Aranylakodalom – évtizedek óta együtt

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat az elmúlt évek hagyományaihoz hűen idén is köszöntötte az arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő házaspárokat. Tíz pár erősítette meg újra 50, illetve 60 évvel ezelőtt tett házassági fogadalmát.

Az ünnepséget az Ave Maria című dal nyitotta, melyet Kalteneckerné Várnai Adrienn adott elő. Majd rövid történettel, fotóval illusztrálva idézték fel a párok közös életét. Ezután Borbély Lénárd polgármester mondott köszöntőt. Őszinte örömét fejezte ki, hogy idén is ennyien jelentkeztek a szertartásra. Ugyanakkor kiemelte, a jelenlévők nem csak családjuknak, hanem az egész magyar társadalomnak is példát mutatnak értékrendből, kitartásból, szeretetből. A párok ezt követően a polgármester előtt erősítették meg évtizedekkel ezelőtt tett házassági fogadalmukat.

Ötven éve fogadott örök hűséget egymásnak: Chrén Lajos és Chrén Lajos Jánosné, Léránt Gyula és Léránt Gyuláné, Klötzl Mátyás Lőrinc és Klötz Mátyás Lőrincné, Sebestyén Mátyás és Sebestyén Mátyásné, Csordás Károly és Csordás Károlyné, Szőke János Gábor és Szőke János Gáborné, Szauer Pál János és Szauer Pál Jánosné, Szabó László István és Szabó László Istvánné.

Hatvan éve mondta ki egymásnak a boldogító igent: Domby Iván Árpád és Domby Iván Árpádné; Szentgyörgyi László és Szentgyörgyi Lászlóné; Szélesi Sándor és Szélesi Sándorné.

A házaspárok a ceremónia után ajándékot vehettek át a polgármestertől, majd pezsgővel koccintottak. Az eseményt állófogadás zárta.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !