002-2010 között is az SZDSZ szánalmasan hivalkodott a mini százalékaival és elvárta, hogy minden az elképzelésük szerint működjön. Ezért sem tudtak a balliberális kormányok normálisan az emberek érdekeinek megfelelően kormányozni, mert az önmaguk kis perpatvaraival voltak elfoglalva.

  38. Jobban szerint:

    Dagobert, a balliberális vezetés is foglalkozhatott volna többek között az óvoda és iskola udvarokkal, kár ilyen beteges irányba vinni a kommentjét is, a derék kezdeményezést az intézmények rendezésével kapcsolatban.

  39. Horváth János szerint:

    Vita??? Ne röhögtess! Szellemi párbajt vívni fegyvertelennel?

  40. Jobban szerint:

    Horváth János! Magvas indoklása mindent megmagyaráz.

  41. Jobban szerint:

    “A Jobbik-elnök beszólt: Gyurcsány alkoholista, Fegyőr meg nagyképű”
    http://mindenszo.hu/a-jobbik-elnok-beszolt-gyurcsany-alkoholista-fegyor-meg-nagykepu/

  42. Jobban szerint:

    “Toronymagasan nyert egy iszlám párt az egyik duisburgi választókerületben az EP- választásokon”
    https://pestisracok.hu/toronymagasan-nyert-egy-iszlam-part-az-egyik-duisburgi-valasztokeruletben-az-ep-valasztasokon/

  43. Jobban szerint:

    “Az ellenzék megsemmisült – A levélszavazatok 96 százalékát a Fidesz kapta
    Megállapította a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazásának eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön”
    http://mindenszo.hu/az-ellenzek-megsemmisult-a-levelszavazatok-96-szazalekat-a-fidesz-kapta/

  44. Nagyapó szerint:

    Eetásak!! Tóth Bertalan elnök kérésére lemondott parlamenti frakcióvezető-helyettesi posztjáról a patkányozó Bangóné Borbély Ildikó!
    Mi újság Csepelen?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  45. Jobban szerint:

    Nagyapó! Tóth Bertalan legalább megmentette Bangónét a további ámokfutásától….2004. december 5-i dicstelen propagandája, helyesírási malőrje, patkányozása, mi jönne még….?

  46. Jobban szerint:

    “Bevezetik a Sariát, amely az új jogrend lesz a német kalifátusban. Iszlám párt az első Duisburgban! A kereszténydemokraták, a szocialisták, a zöldek és a liberálisok tévedtek, amikor azt gondolták, hogy a bevándorlók rájuk fognak szavazni. Nincs piros pont a politikában, a hamis próféta követőitől ilyesmit várni pedig különösen nagy tévedés. A szabályok csak arra jók, hogy hatalomra kerüljenek és utána felszámolják azokat a szabályokat amelyek addig segítették őket és bevezetik a Sariát, amely az új jogrend lesz a német kalifátusban.”
    https://mandiner.hu/cikk/20190601_bayer_zsolt_iszlam_part_az_elso_duisburgban

  47. Horváth János szerint:

    “Bevezetik a Sariat”. Így kijelentő módban! Ez kell a birkáknak!

  48. Jobban szerint:

    “A baloldal a migránsokra költené a családtámogatásokat
    …a szocialista-liberális kormányok és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként támogatásokat vontak meg a családoktól, valamint rengeteg óvodát és bölcsődét zártak be. A politikus hozzátette: a baloldal nem is titkolja, hogy a migránsoknak adna több pénzt, ezt mutatja az is, hogy az Európai Parlamentben is abba a szocialista frakcióba ülnek be, amely nyíltan támogatja a bevándorlást.”
    https://hirtv.hu/ahirtvhirei/fidesz-a-baloldal-a-migransokra-koltene-a-csaladtamogatasokat-2482118

  49. Horváth János szerint:

    Akkor részletezd!

  50. Potter szerint:

    Ez a Jobban totál elmebeteg, ha valaki még nem vette volna észre.

  51. PU szerint:

    Ugyan, Potter! Jobban a párt ideológiai vasökle! Copy és paste! Csak tiszta forrásból! (Vesszen az MTA!)

  52. Jobban szerint:

    Az irigység művészetét kritikának nevezhetjük. Osvát Ernő

  53. Dagobert bácsi szerint:

    “Bevezetik a Sariát, amely az új jogrend lesz a német kalifátusban.”

    Majd megy Orbán a Leopard tankokkal és felszabadítja Németországot! 😛

  54. Potter szerint:

    Az elmebeteg Jobban-féle duisburgi választókerülethez:

    Duisburgban egy iszlám párt lett az első, toronymagasan! Bayer Zsolttól származik a cikk ötlete, ő kapta valahonnan neten, ahol szintén szörnyülködtek miatta. És mi az igazság? Ez Duisburg egyetlen szavazóköre, ahol a 770 választóból csak 180 ment el szavazni, és ezek közül 65-en (jól olvastad, hatvanöt darab szavazat) szavaztak erre a pártra. Amelyik párt, tegyük hozzá, erdoganista, aki nekünk ugyebár szerfelett jó barátunk ráadásul.

    Na ennyit a kalifátusról a 86 milliós Németországban.

  55. Lili Züllig szerint:

    Itt sem rózsásabb a helyzet, itt már Srí Lanka-ban, meg Pakisztánban született, idevándorolt emberek képviseltetik magukat be a Nationalrat-ba, a Gemeinderat már rég színes.

    Szerintem ez az egész probléma úgy 1975-ben kezdődhetett, aminek a hatását MA a bőrünkön érezzük. Ez mind csak egy vélemény-tőlem nektek.

    1975-ben volt egy Helsinki csúcs, ahol (úgy tanultam) megkezdődött a puhadiktatúra, eközben Svájcban a nők szavazati jogot kaptak (Európában!!) és jogosítványt is szerezhettek. Erről meg én írtam a szakdolim. Na most, ha ezt a kettőt összerakom, akkor azt látom demográfiai viszonyban is, hogy hopp hirtelen abbamaradt a 3-4-5 gyerek vállalása, márcsak 0-1 ill max 2 gyerek azt fertig tschüß, hirtelen a nőket az egekig emelték (??) mint egy elterelés. Lesarkított vélemény, de másképp nem megy az írás.
    A nők Nyugaton hirtelen vezetői státuszba kerültek, megkezdődött a nők elférfiasodása, a katonaságot pedig kezdték nagyon-nagyon lassan leépíteni. Mára zum Beispiel in Ungarn nincs sorozás, nincs katonaság kötelezően. Itt Svájcban vmi 6 hét gyakorlat azt csá, és a felét fel sem veszik, mondván gírnyó homár nem kell a hazának. A korosztályom férfi tagjainak 60%- niemandok.Sírnak és pink inget hordanak, én meg a harmadik nyakkendő-kötésformát tanulom (perzsa) mert már ez a trendi, és csávókáim a ruhájuk színéhez illő napszemcsót shoppingolnak
    Ellenben látom Nagyapámat ott villog ezerrel katonai szerkóban szelfin, tekintélyt keltően, egyszerűen az az érzés jön, hogy huhhh kikeményítem az ingjét, főzök vmi finomat, és le is vágom a haját és míg távol van, én megvárom. De mi van ma? Vasalást nem igénylő anyagot gyártanak, főzni tanulni a Mekibe járunk meg a kebaposhoz…hagyma,csípő mehet? És már sokan maguk nyírják a hajuk.

    Keleten elbaszták
    Jöttek a vetkőzős 80-as évek. Tutti frutti meg a nők lealacsonyítása, alászinkronizált pornó, és jött a drog. Az nem nem alapján dönt, az erkölcsileg megingott emberek támasza a drog meg a pia.
    Aztán jött egy kurva nehéz, igaz Magyarországon vérmentes rendszerváltás. Még jobban szakadtunk el a régi mintáktól. Ott volt egy nagy hullámvölgy (ezt a szót is csak tanultam😜) 88-93 közt nagyon kevesen születtek. És erre jött (szerintem) hogy Keleten felütötte lassacskán a fejét a nők túltanultsága, tehát voltak a cucusok 1 alkalomra, meg a karrierista megszállottak, mert már bejöttek a nyugati adók, amik ontották a fost… 95-ben emlékszem már több nőt láttam egyetemeken, mint férfiakat.
    És mára óriasi generációs különbségek vannak. Más a fontossági sorrend, amin behalok. És nem tudom én sem egyensúlyban tartani a dolgokat. Jön a leszaromság, hogy majd lesz vhogy, aztán hirtelen beindulok mint egy gőzgép, és learatom a babérokat, és azt hiszem megváltottam a világot, istent játszva jön egy csapás, és kezdődik a züllés, amiből újra fel kell építenem magam…stb

    Kesze-kusza fogalmazás tudom, de dióhéjban annyi, egy döntésnek hosszútávon senki nem látja az össz negatív következményeit. Ki gondolta volna, hogy az első kínai butik megnyílásával Magyarország áldozattá válik, és ma ők diktálják a feltételeket nagyon sok dologban.
    Nem gondoltam volna soha, hogy Európa ennyire szétszakad minden tekintetben. Viszont VIP helyről nézhetem a Nyugat összeomlását, amit nem kívánok, de mivel két különböző felfogásban gondolkodunk (katolikus, ill protestáns gyökerekből táplálkozik leginkább Európa) SOHA de SOHA nem leszünk képesek nyitni egymás felé. Azt hogy azt mondom “elfogadó, meg befogadó, meg modern vagyok” nem azt jelenti, hogy az élet minden területén így állok a dolgokhoz, és esetlegesen úgy is lesz kivitelezve, mert akkor hazudnék. Lehet elfogadom a homoszexualitast, meg a sokszínűséget, de az életben direkt kerülöm az efféle rétegződést. Lehet azt mondom huhhhh de jó az IKEA, meg modern, de én mégis egy 1890-ben összetákolt hintaszékből nézem a TV-t.

    Na mára ennyi, szófosásom van, ha Budapesten tölthetek 1 hetet, lenne mit írnom, de

    várnak a betegek 😷🏥💉💊
    Melegfront van, úgyhogy igyatok sok folyadékot, a zsíros, nehéz ételeket kerüljétek ma/holnap.
    Jó volt Csepelen 1 hét vakáció, szeretlek Csepel ❤
    Gratulálok a Fidesz győzelméhez, én is Rátok szavaztam! Hajrá!

Itt lehet hozzászólni !