DK: a putrilakó csepelieknek nem kell luxusjátszótér!

Inkább hagynák lerohadni magában

Csepel.info

A látszat ellenére a képen látható “putrilakók” ellenszenvvel nézik a játszóteret – legalábbis Horváth szerint

Nagy a felháborodás, mert a mélyszegénységben, nem egyszer putrikban élő csepeli lakosságnak semmi szüksége olyan luxusjátszótérre, mint ami a Rákóczi Kertben épült – írja Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli elnöke.

A politikus azt állítja, hogy fogságba ejtik a csepeli önkormányzatot és a jövőt az olyan kulturált, szép és modern közösségi terek, amelyek az elmúlt években Csepelen is létrejöttek. A nívó ugyanis szerinte túl magas az itt élők igényszintjéhez, és a fenntartásuk is túl drága, amit nem engedhet meg az elszegényedett lakosság. Ezért újbóli hatalomra kerülésük esetében ők bezárnák és hagynák ezeket lepusztulni. Horváth 2003-ban fővárosi képviselőként hasonlókat mondott a csepeli kórház szülészetéről, amit aztán valóban bezártak.

“A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője, – ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él, (nem kevés putriban) – csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él?”

teszi fel a kérdést Horváth Gyula, aki szerint óriási tiltakozás és felháborodás kísérte a játszótér megnyitását.

A politikus dühödt, hamis állításokat és vádaskodást is tartalmazó írása panaszként fejti ki, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek és Borbély Lénárd polgármesternek köszönhetően soha annyi fejlesztési pénzt nem kapott Csepel, mint most, míg a balliberális kerületek szerinte mind szűkölködnek. Újbóli hatalomra kerülésük esetén ezért ők bezárnák a kalózhajós játszóteret, a KRESZ parkot és a Rákóczi Kertet, hogy ugyanarra a sorsra jussanak, mint az akasztói stadion:

“Miből fogja fenntartani az akkori önkormányzat ezeket a túlméretezett alkotásokat? Nem lesz rá keret! (…) Csepelen, és az ország más területén megtalálhatók lesznek majd az elhanyagolt, az enyészet által uralt alkotások (amilyen az akasztói stadion), és megtalálhatók lesznek az ez idő alatt megsokasodott nyomornegyedek (mint Háros egy része) is. Mindkettőt ugyanaz a népet fogságba ejtő, a realitásoktól elrugaszkodott beteges elme okozta.”

– fejtette ki Facebook-bejegyzésében.

A csepeli szülészetet így zárták be

Érdekes, hogy a csepeli kórház 2003-as bezárása előtt az akkor még MSZP-s csepeli alpolgármesterként, fővárosi képviselőként dolgozó Horváth Gyula hasonló nyilatkozatokat tett a szülészetről. Akkor is luxusról, igényszint feletti szolgáltatásról (azaz igénytelen csepeli édesanyákról) beszélt:

A csepeli kórházban a szülészet és nőgyógyászatot olyan módon fejlesztették ki, és olyan szuper ellátásra rendezték be – akár a víz alatti szülészetet említhetném, és a többit -, amit a teljesítmény, és az igényszint nem követelt meg

– fejtette ki a politikus a kórház-összevonás egyik bizottsági vitáján. Így aztán a csepeli kórház aktív osztályainak 2003-as összevonása óta fizikailag nem születhetett Csepelen kisbaba – hacsak nem otthonszüléssel.

Csepel.info

31 hozzászólás “DK: a putrilakó csepelieknek nem kell luxusjátszótér!” bejegyzésre

 1. Potter szerint:

  Látom már megint olyan mondatot adtatok az ember szájába amit nem mondott és nem írt le!

  “DK: a putrilakó csepelieknek nem kell luxusjátszótér!”

  Ilyen mondat nem szerepel a leírásban.

  Amúgy meg igaza van.

 2. admin szerint:

  “A főváros egyik legszegényebb kerületének képviselője, – ahol a lakosság jelentős része komfort nélküli hajlékban él, (nem kevés putriban) – csoda, ha ezzel a mértéktelen játszótérépítéssel szemben ellenszenvvel él?”

 3. Potter szerint:

  admin!

  na akkor még egyszer a te kedvedért, mert úgy látom fogyatékos vagy!

  “DK: a putrilakó csepelieknek nem kell luxusjátszótér!” Ez ÍGY AHOGY A CÍMBEN MEGJELENT, NEM ÍRTA LE!

  Magyarán olyan mondatot írtatok le felkiáltó jellel a végén ami nem került leírásra.

  Szövegkörnyezetéből kiragadva ez ugyanolyan hazugság ahogy Ujhelyi szájába adtátok, hogy ő lebontaná a déli határkerítést, amikor a vasfüggönyről beszélt.
  Hangulatkeltésben és hazudozásban profik vagytok.
  De sebaj, látom ez kell a fideszbirkáknak. Minél nagyobb a hazugság, annál jobban elhiszik.
  Mondjuk azon csodálkozok, hogy a gatyátokat még nem perelték le rólatok.

 4. Jenci szerint:

  Mi van Horváth elvtárs, most nem Dagobert névvel nyomul? Elég egyértelmű az a szöveg.

 5. Potter szerint:

  Mi van Jencikém? Elfogyott a kannás bor?

 6. Gábor László szerint:

  Na , de nagy igénytelenség ! Nem kell luxusjátszótér ? Akkor marad annyi idejük , hogy megtekintsék a 3500 millióért megvett festményt , vagy elmenjenek valamelyik teljesen felesleges stadionkába , amire tengernyi PÉNZÜNKET szórta szét a tolvajfidesz Tolvbán Loptor kedvére . Na ugye milyen szépen fejlődik az ország ! (persze eközben zavartalanul folynak a kilakoltatások , de MI a világ elnyomott keresztényeinek küldözgetünk millió Dollárokat !)

 7. Matula szerint:

  A birkák jó része nagyon is jól tudja hogy ez csak hangulatkeltés, de azt is tudják hogy tolni kell a szekeret…

 8. Nagyapó szerint:

  Jó lenne, ha az eetásak ellátogatnának pl. a kalóz játszótérre és megnéznék kik játszanak ott, ha már szeretnek sunyin cigányozni (Bangóné mit szól ehhez?)!
  Igen Csepel fejlődik, mert nem tolvaj vezetése van. Apropó, Potter, Gábor László, hol az É-i terület elkótyavetyéléséből befolyt 12 milliárd Ft?? Mi épült a privatizált területek pénzéből??
  Miért hagyják lerohadni a Munkásotthont?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 9. Potter szerint:

  Nagyapó!

  Fogalmam sincs hol az a pénz amit kérdezel, mert nem vagyok politikus, nem voltam hatalmon és nem is leszek. 12 milliárd forintot én rajtam ne keress. Viszont megkereshetted volna a fityisszel együtt, számon kérve a szocikon, ha már te szerinted ellopták. Viszont ha ellopták akkor vajon miért nincsenek még börtönben a bűnösök? Tán 9 év nem volt elég az elszámoltatásra ahogyan ígérte a fityisz? Kicsit furcsa, hogy ha bármit számon kérnek a mostani vezetésen, akkor kapásból a kilenc évvel ezelőtti kormányra mutogat. A Gyurcsány-Soros-duma még most is bejön.
  Már akinek.
  Nekem nem!

 10. Tamás szerint:

  Több szoci ismerősöm van, mind fröcsögve köpködi az új játszótereket. De azért sajnálják, hogy régen nem voltak ilyenek, az MSZP idején, amikor az ő gyerekeik voltak kicsik.

 11. dühös magyar szerint:

  Mondjuk van ám olyan fogalom, hogy “fontossági sorrend”. Csak a hívőknek is ki kéne már nyitni kicsi csipájukat.

 12. PU szerint:

  Jó lenne, ha az eetársak nem kizárólag leböcsmölésből, tagadásból, kinyírásból, veszni hagyásból, lerombolásból raknák össze építő programjukat. Pusztítani összességében nem rentábilis dolog sem rövid-, sem hosszú távon, még ha sikerülne is vele rövid távon betömni gyorsan gyérülő kerge híveink száját.

 13. Tündér Ilona szerint:

  Nekem semmi bajom a játszóterekkel, ezek legalább a mai kornak megfelelőek, tényleg jól néznek ki.
  Sajnos Csepel a kornyező településekhez és más fővárosi kerületekhez képest tényleg le van maradva esőben sárfészek száraz időben porfészek, amíg az utak nem lesznek leaszfaltozva ez így is marad. Ezért nem jutnak ezek egyről a kettőre mert azt a keveset is kritizálják ami jó.
  Kit válasszon így az ember az egyik lop a másik hülye.

  ui: bocs a hülye még lop is

 14. Dagobert bácsi szerint:

  Horváth Gyulával és Potterrel is egyetértek! 😛

  Olyan nagy az igény a kalózhajós játszótérre, hogy még Békéscsabáról is jöttek játszani! Nosza, szereljük kamion-vontatmányra a kalózhajót, aztán elvisszük, ahová kell! A maradék játszóteret meg vissza kell alakítani az eredeti méretére, AZ NEM ZAVARTA A KÖRNYÉKEN LAKÓKAT!

  Hogy az épülő, egyszer csak megnyíló futballpálya a Hollandin, miért nem zavarja a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesületet és annak elnökét Horváth Ildikót, én bizony nem tudom! Talán van az a minisztériumi állás . . .
  Mindenesetre, az Ibiza-lakópark építését meghiúsították, nagyon helyesen!

  A Rákóczi-kert ügyét meg majd eldönti a környék lakossága, mert mi bizony meg fogjuk őket hallgatni, s orvosoljuk a problémákat! A KRESZ-parknál ugyan így!

  A Munkásotthon felújítására szánt összeget előteremtjük a sok csókos csatlósnak, egyesületnek, tanácsadónak a költségvetésben fenntartott keretből!

 15. pitypang szerint:

  Dagobert egyetért saját magával, szánalmas. Az meg méginkább, ha valaki azzal kampányol, hogy játszótereket szüntetne vagy bontatna le. Csak nehogy fordítva süljön el a dolog. Akik ellenében kampányolsz (azok a szülők, akik használják ezeket a helyeket a gyerekeikkel), azok is szavazók.

  Amúgy kik azok a mik, akik majd meghallgtják az embereket?

 16. Dagobert bácsi szerint:

  Én gondolok azokra a csepeliekre is, akik az adott helyeken laknak, s élvezik a zajt meg a parkoló autókat minden nap! A játszótéren szórakozók meg hazamennek csendes otthonaikba, s élvezik a csendes, jólevegőjű környezetet! Nem kell más faszával verni a csalánt!

 17. Dagobert bácsi szerint:

  De tehetjük fizetőssé is a játszótereket, s kártérítést vagy havi kompenzációt fizetni abból a kárt szenvedő lakosoknak! Nehogy már Borbély meg Németh szavazókat szerezzen mások kárára! Nem kell az embereket szembe állítani egymással, mert ROSSZ VÉGE LESZ!

  Attól tartok, a NER és Orbán bukása után Németh, Borbély és Ábel el fog költözni Csepelről, mert valamiért nem érzik majd jól magukat itt! Borbélyt meg amúgy is várja a Pece-parti Párizs (Nagyvárad)!

 18. Dagobert bácsi szerint:

  A Rákóczi-kerti játszóvár a sárospataki Rákóczi-várat mintázza, az 550 millió bekerülési költségből mennyi jutott Németh Szilárd kedvenc fafaragóművészének, a sárospataki illetőségű Sárosi/Sárossy Tibornak?

 19. Tamás szerint:

  Horváth Gyula úr! A Rákóczi Kert sokkal nagyobb, mint a játékvár. Szerintem szálljon le a magas lóról, mert menthetetlen bunkóság valamit csak azért lerombolni, mert más építette. Maguk nem építettek semmit? Azt a kis fahidat a parton. A fideszesek felújították. Úgy tűnik nekik több eszük van, mint magának.

 20. Jobban szerint:

  “Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak!” szlogennel kampányolt az MSZP anno…ne legyen semmilyen jelentős sport esemény míg minden rászoruló gyermeknek nincs torna cipője….és lett több pénze az embereknek és több pénze az önkormányzatoknak?
  Csőd közeli állapotba került az ország! Lett minden rászoruló gyermeknek torna cipője?

 21. Dagobert bácsi szerint:

  Eszem ágában sincs lerombolni, én csak tisztelem a népakaratot! Majd ők eldöntik! Akár a sok szobrot is! 😉

 22. Karesz szerint:

  Tudjuk mar, ki a Dagobert bacsi. De ki lehet a Nagyapo? Biztosan sokan tudjak, leirna valaki? Köszi

 23. Dagobert bácsi szerint:

  Nézd meg az önkormányzati képviselők fényképeit, magadtól is rá fogsz jönni! 😀

 24. Karesz szerint:

  A fideszes korelnok?

 25. Dagobert bácsi szerint:

  Igen.

 26. Nagyapó szerint:

  Karesz! A Fidesz korelnöke Morovik Attila alpolgármester Úr!! De ki a Karesz?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 27. Dagobert bácsi szerint:

  Nagyapó, Karesz biztosan értette, hogy a képviselőtestület LEGVÉNEBB TAGJÁRA utaltam! 😛

 28. Karesz szerint:

  Koszonom, Dagobert bacsi, sikerult az azonositas.

  (Ha kelloen visszaolvastam volna, itt is valaszt kaptam volna:

  fghfjhgkjhk szerint:
  2015. július 27., hétfő – 22:11
  Nagyapó, Noé László!
  Lopkodja a jarokelo.hu-n bejelentett, de saját hülyeségeiket?
  PLÁGIUM!!!
  😛)

 29. magyar wotan szerint:

  a putrilakók hozták a nyakunkra a dk-t meg az mszp-t, az ilyen büdös kommunista horváth félék egy dologhoz értenek, elvenni attól aki a sajátjáért megdolgozott és odaadni azoknak akik lopnak és henyélnek. az így szerzett szavazók hátán pedig ők maguk is loptak és hazudoztak, éjjel nappal, míg a kerületet sikerült a putrilakók szintjére zülleszteni.

 30. Dagobert bácsi szerint:

  Kedves magyar wotan, ezzel a névvel inkább sírjon, hogy kedvenc pártjától/pártjaitól ellopta a Fidesz a szavazókat! Ugye milyen klassz, ha egy kommunista családból származó miniszterelnök a szélsőliberalizmuson, a keresztény konzervatizmuson át a szélsőjobbig hazudja magát! Hát ez bizony nem a “Becsületünk a hűség!”

  A látszatnak és a szóbeszédnek meg ne higgyen! Ön annál intelligensebb!

 31. Ági szerint:

  A játszótér nagyon színvonalas. Jól szituált családokkal kávézgattunk a kávézóban Húsvétkor, míg a gyerekek a tojásokat keresték a fűben. Kollégám a családjával a 9. kerületből érkezett a játszótérre. Immáron két éve lakom Csepelen, egyre jobban szeretem. 🙂 Örülök, hogy nem csak a Városmajor van, mint lehetőség a gyermekem részére.

Itt lehet hozzászólni !