Virágokkal szépül Csepel

Csepel.hu

Újra hatalmas érdeklődés kísérte az önkormányzat által meghirdetett „Virágos Csepelért” programot. Május 5-én reggel hosszú sorban várakoztak a jelentkezők a Csepeli Városgazda telephelyén, ahol a változatos színű és formájú egynyári virágok közül válogattak a zöldterület-fenntartási osztály munkatársainak segítségével. A virágágyások beültetésére lakcímenként (társasházaknál lépcsőházanként) negyvenöt darab növény volt elvihető.

A közismert akció keretében többek között petúniát, bársonyvirágot, paprikavirágot, begóniát, kakastaréjt és lisztes zsályát ültethettek el a lakosok a közterületi virágoskertekben szebbé téve ezzel környezetünket. Rendszeres ápolással és öntözéssel tavasztól késő őszig pompáznak kerületünkben. „Május közepétől kezdjük az egynyári növényeket ültetni. Az önkormányzat évről évre igyekszik növelni a virágos felületek számát, egyre népszerűbb a virogosítási program is. Most ötezerrel több darabot osztottunk, mint tavaly – tájékoztatta oldalunkat Bartos Péter zöldterület-fenntartási osztályvezető.

A növények elültetéséről és későbbi ápolásáról a jelentkezők gondoskodnak, akik a szakszerű ültetésről és ápolásról a növények átadásakor részletes tájékoztatót kaptak. A kertész szakemberek szívesen adnak tanácsokat a telepítést megelőzően, vagy a gondozási időszakban is.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Virágokkal szépül Csepel” bejegyzésre

  1. Pilsner Urquell szerint:

    A jót is illik nyugtázni.
    Ahol a lakók maguk ültetik ki, rendszerint gondozzák és meg is marad.

  2. […] csepeli önkormányzat idén is megtartotta a virágosítási programját. Lakcímenként akár 50 egynyári növényt is el lehet vinni közterületi virágágyások […]

Itt lehet hozzászólni !