Képek: így épül újjá a csepeli strand

Csepel.info

Bejárást tartott Borbély Lénárd polgármester az újjáépülő csepeli strandon – értesült a Csepel.info. A strandfejlesztés idei ütemében először lebontották a régi bejáratot és a “retro öltözőket”. Biciklisbarát lesz a strand: belső kerékpártároló épül, új főbejárat lesz, mozgáskorlátozottaknak is építenek mosdót, és szintén lesz önálló pelenkázó helyiség. 

A strand üzemeltetését még Németh Szilárd polgármestersége idején vette át a csepeli önkormányzat. A Budapest Gyógyfürdői Zrt-vel kötött szerződés szerint megéri a kerületnek a strandfejlesztés, mivel annak ára levonható a bérleti díjból. A balliberális ellenzék ugyanakkor nem értett egyet a strand és az uszoda üzemeltetésével, így a fejlesztésével sem. Az uszoda így jó eséllyel megszűnne a szocialisták visszatérése esetén, akik sport és pihenő fejlesztések helyett luxuslakóparkokat álmodtak a Kis-Duna part területére.

A 2014 őszén indult új önkormányzati ciklusban Borbély Lénárd polgármester folytatta a strandfejlesztést. A két ütemben tervezett felújítás első szakasza 2018 áprilisára készült el, mintegy 220 millió forint értékben. A legnagyobb újdonság viszont a szintén 2018 nyarán bemutatkozó új biztonsági szolgálat volt. A zéró toleranciával és a határozott fellépéssel gyorsan megszüntették az addig rendszeres rendzavarásokat és szabálytalan medencehasználatot.

A strandfejlesztés idei ütemében először lebontották a régi bejáratot és a “retro öltözőket”. Az új főbejáratnál mozgáskorlátozottaknak is építenek mosdót, és a pelenkázó is új helyiségben kap helyet. A főbejárat mellett belső kamerával védett biciklitároló lesz. Az új öltözőben 360 szekrényt és 30 öltözőkabint alakítanak ki, tíz férfi és tíz női zuhanyozóval. A mozgáskorlátozottaknak is lesz öltözőjük és zuhanyozójuk.

A strand téli üzemeléséhez szintén kiépítenek egy öltözőt, ahol 80 szekrény és 30 öltözőkabin lesz. A Csepeli Strand téli üzemelése a korábbi március végi leálláshoz képest most április végéig tart az úszómedencénél. A nyitás után a csepeli nyugdíjasok a hét meghatározott napjain továbbra is ingyen vehetik igénybe a fürdőt.

Csepel.info

A témához kapcsolódó cikkünk:

Egykor és most: a Csepeli Strandfürdő

10 hozzászólás “Képek: így épül újjá a csepeli strand” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    A szokásos hazugságot minden választás előtt sulykolni kell! “Az uszoda így jó eséllyel megszűnne a szocialisták visszatérése esetén, akik sport és pihenő fejlesztések helyett luxuslakóparkokat álmodtak a Kis-Duna part területére.” Sokadszor írom:

    Nem TM-ék, hanem a Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt. egyik igazgatója adta el a Csepeli Strand északi tartalékterületét úgy, hogy a csepeli önkormányzat nem is tudott róla! Innen ered az egész lakóparkosdi. Csepel elfogultságot jelentett be, mivel ellenezte a lakópark építést! Így került az ügy az erzsébeti polgármesteri hivatalhoz! Ők elvi építési engedélyt adtak ki, tényleges építési engedély kiadására nem került sor! A megvett területet később elcserélték a Napközis Tábor északi felére, amely Csepel tulajdonában volt, valamint az értékkülönbözet miatt mellé kellett adni a volt Görgey Iskola épületét és telkét! A Kis-Dunaparti telekre az Ibiza Kft. tervet is készíttetett, három épület egymással párhuzamosan, együttesen merőlegesen a folyópartra, összesen 300 lakással, földszinti parkoló, öt lakószint, egyéb kereskedelmi célú helyiségek a földszinten, plusz parkolás a telken és a Hollandi út folyó felőli oldalán a telek mentén. A Görgey-s telekre is lakóparkot akartak, de azt nem terveztették, mert előbb szerették volna eladni jóáron az Ibiza lakóparki lakásokat. Már hirdették, s elővételben már árulták is a lakásokat, holott még engedélyezett terv sem volt, a bírósági pereskedés miatt, amit a Csepeliek Zöld Kis-Dunapartért Egyesület indított! Végül az Ibiza Kft. az önkormányzattól 1.2 Milliárd Forintot követelt a Hollandi úti területért és az elállásért! A Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt. 400 millió Forintért adta el a Strand északi tartalékterületét, s voltak kiadásai az Ibizának a tervezéssel meg a jogi ügyekkel, de gondolom vagy 700 millió Forint nyereség-elmaradást is beszámítottak az elállásért! TM és Orosz Ferenc, de a csepeli pártok is ellenezték a Kis-Dunapart e módon történő beépítését, s mivel az önkormányzat VÉTLEN volt az ügyben, ELUTASÍTOTTÁK hogy a telek 400 millió Forintos árán felül egy fillért is fizessenek! Erről Németh Szilárdnak is tudomása volt, hiszen ő is próbált belefolyni a lakossági tiltakozásba! Az önkormányzat nem fizethetett “nyereséget” az Ibizának az ő gátlástalanságukért! Ez felelős városvezetői döntés volt! Az Ibiza nem tudott építési engedélyt szerezni többéves pereskedés után sem, s végül a 2008-as ingatlanpiaci összeomlás maga alá temette az Elephant Holdingot is! A tulajdonosok az adósságokat és a magyar munkatársakat kifizetetlenül hátra hagyva, és címük megadása nélkül haza pattantak Izraelbe!

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Azt hiszem, szükség lesz egy “Narancs Csepel” című könyv megírására, ha majd megbukik a csepeli fideszes vezetés! Mert megbukik az biztos, semmi sem tart örökké! Hogy mikor? Azt majd a csepeli nép eldönti!

  3. pl szerint:

    Hiába hadakozol Dagobert, Csepelt is mocskos gazemberek uralják, akiknek egyetlen mondanivalójuk a hazugság cunami.

  4. Ábel Attila szerint:

    Dagi: a strand felét a csepeli szocik beleegyezésével adták el. A Népszabadságban hirdették egész oldalon, amiből nyolc járt csak a hivatalba. Plusz minden intézményben ott volt, Horváth Gyula meg fővárosi képviselőként tudott róla. Ő alpolgármester volt. Tehát a csepeli szocik tudtával adták el a strandot, sőt a beleegyezésükkel (elővételi joguk is volt rá) és az örömükre, mivel precedenst teremtett volna a part beépítésére. A többi hazugságodra is ugyanígy lehetne válaszolni, ha lenne értelme, ti ugyanis ezt pontosan tudjátok.

  5. Jobban szerint:

    “Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt el sem tudtuk korábban képzelni. (…) És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit! Nem tudtok mondani az elmúlt négy évből olyan jelentős kormányzati intézkedést, amelyre büszkék lehetünk azon túl, hogy a …ból visszahoztuk a kormányzást a végén. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”
    https://www.origo.hu/itthon/20160916-oszodi-beszed-gyurcsany-ferenc.html

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Ábel Attila, légy szíves tedd be ide a Népszabadság hirdetési oldalát egészben fényképen, lássuk milyen dátummal jelent meg, mert erről már vitatkoztunk itt! Aztán kérdezd meg Horváth Gyulát is, mikortól tudott róla, ha tudott! Bemutathatod a dokumentumot is, amiben az önkormányzat lemondott az elővételi jogról! Alpolgármesterként hozzáférsz a hivatali dokumentumokhoz! Egyébként az elővételi jog ügyben a jogosultnak kell döntenie, ki illetékes az ügyben? Ugye a képviselőtestület! Hol a jegyzőkönyv az ügy tárgyalásáról? Ha nincs, miért hazudod, hogy a beleegyezésükkel adták el a strand északi tartalékterületét! Mi az hogy a csepeli szocik tudtával? A csepeli szocik jogi alany? Kiket értesz alatta? S milyen jogalapon? Talán meg kellene nézni az eladási szerződést is, kik írták alá, mi áll benne? Csatolva van az elővételi jogról lemondó okirat? Hazugság ügyben nem vagyok illetékes, nem engem fizetnek ezért a csepeli adófizetők pénzéből!

  7. pl szerint:

    Jobban lesz valaha elmebetegünk?… Szóljatok már rá, hogy azért ez elég ciki…

  8. Jobban szerint:

    pl nyugodjon bele, továbbra is kommentelek belátásom és értékrendem szerint.
    Kirekesztő és intoleráns viselkedése pedig hű képet fest a személyiségéről és erkölcsi arcéléről.

  9. Jobban szerint:

    pl ha esetleg, netán volna némi érdemi mondanivalója nem piszkálódást és durva beszólásokat “tartalmaznának” a kommentjei. Ki mint él úgy ítél….

  10. Lili Züllig szerint:

    Lehetne egy akciót szervezni csepelieknek. Aki 1 évben 3x ad vért, annak lehetne ajándékozni 1 ingyenes belépőt strandra, amit bármikor felhasználhat. Ha házaspár ad, egy családi belépő (2felnőtt 2 gyerek)

    Vagy az egészségügyben és oktatásban dolgozók kaphassanak 50% kedvezményt, természetesen családi kedvezményt (2felnőtt, 2 18év alatti gyermek) kártya formájában, csak csepelieknek.

    És az ötletért cserébe nekem is 1 gratis belépőt, bitte. Bár utoljára 92-ben voltam a csepeli strandon. Az volt az igazi, te jó ég mekkora hatalmas óriási dolog volt 71-es buszról nézni a tömött strandot, hűtőtáskák, úszógumik, pokróchegyek, a jó kis fabulon napolaj, meg kígyódzó sor a lángososnál, vagy kukoricáért. Jajjj akkor is milyen drága volt már egy palacsinta. 20Ft!! És akkor volt 1 gombóc fagyi 10Ft, és 9Ft-ért küldtünk képeslapot (sárga bélyeg volt) Balatonra. Aztán ha leégtem, bekentük hátam tejföllel, azt csókolom. Calipso fagyi, padfoglalás, szigorúan reggel 8-kor már váltottuk a belépőt, ilyen rácsos tekerős izén kellett bemenni, mint Csepel SC-n focimeccsre 😜 a hátsó óriáshintát imádtam, meg a gyogyiban kukkoltam sakkozókat, akkor láttam először vízen lebegő sakktáblát. (Na azóta az álmom az erdélyi sakktáblát megvalósította nekem Csepel, megvettem ám Piacon most márciusban.)uhhh amúgy az üvegtetős kőbunginál nagyobb találmány nem létezett ott. Szekrénykulcsos néni megvan? Na pusszantás 😘

Itt lehet hozzászólni !