Hároméves a Csepel Utánpótlás SE

Csepel.hu

Három évvel ezelőtti megalakulását ünnepelte a Csepel Utánpótlás SE a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont területén.

A Csepel Utánpótlás SE három éves fennállásának alkalmából születésnapi ünnepséget rendezett a Hollandi úti Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont területén. Az ünnepségen – amelyre Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is ellátogatott – az egyesület vezetői, edzői, az egyesületben futballozó gyermekek és szüleik vettek részt.

Borbély Lénárd polgármester köszöntőbeszédében elmondta, a Csepel Utánpótlás SE abból a 25 éve működő csepeli diáksport egyesületből nőtt ki, amelynek Jenei János volt az elnöke. Az önkormányzat célja három évvel ezelőtt egy olyan klub létrehozása volt, amely anyagi helyzettől függetlenül sportolási lehetőséget biztosít a kerületben élő gyermekek számára. A polgármester kitért arra, hogy a Csepel Utánpótlás SE nem a kerületben működő többi labdarúgó utánpótlás-egyesület ellenében jött létre.

Bejelentette, hogy a Napközis tábor területén hamarosan elkezdődik az egyesület sportpályájának és a hozzá tartozó öltözők építése, megvalósítva ezzel régi álmukat, hogy az egyesületnek saját otthona legyen. A Béke téri sportteleppel kapcsolatban elmondta, az egyesületnek még egy éves szerződése van a Csepel SC Alapítvánnyal. Megerősítette, ameddig ő a polgármester, nem fogja engedni, hogy ott lakóparkot létesítsenek, mert a Béke téri sporttelep közös értékünk.

– A csepeli labdarúgás jövője a Csepel Utánpótlás SE-nél futballozó gyermekekben rejlik – zárta beszédét a polgármester. Az egyesület vezetősége átnyújtott a polgármesternek egy külön erre az alkalomra készített emlékzászlót, amelyet az egyesület minden tagja aláírt, valamint egy focimezt, hátán a 3-as számmal, utalva a három éves fennállásra. Az emlékmezt az egyesület alapító tagjai – Jenei János, Kálcsics Ferenc, Fazekas Attila – is megkapták. Ezután az edzők a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekeket díjazták. Jutalmat kaptak azok is, akik a legtöbbször vettek részt az edzéseken. A díjátadás után minden gyermek kapott egy piros Csepel-mezt.

Jenei János kérdésünkre elmondta, az egyesületben 13 edző foglalkozik a mintegy 400 gyermekkel. Kiemelte az óvodai programot, amelynek során a focizni vágyó óvodásoknak délelőtt térítésmentesen edzést tartanak. Továbbra is alapelv, hogy anyagi helyzettől függetlenül mindenki járhasson edzésre, ezért az egyesületi tagdíj 3000 forint, amelyet rászorultság esetén elengednek. Az ünnepség stílusosan egy jó hangulatú focimeccsel zárult, amelyen az egyesület felnőtt csapata mérte össze az erejét az edzők ellen. Az ünnepség díszvendége Telek András, a Ferencváros egykori válogatott labdarúgója volt.

Csepel.hu

 

2 hozzászólás “Hároméves a Csepel Utánpótlás SE” bejegyzésre

  1. csepelifan szerint:

    Mennyire szürreális, hogy egy ős-fradistát hívnak meg köszönteni a csepeli gyerekeket…Hatalmas koponya lehetett, aki ezt így kitalálta…. Ennek a közpénzből kreált gittegyletnek pedig az égvilágon semmi értelme sincs, tekintve, hogy a megalakulásuk előtt is működött már 4(!!) labdarúgással foglalkozó klub a kerületben, de sem a Csep- Gól FC-t, sem a Halászi Focisulit, sem a Szabadkikötőt és sem a nagymúltú, nem kis tradíciókkal rendelkező Csepel FC-t nem sikerült bekebeleznie az önkormányzatnak. Az meg külön vicces, hogy az általuk állandóan szapult Csepel SC Alapítvány stadionjában eddzenek, ahová korábban oda sem bagózhattak volna, most meg úgy páváskodnak ott, mintha a sajátjuk lenne, de a karbantartásból persze nem veszik ki a részüket. Utánpótlás egyesületnek mondják magukat de már egy szedett-vedett felnőttcsapatot is elindítottak a legalsó osztályban, aminek megint csak semmi értelme, de (köz)pénz az persze van rá, ahelyett, hogy a meglévő egyesületeket támogatnák! Szánalmas az egész vergődésük ezzel a műegylettel, olyan hatalmas tekintélyű edzőkkel, mint F. (“Zsiber”) Attila és az egykori Csepel focista (K.F.), aki húsz fillérért eladja a lelkét az ördögnek is!

  2. Tündér Ilona szerint:

    ,,Bejelentette, hogy a Napközis tábor területén hamarosan elkezdődik az egyesület sportpályájának és a hozzá tartozó öltözők építése”

    Ezen felröhögtem, két hete még azon vitatkoztam az Adminnnal, hogy nem merik kiírni, hogy a Napközis tábor területén lesz a focipálya.
    Ő bizonygatta, hogy nem ott lesz.

Itt lehet hozzászólni !