Teltház és vastaps a Csepeli Német Önkormányzat Erzsébet és Katalin napi táncgáláján

Csepel.hu

A Csepeli Német Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete immáron sokadik alkalommal szervezte meg a Német Nemzetiségi Kulturális- és Táncgálát, valamint a hagyományos Erzsébet és Katalin napi táncos rendezvényt. November 23-án a Királyerdei Művelődési Ház színháztermében óvodás és iskolás tánccsoportok léptek fel. A csepeli önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester vettek részt az éjszakába nyúló táncesten.

A német önkormányzat a legerősebb és legaktívabb Csepelen a kerületben működő nemzetiségeik közül – emelte ki Borbély Lénárd polgármester köszöntésében. A felkészítő tanároknak megköszönte áldozatos munkáját, majd jó szórakozást kívánt mindenkinek.

Teltházas publikum előtt közel kétórás színvonalas műsorszámokat adtak elő a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Népművészeti-Kézműves és Német Nemzetiségi Tagóvoda német nemzetiségi csoportjai, a Csepeli Német Nemzetiségi Táncegyüttes Gyermek és Ifjúsági Csoportja, az Eötvös József Általános Iskola német nemzetiségi I-IV. osztályosok, a Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 9/A. osztályának tanulói, valamint bemutatkoztak a Dunaharaszti Lustige Schwaben Felnőtt és Ifjúsági táncegyüttes tagjai is.

A nagyszerű produkciókat vastapssal jutalmazta a közönség, a szülők, nagyszülők gratuláltak gyermeküknek, unokájuknak.

Lászlóné Balázsovits Magdolna, a Csepeli Német Önkormányzat elnöke különleges évnek nevezte az idei évadot, mivel az1993-ban alakult gyermek és ifjúsági táncegyüttesüknek a harmadik generációja nevelődött ki, és a kistáncosok szeptembertől bekerültek a felnőtt csoportba.

A táncgála után, akinek kedve tartotta táncos esten szórakozhatott tovább. Az est folyamán végig a Lustige Musikanten együttes játszott Kaltenecker Gábor vezetésével.

A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta.

AZS

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !