Karácsonyi ételosztás a Kossuth Lajos utcában

Csepel.hu

A korábbi évekhez hasonlóan idén is ételosztást tart a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen, a Kossuth Lajos utca 138-148. számú lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban december 18-tól 22-ig. Az előző napokban, vasárnap, hétfőn és kedden a Védgát utcai nappali melegedőben fogadták az érkezőket szeretetvendégségen.

A szerdai ételosztás költségeit a Pensio Minőségi Közétkeztetési Kft. viselte. Az ételosztásban önkéntesként vett részt Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester, valamint Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő.

A csepeli önkormányzat támogatásával a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet 2011 óta tart ételosztást a rászorulóknak a karácsony előtti napokban. Eleinte a Királymajorban tették ezt, 2013-tól pedig a Kossuth Lajos utcai parkolóban. A segélyszervezet vendégségén az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene fogadja a rászorulókat. Szerdán ezer adag székelykáposztát, valamint gyümölcsöt, szaloncukrot osztottak szét a rászorulóknak és forró teával kínálták az érkezőket. Csütörtökön főételként pörköltet szolgálnak fel tésztával. Az ezer adag étel általában el szokott fogyni. Minden nap más vállalat támogatja az ételosztást.

Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a segélyszervezet egész évben támogatja a rászorulókat az egész országban. Karácsony előtt a Védgát utcai nappali melegedőbe főként családok, nyugdíjasok érkeztek. A szeretetvendégség nemcsak az ételosztásról szólt, hanem arról is, hogy az emberek együtt örüljenek az ünnepeken. A segélyszervezet a csepeli ételosztás után Gyulán és Debrecenben folytatja jótékonysági tevékenységét. Magánemberek a 1353-as telefonszámon támogathatják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet; egy hívás árával, 250 forinttal járulhatnak hozzá a költségekhez. Ezen kívül a segélyszervezet honlapján, bevásárlóközpontok kuponjaival is támogathatják a szervezet jótékonysági tevékenységét.

cs. a.

Csepel.hu

18 hozzászólás “Karácsonyi ételosztás a Kossuth Lajos utcában” bejegyzésre

  1. csepelifan szerint:

    Polgármester úr! Dicséretes (lenne) ha a sajátjából osztogatna! Abból még soha semmit nem adott egyetlen rászorulónak sem! Makray is addig volt hiteles míg tornázott, de mint Schmidt Pálné (gen az írástudatlan felesége), már ő sem az!

  2. Nagyapó szerint:

    Mennyit adott a sajátjából csepelifan? Semennyit. Azonban jó lenne, ha tudna olvasni és értené az olvasottakat!! Ugyanis: “..ételosztást tart a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet” érti? Az Ökumenikusok!! Valamint:” Az ételosztásban önkéntesként vett részt…” érti? A munkájukkal vettek részt a segítők!!!
    csepelifan hol volt, nem említik a segítők között?? Csak a szoci negatív duma?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Hozzászóló szerint:

    Bizony Csepelifan, ehhez hasonló jótettet más, korábbi kerületi polgármester nem gyakorolt. Karácsonyhoz közeledve a zsigeri gyűlölet nem túl nagy erény.

  4. Johnny szerint:

    Na, értelem, előttem:
    “A szerdai ételosztás költségeit a Pensio Minőségi Közétkeztetési Kft. viselte”
    Tehát nem:
    – az önkori pengette
    – az alpolgi pengette
    – a fidesz pengette
    – nagyapó pengette
    – …
    Az Ökomenikusok, meg az állami támogatásból működve vettek részt benne.
    A lényeg, hogy nemes cselekedet volt a TÁMOGATÓ CÉG részéről, másnak megy egy ruppójába nem került.

  5. Józan szerint:

    Annyi mindenhez ért Borbély Lénárd! Krumpliosztás, almaosztás, ételosztás, nem aggódom a jövőjéért, ha megbukna mint polgármester!

  6. földhözragadva szerint:

    Matematikailag Johnny-nak van igaza. A polgi csak egy celeb a sátorban. Öltöztetik, utaztatják, csak legyen ott…:(

  7. Qqriq szerint:

    Lehetővé kell tenni a segélyszervezetek munkatársainak is, hogy többet segíthessenek rászoruló embertársainknak. A kormánynak hála a több túlóra lehetősége hozzájárul a segélyszervezetek társadalmi szerepvállalásának növekedéséhez.

  8. Nagyapó szerint:

    Johnny szokásos ótvaros komcsi hazudozása. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nem állami támogatásból adakozik, hanem a polgárok adományaiból!!!
    Eetásak!! csepelifan, Johnny, Józan, földhözragadva nyugodtan álljanak oda a polgármester mellé és végezzenek önkéntes munkát!! (Persze a szocinak a munka büdös.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. bolemann lajos szerint:

    “Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nem állami támogatásból adakozik, hanem a polgárok adományaiból!!!”

    Csak negyedrészben.

    https://www.segelyszervezet.hu/sites/default/files/body-pictures/bevetel_megoszlasa_2016.jpg

  10. admin szerint:

    Azért reméljük nem baj, hogy a kormány folyamatosan költ adakozásra, jótékonyságra is.

  11. Józan szerint:

    Az Ökumenikus Szeretetszolgálatnak adományozta Németh Szilárd a Szent István út 170. számú iskolát, persze előbb teljesen felújíttatta a mi adónkból! Úgy hogy tényleg a polgárok adományaiból adakoznak, a mi megkérdezésünk nélkül! Az ügynök nem vész el, csak gazdát cserél!

  12. Jobban szerint:

    “Ha a jótékonykodás semmibe nem kerülne, mindenki emberbarát lenne.”
    https://katarzis.cafeblog.hu/2015/09/02/20-gondolat-a-zsido-nep-bolcsessegebol/

  13. Jobban szerint:

    “Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt, de az ész hiánya miatt soha senki.”
    https://katarzis.cafeblog.hu/2015/09/02/20-gondolat-a-zsido-nep-bolcsessegebol/

  14. Nagyapó szerint:

    Józan! Abba hagyhatná ezt a pofátlan szoci hazudozást!! A 170-es iskola épületét az Ökumenikusok újították fel, nem az adókból (Jobban mennyit adózik??), hanem a MI, a polgárok adományaiból!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Lacus szerint:

    A 170-es iskolát az előző használója teljesen lelakta. Tóth Miskáék megengedték neki. Egy romhalmazt kapott vissza az önkormányzat.

  16. Johnny szerint:

    Nagyapó és a munka…
    Ez az év vicce.
    Ügynökakták mikor nyílnak meg, Öreg?
    😉

  17. Johnny szerint:

    admin!
    Tehát nem írtam faszságot, hogy közpénzen?
    kösz.

  18. Józan szerint:

    Az ügynök majd visszaadja a 170-es iskolát, ha eljön az ideje! Persze majd elszámolunk a ráfordításokkal meg a használat díjával utólag. Az is nyilvános lesz, kinek a pénzéből történt a felújítás és azt ki végezte és mennyiért! Így korrekt, önkormányzati vagyont nem adunk ajándékba! Vonatkozik ez majd a birkózócentrum telekhasználati díjára is, az sem lesz ingyen! Ha nem tetszik, egy markolóval szétszedheti Németh Szilárd és elviheti máshová! Önkormányzati vagyont az ő körei sem használhatnak ingyen! S Németh Szilárd minden adományát visszavesszük, a magáét osztogassa, ne a csepeliekét! A szobrokat elviheti ahová akarja, de előbb fizesse ki azok költségét, amit a csepeli önkormányzattal fizettetett meg!

Itt lehet hozzászólni !