Lopnak, törnek-zúznak: jön a nyár, jönnek a csepeli tolvajok és vandálok

Csepel.info

A közelmúltban teljesen felújított Béke téren az öntözőrendszer szórófejeit lopták el

Nem csak a kiültetett virágokat, fákat és cserjéket, de az öntözőrendszerek szórófejeit is rendszeresen ellopják. Így járt a közelmúltban a felújított Béke tér is, miközben a Kiserdőben és a Tamariska dombon ismét vandálok jártak. A Szent László utcai kis Tesco üzlet melletti szökőkutat szintén megrongálták a pünkösdi hétvégén. Ott kőlapokkal verték szét a szökőkút szórófejét – értesült a Csepel.info. Utóbbi esetről hamarosan fotókat is kapunk.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a pár nappal ezelőtt arra panaszkodtak egy Facebook-posztban, hogy negyven kiültetett palántából mindössze nyolcat hagytak meg a tolvajok – pedig a palántákat a csepeli önkormányzat virágosítási programjában ingyen haza lehetett volna vinni. A tolvajoknak azonban az ilyesmi ingyen nem kell, ha már egyszer el is lophatják, sokkal nagyobb bosszúságot okozva ezzel. Az elmúlt évek legnagyobb károkat okozó vandalizmusa minden bizonnyal a gyújtogatók csapata lehet, akik a Kis-Duna parttól kezdve a szelektív hulladékgyűjtőkig szinte mindent megpróbáltak porig égetni.

20170422_003828

Gyújtogatás Királymajorban

Ellopott virágok helyei

Az önkormányzat minden ilyen esetben feljelentést tesz. Ám nem lehet mindenhova kamerákat helyezni, és azok sem tudnak mindig használható felvételeket készíteni. Már csak azért sem, mert a tolvajok-vandálok már erre is felkészülnek, és olyan ruházatban érkeznek a tett helyszínére, amelyben nem lehet felismerni őket. Nem véletlen, hogy a legutóbbi, Tamariska dombi eset után Németh Szilárd korábbi és Borbély Lénárd jelenlegi polgármester a következő kérést tették ki Facebook-oldalukra:

Arra kérjük a csepelieket, hogy fogjunk össze, ne engedjünk az erőszakos emberek nyomásának, ítéljük el a vandalizmust, a gyűlöletkeltés minden formáját, közösen védjük meg keresztény közösségünket és kultúránkat! Bízunk az igazságszolgáltatásban, reméljük, hogy gyorsan fény derül az elkövetők személyére, akikre példás büntetés vár!

Csepel.info

10 hozzászólás “Lopnak, törnek-zúznak: jön a nyár, jönnek a csepeli tolvajok és vandálok” bejegyzésre

  1. Oregedobandi87 szerint:

    A betelepitett 8.k.panel prolik nagyban hozzájárulhatnak.

  2. Dzsinácska szerint:

    Több rendőr kéne az ilyen helyekre

  3. Dzsinácska szerint:

    Vagy több utcai kamera

  4. Pilsner Urquell szerint:

    Hány munkanélküli él a kerületben? Hány közmunkás? Hány 16 éves kor után tovább nem tanuló dologtalan kamasz? Hány “nehézsorsú”? Hány “veszélyeztetett”? Hány pszichiátriai kezelésre szoruló (és abban nem részesülő) személy? Mi az alkoholbetegek, mi a kokszosok aránya? — Mindezekről semmit, semmit, semmit sem tudunk, és nem is fogunk tudni, mert drága és kínos dolog ilyesmivel foglalkozni. A statisztikák meg amúgy is hazugságok vagy ellenségek, ugye…

  5. Lovas szerint:

    Aki akar dolgozni, az tud.

  6. Pilsner Urquell szerint:

    De hát nem mindenki akar. Olyan áron. – Viszont attól még VAN. – Mi a megoldás?

  7. Jolly Joker szerint:

    Pilsner Urquell: Nincs megoldás, mert kiirtani nem lehet őket és nem humanitárius okból, hanem mert az erőszak erőszakot szül és nem véletlenül nincsenek olyan definíciók a jogban, mint “tróger”, “semmirekellő”, de még olyanokkal is óvatosan bánnak, mint drogos vagy alkoholista, hiszen ezek is erősen relatív fogalmak.

    Alapjövedelmet, alaplakhatást és egyéb ÉRDEMI változást pedig sosem fog megszavazni az irigy átlagmagyar, mert ha ő éhbéré’ dógozik, akkor ne legyen ingyen kenyér. Ha meg nyögi a 30 éves lakáshitelt, ingyen/olcsón lakhatás se legyen.

    Ja, hogy ha az orruknál tovább látnának, akkor maguktól is rájöhetnének, hogy ezzel EGYÁLTALÁN NEM az élősködést támogatnák, 2 okból;

    – Aki élősködő az eddig is megoldotta. Ők mindig tisztában lesznek a rájuk vonatkozó jogszabályokkal és kiskapukkal.
    – Ha ezeket bevezetnék, akkor aki utcán alszik azt be lehetne gyűjteni, mert nem kényszerből, hanem trógerségből teszi. Aki pedig azzal jönne, hogy nincs pénze kajára, (tömeg)közlekedésre, azzal ugyancsak ZÉRÓ TOLERANCIÁVAL lehetne elbánni, mert hiszen van neki, csak másra költi.

    De eddig már nem gondolkodnak.

  8. Pilsner Urquell szerint:

    Szép kis Jolly Joker vagy te! Szóval nincs megoldás, mert az átlagmagyar éhbérért dolgozik és nyögi a lakáshitelt, következésképp smucig. – Hát, akkor így maradunk. (Mint az a négy magyar az Örkénynél Az utolsó meggymag-ban.)

  9. Vajon szerint:

    Na erről kéne videót csinálni…

  10. Johnny szerint:

    “Aki akar dolgozni, az tud.” Relatív, igen… Csak nem mindegy mit kell csinálni és mennyiért!
    Aki tud(na) dolgozni, nem biztos, hogy akar. Itt a baj, de erre nincs megoldás és nem is lehet törvényileg megoldani.

Itt lehet hozzászólni !