Csepeli óvodások mentették meg Csiguszt, a kisvarjút

Bors

Világot akart látni, de igencsak rosszul sült el egy varjúfióka terve. A kismadár még a múlt héten, egy csepeli óvoda közelében esett a földre testvérével, de csak ő élte túl a vakmerő vállalkozást. Szerencsére a kicsik az óvónő segítségével megtalálták a varjút, és szakértő segítséget hívtak hozzá.

– A kisvarjú az óvodáscsoport után a Csigusz nevet kapta – mondja a Borsnak Slamovics Zsuzsanna, aki rutinos madármentőként gondozásba vette a fiókát. – Még csak másfél hónapos, de rendkívül vakmerő. Szerencsére teljesen egészséges és aktív, napközben legalább kétóránként kell etetni, kacsaszívet kap különböző vitaminokkal – teszi hozzá.

Zsuzsanna reméli, hogy az ovisok egy életen át emlékeznek majd a történtekre, mivel fontos, hogy megszeressék a madarakat. És hogy mi­lyen sors vár Csiguszra?

– Nálam több varjú is nevelkedik, így Csigusz folyamatosan szocializálódik majd a segítségükkel. Ha megerősödik és elsajátítja a szükséges készségeket, akkor már augusztus közepén visszatérhet a természetbe – mondta az ideiglenes befogadó.

Forrás: Bors

3 hozzászólás “Csepeli óvodások mentették meg Csiguszt, a kisvarjút” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Nehogy már az én szívemre pályázzatok!

  2. Dórika szerint:

    Hogy lehet egy szarkát csigusznak nevezni….

  3. Johnny szerint:

    Dórika!
    Úgy, hogy a “kisszarka” egy Dolmányos Varjú!
    😀 😀 😀 😀 😀 😀

Itt lehet hozzászólni !