Karácsonyi ételosztás a Kossuth Lajos utcában

Csepel.hu

A korábbi évekhez hasonlóan idén is ételosztást tart a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen, a Kossuth Lajos utca 138-148. számú lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban december 18-tól 22-ig. Az előző napokban, vasárnap, hétfőn és kedden a Védgát utcai nappali melegedőben fogadták az érkezőket szeretetvendégségen.

A szerdai ételosztás költségeit a Pensio Minőségi Közétkeztetési Kft. viselte. Az ételosztásban önkéntesként vett részt Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester, valamint Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő.

A csepeli önkormányzat támogatásával a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 2011 óta tart ételosztást a rászorulóknak a karácsony előtti napokban. Eleinte a Királymajorban tették ezt, 2013-tól pedig a Kossuth Lajos utcai parkolóban. A segélyszervezet vendégségén az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene fogadja a rászorulókat. Szerdán ezer adag székelykáposztát, valamint gyümölcsöt, szaloncukrot osztottak szét a rászorulóknak és forró teával kínálták az érkezőket. Csütörtökön főételként pörköltet szolgálnak fel tésztával. Az ezer adag étel általában el szokott fogyni. Minden nap más vállalat támogatja az ételosztást.

Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a segélyszervezet egész évben támogatja a rászorulókat az egész országban. Karácsony előtt a Védgát utcai nappali melegedőbe főként családok, nyugdíjasok érkeztek. A szeretetvendégség nemcsak az ételosztásról szólt, hanem arról is, hogy az emberek együtt örüljenek az ünnepeken. A segélyszervezet a csepeli ételosztás után Gyulán és Debrecenben folytatja jótékonysági tevékenységét. Magánemberek a 1353-as telefonszámon támogathatják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet; egy hívás árával, 250 forinttal járulhatnak hozzá a költségekhez. Ezen kívül a segélyszervezet honlapján, bevásárlóközpontok kuponjaival is támogathatják a szervezet jótékonysági tevékenységét.

cs. a.

Csepel.hu

18 hozzászólás “Karácsonyi ételosztás a Kossuth Lajos utcában” bejegyzésre

 1. csepelifan szerint:

  Polgármester úr! Dicséretes (lenne) ha a sajátjából osztogatna! Abból még soha semmit nem adott egyetlen rászorulónak sem! Makray is addig volt hiteles míg tornázott, de mint Schmidt Pálné (gen az írástudatlan felesége), már ő sem az!

 2. Nagyapó szerint:

  Mennyit adott a sajátjából csepelifan? Semennyit. Azonban jó lenne, ha tudna olvasni és értené az olvasottakat!! Ugyanis: “..ételosztást tart a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet” érti? Az Ökumenikusok!! Valamint:” Az ételosztásban önkéntesként vett részt…” érti? A munkájukkal vettek részt a segítők!!!
  csepelifan hol volt, nem említik a segítők között?? Csak a szoci negatív duma?

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 3. Hozzászóló szerint:

  Bizony Csepelifan, ehhez hasonló jótettet más, korábbi kerületi polgármester nem gyakorolt. Karácsonyhoz közeledve a zsigeri gyűlölet nem túl nagy erény.

 4. Johnny szerint:

  Na, értelem, előttem:
  “A szerdai ételosztás költségeit a Pensio Minőségi Közétkeztetési Kft. viselte”
  Tehát nem:
  – az önkori pengette
  – az alpolgi pengette
  – a fidesz pengette
  – nagyapó pengette
  – …
  Az Ökomenikusok, meg az állami támogatásból működve vettek részt benne.
  A lényeg, hogy nemes cselekedet volt a TÁMOGATÓ CÉG részéről, másnak megy egy ruppójába nem került.

 5. Józan szerint:

  Annyi mindenhez ért Borbély Lénárd! Krumpliosztás, almaosztás, ételosztás, nem aggódom a jövőjéért, ha megbukna mint polgármester!

 6. földhözragadva szerint:

  Matematikailag Johnny-nak van igaza. A polgi csak egy celeb a sátorban. Öltöztetik, utaztatják, csak legyen ott…:(

 7. Qqriq szerint:

  Lehetővé kell tenni a segélyszervezetek munkatársainak is, hogy többet segíthessenek rászoruló embertársainknak. A kormánynak hála a több túlóra lehetősége hozzájárul a segélyszervezetek társadalmi szerepvállalásának növekedéséhez.

 8. Nagyapó szerint:

  Johnny szokásos ótvaros komcsi hazudozása. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nem állami támogatásból adakozik, hanem a polgárok adományaiból!!!
  Eetásak!! csepelifan, Johnny, Józan, földhözragadva nyugodtan álljanak oda a polgármester mellé és végezzenek önkéntes munkát!! (Persze a szocinak a munka büdös.)

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 9. bolemann lajos szerint:

  “Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nem állami támogatásból adakozik, hanem a polgárok adományaiból!!!”

  Csak negyedrészben.

  https://www.segelyszervezet.hu/sites/default/files/body-pictures/bevetel_megoszlasa_2016.jpg

 10. admin szerint:

  Azért reméljük nem baj, hogy a kormány folyamatosan költ adakozásra, jótékonyságra is.

 11. Józan szerint:

  Az Ökumenikus Szeretetszolgálatnak adományozta Németh Szilárd a Szent István út 170. számú iskolát, persze előbb teljesen felújíttatta a mi adónkból! Úgy hogy tényleg a polgárok adományaiból adakoznak, a mi megkérdezésünk nélkül! Az ügynök nem vész el, csak gazdát cserél!

 12. Jobban szerint:

  “Ha a jótékonykodás semmibe nem kerülne, mindenki emberbarát lenne.”
  https://katarzis.cafeblog.hu/2015/09/02/20-gondolat-a-zsido-nep-bolcsessegebol/

 13. Jobban szerint:

  “Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt, de az ész hiánya miatt soha senki.”
  https://katarzis.cafeblog.hu/2015/09/02/20-gondolat-a-zsido-nep-bolcsessegebol/

 14. Nagyapó szerint:

  Józan! Abba hagyhatná ezt a pofátlan szoci hazudozást!! A 170-es iskola épületét az Ökumenikusok újították fel, nem az adókból (Jobban mennyit adózik??), hanem a MI, a polgárok adományaiból!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 15. Lacus szerint:

  A 170-es iskolát az előző használója teljesen lelakta. Tóth Miskáék megengedték neki. Egy romhalmazt kapott vissza az önkormányzat.

 16. Johnny szerint:

  Nagyapó és a munka…
  Ez az év vicce.
  Ügynökakták mikor nyílnak meg, Öreg?
  😉

 17. Johnny szerint:

  admin!
  Tehát nem írtam faszságot, hogy közpénzen?
  kösz.

 18. Józan szerint:

  Az ügynök majd visszaadja a 170-es iskolát, ha eljön az ideje! Persze majd elszámolunk a ráfordításokkal meg a használat díjával utólag. Az is nyilvános lesz, kinek a pénzéből történt a felújítás és azt ki végezte és mennyiért! Így korrekt, önkormányzati vagyont nem adunk ajándékba! Vonatkozik ez majd a birkózócentrum telekhasználati díjára is, az sem lesz ingyen! Ha nem tetszik, egy markolóval szétszedheti Németh Szilárd és elviheti máshová! Önkormányzati vagyont az ő körei sem használhatnak ingyen! S Németh Szilárd minden adományát visszavesszük, a magáét osztogassa, ne a csepeliekét! A szobrokat elviheti ahová akarja, de előbb fizesse ki azok költségét, amit a csepeli önkormányzattal fizettetett meg!

Itt lehet hozzászólni !