Parkolókat alakítanak ki a Rákóczi Kert mellett

Csepel.hu

Megnyitása óta rendkívül nagy népszerűségnek örvend a Rákóczi Kert — A Családok Parkja, aminek következménye a rengeteg parkoló autó. A parkolási gondok enyhítése végett javaslattal állt elő az önkormányzat azon a lakossági fórumon, amelyet a helyszínen rendeztek meg május 28-án. Borbély Lénárd polgármester indítványozta, hogy a Rákóczi Kert bal oldalán, vagyis a Széchenyi István és a József Attila út közötti szakaszon mintegy 60-66 férőhelyes, halszálkásan kialakított parkolót hozzanak létre.

A fórumon résztvevő lakók egyetértettek az ötlettel. Szuhai Erika, a körzet egyéni képviselője pedig jelezte, hogy továbbra is kérik a lakók véleményét.

Borbély Lénárd megemlítette, hogy a Rákóczi Kert – A Családok Parkja annyira közkedvelt hellyé vált, hogy a várakozásaikat is felülmúlta. A látogatók jelentős része gépjárművel érkezik, ami zsúfoltságot okoz a Rákóczi téren. Tudvalevő, hogy Budapesten a gépjárművek száma a duplájára nőtt az elmúlt évtizedekben, a parkolásuk pedig az egész fővárosban gondokat okoz. A csepeli önkormányzat javaslatot dolgozott ki a Rákóczi Kertbe érkező autósok parkolásának rendezésére. Ennek lényege, hogy a Rákóczi Kert bal oldalán halszálkás alakzattal legalább 60-66 gépjármű parkolására alkalmas helyet alakítanak ki. Fákat nem fognak kivágni, az alapzatot térkő burkolattal látják el, valamint vízelvezetőt és új járdát is készítenek. A beruházással összességében szebb, rendezettebb lenne a környék. A fórumon a résztvevők kézfeltartással jelezték, hogy egyetértenek a javaslattal.

Ha a képviselő-testület elfogadja a parkoló kiépítéséről szóló javaslatot, akkor már a nyáron elkezdik a munkákat.

cs. a.

Csepel.hu

19 hozzászólás “Parkolókat alakítanak ki a Rákóczi Kert mellett” bejegyzésre

  1. Kérdés szerint:

    Lakcím alapján szavaztak?

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Borbélynak leesett a tantusz! Nem mer haragba kerülni az ott lakókkal, a Kertvárosi Baráti Körrel, meg annak akadémikusaival! Meg nem akarja, hogy a Temesvári utca József Attila és a Katona József utcai szakaszára parkoljanak, ott ahol minden ház elé építetett az önkormányzat külön, az úttal párhuzamos parkolót, s ráadásul a két sarok közötti szakaszt még három fekvőrendőrrel is megspékelte! Hogy mi ez a közpénzköltés, rongyrázás? No nem az akadémikusoknak szól, hanem az ott lakó Borbély Lénárdnak! Őt nem zavarhatja átmenő forgalom, meg játszótéri látogatók parkoló autói!

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Nos kedves Temesvári utcai lakók! Érdemes tiltakozni, mert a hatalom meghátrál, ha szavazatokat vél veszteni! Talán már az EP-választáson is vesztett, az miatt hogy nem hallgatták meg a lakosság véleményét! Tessék mondani Borbély úr, a METRANS és a Csepeli HÉV lakossági fórumokra miért nem méltóztatott elmenni? Mert Ön messze lakik a veszélyes anyagokkal foglalkozó METRANS-tól, meg mert Ön nem jár HÉV-vel?

  4. Dagobert bácsi szerint:

    A csepeli városvezetés és Tóth kati is beszart attól a gondolatomtól, amit öt napja tettem közzé!

    http://csepel.info/?p=69257#comment-398937
    “DK: a putrilakó csepelieknek nem kell luxusjátszótér!”
    Dagobert bácsi szerint:
    2019. május 24., péntek – 23:10
    De tehetjük fizetőssé is a játszótereket, s kártérítést vagy havi kompenzációt fizetni abból a kárt szenvedő lakosoknak! Nehogy már Borbély meg Németh szavazókat szerezzen mások kárára! Nem kell az embereket szembe állítani egymással, mert ROSSZ VÉGE LESZ!
    Attól tartok, a NER és Orbán bukása után Németh, Borbély és Ábel el fog költözni Csepelről, mert valamiért nem érzik majd jól magukat itt! Borbélyt meg amúgy is várja a Pece-parti Párizs (Nagyvárad)!

  5. Burián Mária szerint:

    Dagobert b: értem, hogy nem tud örülniCsepel fejlődésének, mert nem az elvtársak építkeznek,hanem végre a mi kedves, figyelmes,lakossági érdekeket képviselő vezetők. Azonban tény, hogy rengeteg hamisítás áll a hozzáászólásaiban,tények elferdítése. Vágyálom, hogy ki fog elköltözni Csepelről,és mi lesz az őszi önkormányzati választásokon. Aki figyelte a EP választási eredményeket az trisztában van azzal, hogy ilyen szintű támogatottságot még soha nem kapott a FIDESZ. Tehát ebből nem az következik,amit amű
    úgy szeretnének. Tenni kell ezért a sokévig lepusztulásban hagyott kerület fellélegezhessen, megújulhasson,és erre a mostani vezetés nagyon is alkalmas, sőt a legalkalmasabb!
    Orbán még nem bukott 2010 óta,ellenben hol az MSZP-tán a DK-ban?

  6. Jobban szerint:

    Burián Mária nagyon szépen, lényegre törően összefoglalta, sokan így gondoljuk.

  7. Dagobert bácsi szerint:

    Burián Mária: “rengeteg hamisítás áll a hozzáászólásaiban,tények elferdítése”

    Kérem, sorolja fel tételesen, ne a levegőbe beszéljen!

  8. Nagyapó szerint:

    Jó lenne azt is eldönteni, hogy több parkoló legyen és kevesebb fa, vagy fordítva? Dagobert bácsi mi a véleménye? Konkrétan, nem mellébeszélve!
    Esetleg DK győzelem esetén bontsuk le és legyen lakópark??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Dagobert bácsi szerint:

    Jó nagy hülyeségeket csinál ez a Borbély! Bővíti, fejleszti a Rákóczi-kertet anélkül hogy végig gondolná! Építési szabályzat írja elő, milyen épülethez, intézményhez mennyi parkolóhelyet kell biztosítani! Nem utólag! Együtt kell tervezni a létesítménnyel, anélkül nem is lehet engedélyezni! Csepelen kivesztek az építészek? Kivágták őket a fákkal együtt? Nemrég még egy hölgy volt a csepeli főépítész, most egy férfi! Talán csaknem nem tetszett a hölgynek ez az ész nélküli építkezés?

    Aztán hová akarja elhelyezni Borbély a 60-66 parkolóhelyet szálkásan? Kerítésen belül? Akkor kisebb lesz a Rákóczi-kert rekreációs felülete! Kívül? Ott nincs hely! Maradjon mindenki a szakmájánál, Borbély is! Az építészetet meg bízza az építészekre! Látszik hogy fiatal, jószerével ki sem nőtt a gyerekkorból, annak ellenére hogy három gyermeke van! Innen ez az atavisztikus vonzódás az óvoda udvarok és játszóterek iránt! Ajánlani tudnék neki egy homokozót, kis lapáttal! Ott építhetne homokvárat károkozás nélkül!

  10. PU szerint:

    “a hatalom meghátrál, ha szavazatokat vél veszteni!” – ti bezzeg sosem hátráltatok, elftársak, mí megtehettétek!
    Dagobert, ne csináljon magából komplett hülyét! Többre volna érdemes.

  11. Johnny szerint:

    Eső után köpönyeg esete… 🙂
    Mikor idióta politikusok megkeverik a szart. 😀

    Azért nem lett az ott rossz, sőt nekem tetszik, mert a Majorból eltűnőben van a zaj! 😉

  12. Dagobert bácsi szerint:

    PU, a Kozmosz sétány esete mutatja, a hatalom igenis hogy meghátrál, ha szavazatokat vél veszteni! Ez miért ne vonatkozott volna az előző vezetésre is?

    Kíváncsi vagyok, a 20:28-as hozzászólásomra ki tud értelmesen válaszolni? Ezek között egy sincs, aki értene az építészethez vagy a városfejlesztéshez! Azt nem tanítják sem a könyvtár-ruhatár-büfé szakon, se az államigazgatási szakon! Az előző vezetésben legalább a Gergely Pista építészmérnök volt!

  13. PU szerint:

    Dagobert!
    “…a hatalom igenis hogy meghátrál, ha szavazatokat vél veszteni!” A hatalom nagyon jól teszi így. Nekem tök mindegy, hogy keresztényi emberszeretetből teszi-e kormányzati jószívével, vagy aljas, sunyi, hatalomvágyó számításból – ha egyszer jót tesz.
    “Ez miért ne vonatkozott volna az előző vezetésre is?” Szép lett volna, ha vonatkozhatott volna, de az ilyesmi nem logikai analógia alapján működik, hanem az emberi képességek és gyarlóságok szerint korántsem párhuzamosan. Azért nem vonatkozott rájuk, mert az előző vezetésben alkalmasint nem volt ennyi józan ész, viszont több volt a bírvágy.

  14. Dagobert bácsi szerint:

    A rendszerváltásig visszamenőleg, illetve még előbbre is (!), egyik vezető sem ért a nyomába Orosz Ferencnek! Kár hogy nem az ő akarata érvényesült, őt is csak eszköznek tekintették az ügyek intézésére!

    Mindenki tudja, milyen képességekkel rendelkezik Németh, leginkább konokság, rámenősség, mindent félrelökés és eltiprás! A közelében sem járt, amikor az észt osztották! Borbély vetekszik vele konokságban, talán ezért is választotta, viszont engedelmes Némethnek, miért ne lenne az, az ő nevelése! Viszont ő is eltipor, akit csak lehet, polgármesterként semmibe veszi a mások véleményét, megy a saját feje után! Látjuk ezt a Kozmosz-sétány, a Rákóczi-kert, a Hollandi úti futballpálya és kalózhajós játszótér esetén is!

  15. Tóth kati szerint:

    Orosz elvtárs fejpénzt kapott a romák Csepelre telepítéséért.Ő volt idáig a legnagyobb maffiafőnök Csepelen.Avarkeszi és az a másik nagyfejű podolák elvtárs tőle tanultak.Úristen,komolyan írta ezt dagobert elvti?

  16. Dagobert bácsi szerint:

    Tóth kati, maga is így került Csepelre? 😛

  17. Mákosguba szerint:

    Kéne egy nagy parkoló csak és kizárólag elektromos kocsik számára is, már jó lenne! Mert marha nagy pofátlanság, hogy az ember a lakhelyéhez nem tud beparkolni mert ott baszakszik valaki a luxus kocsijával, hogy tölthesse. Erre kéne már megoldás végre…

  18. Johnny szerint:

    …már ott is fizetnie kell, de miért nem annyit, mint otthon???

  19. Dagobert bácsi szerint:

    A hatalom meghátrál, ha szavazatokat vél veszteni!

    Orbán régen hátrált meg ennyire

    Régen tett ennyire váratlan bejelentést a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Gulyás Gergely a kormány intézkedéseiről beszámolva bejelentette, hogy a kormány határozatlan időre – lehet, hogy örökre – elhalasztja a közigazgatási bírósági rendszer bevezetését.
    Gulyás azzal indokolta a 180 fokos fordulatot, hogy úgy látják,
    az elképzelés európai és nemzetközi vita középpontjában áll.
    A kormány márpedig nem akarja kitenni magát annak, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségének sérelme miatt kötelezettségszegési eljárást indítsanak ellene, mint Lengyelország ellen, magyarázta Gulyás.
    Forrás: Index 😛

Itt lehet hozzászólni !