III. Csendélet Biennálé a Csepel Galériában

Csepel.hu

Megnyílt a III. Csendélet Biennálé a Csepel Galériában október 5-én. A csoportos tárlatot Feledy Balázs művészeti író mutatta be. Megnyitó beszédében kiemelte, a biennálé önmegújító, műfajteremtő kiállítássá vált az elmúlt években, kiválóan alkalmas arra, hogy régi és új, ifjabb és idősebb művészek munkáinak is helyt adjon.Bár a csendéletet másképp kell értelmezni, mint ötven-száz évvel ezelőtt, mégis különlegesség, hogy a különböző művészeti ágakban alkotóknak is témát szolgáltat.

A csoportos kiállítás Málik Irén Ferenczy Noémi díjas textilművész ötlete nyomán 2013-ban valósult meg először, majd 2014-től biennálé jelleggel folytatódott tovább.

Idén 33 művész vesz részt a tárlaton, elsősorban festő-, textilművészek, szobrászok és grafikusok alkotásaival ismerkedhetnek meg a látogatók. A megnyitó – a hagyományoknak megfelelően – a díjak átadásával zárult, melyet Ábel Attila alpolgármester adott át a művészeknek. Díjazottak: 1.: Kopek Rita, 2.: Szöllősi Dóra, 3.: Széles Judit. A két különdíjas: Bunda János és Vancsura Rita lett.

A kiállítás megtekinthető október 26-ig, hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között, pénteken előzetes bejelentkezéssel (tel.: 278-0710).

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !