Pénzt adtak az alkoholistának, hogy veréssel vádolja az önkormányzatot

Csepel.hu

Bizonyíthatóan pénzt, és minden jel szerint alkoholt is adtak a 24.hu újságírói cserében azért, hogy a csepeli sétáló utcában időző hajléktalanok és alkoholisták az önkormányzat vagyonőreit veréssel, durva fellépéssel vádolják – derítette ki a Csepel.hu.

Október utolsó napjaiban, több napon keresztül, kamerás stábokkal vadásztak ellenzéki újságírók olyan hajléktalanokra és alkoholistákra Csepelen, akik hajlandók lettek volna azt nyilatkozni, hogy megverték őket az önkormányzat által a sétáló utcai padok és értékek védelmére megbízott vagyonőrök. A legmesszebbre a 24.hu oldal újságírói mentek: ők bizonyíthatóan pénzt, és gyaníthatóan alkoholt is adtak nekik, miközben a vagyonőrökre terhelő vallomást próbáltak kicsikarni – értesült a Csepel.hu.


Cserében mégsem kaptak sokat. A szélsőséges ellenzéki 24.hu cikkéből is kiderül, hogy újságíróik tucatnyi hajléktalant és alkoholistát kerestek meg, hogy nyilatkozzanak. A lejárató cikkben hat olyan hajléktalan vagy alkoholista életmódot folytató férfit és nőt szólaltattak meg, akik azonban semmilyen verésről sem tudtak beszámolni, ami őket érte volna. Egy férfi látott egy másikat, akit összevert valaki. Róla mondta, hogy állítólag az önkormányzat emberei voltak a tettesek. A 24.hu újságírói ezek után adták ezt a címet cikküknek: „Alázzák és ütik a hajléktalanokat Csepelen”.

A csepeli sétáló utcában az italozó életmódot folytató, kéregető és olykor kötözködő, verekedő személyek miatt évek óta elviselhetetlen állapotok uralkodtak. És úgy tűnik, vannak, akiknek az az érdekük, hogy ez így is maradjon. Bár egyetlen egy olyan esetről sem tud senki, amikor a vagyonőrök bárkit megvertek volna, baloldali-liberális politikusok, Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó is bírálták az önkormányzatot a lejárató cikk megjelenése után.

Borbély Lénárd polgármester azonban közleményben hangsúlyozta: Csepel a rend, a törvényesség és a fejlődés pártján áll. A csepeli hajléktalanok ellátása megoldott, a szállásokon van elég hely, és folyamatosan nappali melegedőt tartanak fenn számukra, rendszeresen szerveznek szociális ételosztást. „A rendőrség és a közterület-felügyelet állandó jelenlétével a sétálóutca lakói és az arra közlekedők biztonságban érezhetik magukat a továbbiakban is. Ebből nem engedünk.” – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Forrás: Csepel.hu

A csepeli polgármester közleménye:

Csepel a rend, a törvényesség és a fejlődés pártján áll

A csepeli sétálóutcában az italozó életmódot folytató, kötözködő személyek miatt évek óta elviselhetetlen állapotok uralkodtak. Az óvoda és bölcsőde kerítését a hajléktalanok vécének használták, a gyerekek szeme láttára. Ez elfogadhatatlan, tűrhetetlen. A csepeli hajléktalanok ellátása megoldott. A szállásokon van elég hely. Emellett folyamatosan nappali melegedőt tartunk fenn a számukra és rendszeresen szervezünk szociális ételosztást.

Senkit nem lehet megverni, megalázni pusztán azért, mert alkoholista vagy hajléktalan. Ilyen esetről nincs tudomásunk. De nem lehet az utcán és környékén fetrengeni sem és a szükségleteket elvégezni. Az önkormányzat a lakossági segítségkérésre végül a rendőrség, a közterület-felügyelet együttes fellépésével, valamint a vagyonvédelem biztosításával elérte, hogy rend legyen. Ezt a rendet a közterületeinken minden törvényes eszközzel a továbbiakban is fenn fogjuk tartani.

A rendőrség és a közterület-felügyelet állandó jelenlétével a sétálóutca lakói és az arra közlekedők biztonságban érezhetik magukat a továbbiakban is. Ebből nem engedünk.

Borbély Lénárd
Csepel polgármestere

7 hozzászólás “Pénzt adtak az alkoholistának, hogy veréssel vádolja az önkormányzatot” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    1) Az önkormányzat miért nem tesz le mobil toaletteket a kritikus helyekre? Biológiai szükségletei minden embernek vannak.
    2) A jegyző miért nem tiltja be az alkoholok árusítását bizonyos övezetekben? Erre van lehetőség. Egyébként nemcsak a csövik zavarják a köznyugalmat piálással.
    3) Kosz, szemét hajléktalanok nélkül is keletkezik. Épp az ilyen alja munkára valók a közmunkások. Amelyik nem dolgozik, azt azonnal kirúgni.
    4) A pedagógusok, intézményvezetők miért nem csinálnak semmit, ha a gyerekek rendszeresen ilyen élményeknek vannak kitéve? Ki lehetne tenni táblákat, stb.

  2. csak úgy ... szerint:

    Miért van “nemzeti” közvetlenül az iskola, óvoda, bölcsőde mellett? (Illetve szűk körzetében – lásd sétáló)

    Valahol ez benne volt az eredeti törvényi szabályozásban! Később változtatták, és a benzinkutaknál, illetve szupermarketeknél nem engedélyezték. A multi vesszen, a gyerek meg majd megszokja.

    Miért árulhat alkoholt a nemzeti?

  3. Ábel Attila szerint:

    Kedves Qqriq,

    sehol nincs húsz méterenként nyilvános vécé. A cikkben szereplő helyszínekről: a Szent Imre téren van nyilvános vécé, a sétáló utcában van olyan vendéglátóhely, ahol szintén van. Ha ott isznak, tudnak pisilni, kakilni is. Az úr, aki bekakilt, ha jól rémlik azt mondta, hogy a Mekibe nem engedik be, azért történ ott a baleset. Nos, pont ott van a rendelő, és vagy hetven-száz méterre a pláza. Mindkét helyen van nyilvános vécé.

    Az alkohol Magyarországon nem tiltott szer. Nem lehet betiltani.

    A pedagógusok, óvónők, intézményvezetők, ott lakók mind kérték, hogy lépjen fel az önkormányzat a normális közterület-használat mellett. Milyen táblát tenne ki? Hugyozó emberre figyelmeztetőt?

  4. csepeli szerint:

    Egyre szánalmasabb ez az oldal.

  5. Jobban szerint:

    Az oldalt a kommentelők (is) kreálják…más oldalakhoz képes, azok viszonylatában még egész emberbarát…

  6. Jobban szerint:

    A célzott hazugságok az említett cikkben és más írásokban is szándékosak. Amíg nincs súlyos következménye a nyilvánvaló és rágalmazó hazugságoknak addig továbbra is folyékonyan fognak a saját érdekeiket figyelembe véve hazudozni az olvasókat pedig szándékosan félrevezetni.

  7. Dagobert bácsi szerint:

    Csepel folyamatosan fejlődik! Nem sokára megépül nálunk Magyarország legdrágább közvécéje! Cakk-pakk, mindent összeadva legalább ötven milliónkba fog kerülni!

Itt lehet hozzászólni !