Az óvónők béremelését és a fejlesztéseket sem támogatta a csepeli ellenzék

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat februári testületi ülésén a kormánypárti képviselők elfogadták a 2019. évi költségvetést, amely több milliárd forintos fejlesztéseket és béremelést is tartalmaz. A javaslatot ennek ellenére az MSZP, DK, Jobbik, LMP politikusai nem szavazták meg.

A 2019-es költségvetés ad lehetőséget a volt Görgey Iskola lebontására, a csepeli óvónők fizetésemelésére, az ingyenes gyermekétkeztetés biztosítására, a csepeli újszülötteknek ingyenes rotavírus elleni védőoltásra, a csepeli időskorúak ingyenes tüdőgyulladás elleni védőoltására, óvodai és bölcsődei felújításokra. A költségvetés nyújt forrást ezen kívül 36 új csepeli bölcsődei férőhely megépítésére, több mint 7 kilométer földút leaszfaltozására, ugyanitt csapadékvíz-elvezetés kiépítésére és járdaépítésre, a csepeli társasházak térfigyelő kameráit segítő pályázatra, és nem utolsó sorban több rendőr utcai jelenlétének biztosítására.

Az ellenzéki képviselők a költségvetés tartalmával kapcsolatban lényegében nem kérdeztek, nem szóltak hozzá, és módosító javaslatuk sem volt. Hozzászólásaikban arról beszéltek, hogy a béremelések és fejlesztések jók lennének, kellenének, de a megvalósításukhoz szükséges forrásokra nemet mondanak. Vagyis a kormánypártiak értsék meg, hogy ők csak a megvalósítást szeretnék megakadályozni.

A költségvetés mellett Borbély Lénárd polgármester előterjesztésére a képviselők döntöttek sportegyesületek, sportcélú alapítványok támogatásáról is. A csepeli sportegyesületek működésének segítésére és az utánpótlás-nevelés támogatására 10 millió forint pályázati keretösszeget különítenek el.

Csepel.hu

7 hozzászólás “Az óvónők béremelését és a fejlesztéseket sem támogatta a csepeli ellenzék” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Vicc amit csináltok! Összevontok egymással semmi összefüggésben nem levő kiadásokat, hogy az ellenzék kénytelen legyen azt válogatás nélkül megszavazni! Talán tételenként kellett volna szavaztatni, akkor az ellenzék megszavazhatta volna azokat a tételeket, amivel egyetért! Persze Borbélynak kényelmesebb azzal kampányolni, hogy az ellenzék az óvónők kiegészítő támogatását nem szavazta meg, holott az összevont költségvetést nem szavazták meg! Lelke rajta, a fideszes mamelukok úgyis mindig mindent megszavaznak! Javasolhatná, hogy a képviselőtestület oszlassa fel önmagát, azt is megszavaznák! Elvégre Borbély illetve Németh mindig mindent jobban tud!

  2. Qqriq szerint:

    “Az ellenzéki képviselők a költségvetés tartalmával kapcsolatban lényegében nem kérdeztek, nem szóltak hozzá, és módosító javaslatuk sem volt.”

    Persze, hogy össze vannak vonva a kiadások! Felétek a társasházi közgyűlésen tételenként szokás szavazni a következő évi költségvetési tervről? A határozathozatalt mindig megelőzi a nyilvános vita. Ott mindenkinek lehetősége van részletekbe menően kifejteni a véleményét, legalábbis annak, aki jelen van. Csak hát az a helyzet, hogy a sorosista ellenzéki politikusoknak nincsenek érveik, mert ők mindössze gyurcsányi meg Juncker utasításait hajtják végre. Csepelen keresztül akarják gyengíteni az országot a bevándorláspárti brüsszeli bürokraták, de nem fog összejönni nekik!

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Qqriq hazudik! Takács Mónika két posztban közzétette a képviselőtestületi ülésen történteket, és a bizottsági üléseken az ellenzék által támogatott fejlesztéseket is! Borbély direkt rakta össze azokat egy-egy salátaelőterjesztésbe a 2018-as és a 2019-es költségvetéssel! Ha felelős csepeli vezető lenne, akkor a lakosság érdekében törekedne a mindenki által elfogadható fejlesztések önálló szavaztatására! Borbély megérett a bukásra! Természetesen a csókosai is követik majd, köte Qqriq is!

  4. kajakos szerint:

    Ezt a kukurikút már torkon kéne lőni annyi hülyeséget összehord Kár hogy a Jimmy meghalt

  5. Qqriq szerint:

    Nem úgy van az! Ha Jimmy a fegyver elsütése előtt nem húzza fel a kakast, még ma is élhetne! 😉

  6. kajakos szerint:

    Attól még hülye maradsz a propaganda dumáddal együtt 😊

  7. Nagyapó szerint:

    Hogy is van ez? Gy.k. Az előterjesztés 1. határozati javaslata szerint a képviselők megszavazzák, hogy a Csodakút Óvoda pedagógusai pótlékot kapjanak. Ha megszavazták, bekerül a költségvetésbe.
    Most jön a zellenzéki csavar!! Megszavaznák a 1.határozati javaslatban az emelést, majd elutasítanák a költségvetést, benne az emeléssel. Ezután “salátatörvényt” emlegetnek. Erre mondaná Kohn bácsi, hogy ögyes!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !