A németek is többet túlórázhatnak nálunk: ennyit a rabszolgaságról

Csepel.info

A balliberális pártok és az MSZP munkahelyi szervezeteként működő szakszervezetek csúnyán lejáratják magukat a munka törvénykönyvének módosítására hivatkozva. Ráadásul még a németek is többet túlórázhatnak mint mi, magyarok.

Rengetegen cáfolták már egyértelműen azokat a híreszteléseket, melyek szerint az önként vállalt munka valamiféle rabszolgaság lenne – ahogy azt az ellenzék állítja. Ráadásul, ha valaki többet dolgozhat, többet is kereshet. Akkora Magyarországon a munkaerőhiány, hogy ma már az állások között is válogatni lehet. Az alábbiakban Georg Spöttle bejegyzését olvashatják.

Jó reggelt  🙂

Na beleástam magam a túlóratörvénybe, mégpedig európai szinten. Az új jogszabály szinte tükörfordítása a német, az osztrák, a francia törvényeknek.
A túlórához mindenképpen kell a munkavállaló hozzájárulása, ezt írásban is rögzíteni kell. Egy héten maximálisan 8 óra túlórát lehet vállalni. Ez azt jelenti, hogy 52 hétben 416 (ez a német törvény, nálunk ez 400). A munkavállaló kérheti a túlóra kifizetését vagy szabadnapban való kompenzálását. A túlórát a munkaadó köteles (ha a munkavállaló a kifizetését kéri) a következő havi bérrel rendezni.
Ha a munkavállaló 3 évig nem nyilatkozik, hogy miként kéri ezt, akkor a túlórák elévülnek. Tehát arról sincs szó, hogy a túlórákat majd három év után fizetik ki.
Persze pár, a kontextusból kiragadott szóval, már fel lehet bőszíteni embereket, akik nem veszik azt a pár perc fáradtságot sem, hogy utánaolvassanak.
Mi a berlini rendőrségnél, átlag 500 túlórát toltunk magunk előtt. Volt pl., 35 órás szolgálat egyben (személyes rekordom). Mi a szabadnapot választottuk, mert ha kifizettettük volna rögtön úgy megugrott volna az adónk, hogy csökkent volna a fizetésünk.

Forrás: Facebook

13 hozzászólás “A németek is többet túlórázhatnak nálunk: ennyit a rabszolgaságról” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Akkora a kizsákmányolás minálunk, hogy lassan fél éve nincsen új poszt a munkahelyi terror blogon!
    https://munkahelyiterror.blog.hu/

    A magyarok nem bírják a tétlenséget, a magyar emberek törekvőek, dolgozni akarnak, több pénzt keresni, minél előrébb jutni. A keményen dolgozó kisemberek hálásan köszönik a kormány intézkedéseit! Éljen a munka, éljenek a munka hősei! Hass, alkoss, gyarapíts, és a haza fényre derül!

  2. Átlagpolgár szerint:

    Sőt, Indiában még mindig az utcára sza*nak az emberek, így semmi kifogásunk nem lehet az ellen, hogy mi is akkor az utcára sza*junk.

  3. Johnny szerint:

    Nekem nem azzal van értelmezési problémám, hogy többet KERESHET, hanem azzal, hogy ezt MAJD 3 ÉVEN BELÜL kell kifizetni és valljuk be, ezidő alatt 36X el lehet temetni egy céget, de a lényeg, hogy a járulék befolyik, mármint a munkaadói. 😛
    És ez doszt elég…

  4. XY szerint:

    nemsokára az amerikaik fognak itt munkáért kopogtatni!!!! hatalmas a jólét van itt minden

  5. bagoly szerint:

    T

    T:
    Johnny

    Honnan vetted ezt a faszságot, hogy három éven belül kell a túlmunkát kifizetni ?

  6. Józan szerint:

    Az emberek nem akarnának túlórázni, ha a 8 órás munkaidőért megfizetnék őket! Orbán miért nem ezen dolgozik, hanem az értelmetlen stadionberuházásokon! Apropó, ha mindenki hat napot dolgozik egy héten, ki fog meccsre menni a stadionokba?

  7. Strici2 szerint:

    Egy (a legnagyobb) keresztyen orszagban az ember ne a csaladjaval legyen hanem tulorazzon.

  8. Józan szerint:

    Miközben az Orbán-féle műkeresztények (műkeresztyének) meg szaporodnak!

  9. Nagyapó szerint:

    Józan! Az aranycsapat idején 6 napos munkahét volt, mégis tele voltak a stadionok!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Nagyapó szerint:

    Strici2! A szocializmus építésekor (80-as évek), a VGMK-kal orrvérzésig lehetett dolgozni. A szakszervezet hallgatott! Most miért ne lehetne többet dolgozni/keresni???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Strici2 szerint:

    Oreg!
    Mar megint vissza mutogat.
    Duborog a gazdasag, jol elunk.
    Miert kell a kotelezo tulora?
    Miert nem lehet normalis munkaidovel szepen elni?
    Nem kell a rizsa tudjuk mi tortenik ha a munkavallalo nemet mond a tokesnek.

  12. Jobban szerint:

    Az ellenzék be akarja csapni az embereket, szándékosan félremagyarázza a túlóratörvényt
    https://444.hu/2018/12/23/varga-az-ellenzek-be-akarja-csapni-az-embereket-szandekosan-felremagyarazza-a-tuloratorvenyt

  13. hevesi szerint:

    A cucializmus építésekor a melósok simán megtehették, hogy kimentek munkaidő alatt a krimóba, majd visszaténferegtek fél órával műszak vége előtt. Ott 8 órára nem volt nehéz ráhúzni még 4-et, mert annak a felét is el lehetett valahogy lébecolni. Most egy 8 órás műszakra jut fél óra pihenő idő, 12 órára 45 perc. Sok helyen mágneskártyával lehet kimenni még wc-re is, kamerával figyelnek, mindent tudnak, ki, mikor , merre, mennyi ideig volt. Szóval a coccializmus építése remek párhuzam. Kb. annyi értelme volt felhozni, mint a szintén roppant komolyan veendő ufo “szakértőnek” az értelmetlen írását idehányni.

Itt lehet hozzászólni !