Dinamikusan fejlődik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház – Új műszerek, orvosi és ápolási eszközök a betegek gyógyításáért

Csepel.hu

Négy önkormányzat – Csepel, Pesterzsébet, Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Soroksár – példaértékű összefogásának köszönhetően új műszerekkel, orvosi és ápolási eszközökkel javult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet betegellátása.

A 70 millió forint értékű támogatást a Kardiológiai Osztály és a Sürgősségi Betegellátó Osztály betegeinek színvonalasabb és biztonságosabb diagnosztizálására fordítják. Az egészségügyi fejlesztéshez a csepeli önkormányzat Borbély Lénárd polgármester javaslatára 20 millió forinttal járult hozzá.

Az eszközbeszerzést dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója, dr. Lippai József, a kórház Kardiológiai Osztályának vezető főorvosa, valamint Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezték. A projekt megvalósulásához az érintett önkormányzatok 55 millió forintos pénzbeli, valamint 16 millió forintos természetbeni támogatást nyújtottak.

A november 22-ei eszközátadáson Ralovich Zsolt főigazgató elmondta: folyamatosan fejlesztik kórházukat, hogy a lehető legjobb és a legkorszerűbb ellátást nyújtsák a betegeknek. Hozzátette: az elmúlt négy évben önkormányzati, kormányzati és uniós források segítségével egy új szakaszba lépett az intézmény, számos építészeti beruházás és eszközbeszerzés valósult meg. Mint mondta, Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kórházává vált a délpesti.

Az új eszközök, a korszerű transzport lélegeztetőgép, a vér- és plazmamelegítő, az öt betegszállító kocsi, valamint a csúcsminőségű ultrahang berendezés a sürgősségi osztályon és a kardiológián folyó munkát segítik. Ez utóbbi azért is fontos, mert az intézmény 465 ezer lakos kardiológiai ellátásáért felelős – hangsúlyozta a főigazgató.

Az intézmény ellátási körzetéhez tartozó önkormányzatok közül Csepel 2013 óta rendszeresen támogatja a kórházat – emelte ki Morovik Attila alpolgármester. Korábban olyan egyedülálló 3D-s laporoszkópos tornyot vásárolt a kerület 40 millió forintért a kórház számára, amely európai színvonalú fejlesztés volt – tette hozzá.

Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere szerint dinamikus változás tapasztalható a kórházban, a hozzájuk beérkező pozitív visszajelzések is ezt igazolják.

Ahogy beszédében Ughy Attila Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere fogalmazott: az elmúlt években “hiperugrást” hajtott végre a kórház, amely felzárkóztatta a fővárosi intézmények élbolyához. Mindez a jelentős támogatásoknak és az itt dolgozók töretlen kitartásának köszönhető – mondta. Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere arról szólt, hogy reméli, az intézmény Budapest első három kórházába tartozhat majd a közeljövőben.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a kormány és önkormányzat képviselői akkor tesznek jól, ha az emberekért, a gyógyulni vágyókért cselekszenek, akikért felelősek. Hozzátette: „Felelősek vagyunk az itt élő lakosokért, felelősek vagyunk a szakemberekért és az itt dolgozókért, akik kitartottak abban, hogy itthon akarnak gyógyítani.”

Az eszközátadáson részt vett még az Állami Egészségügyi Ellátó Központ képviseletében dr. Stubnya Gusztáv térségi igazgató.

AZS

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !