Pünkösd vasárnap megrongálták a csepeli Kálváriát

Csepel.info

A csepeli Tamariska dombot 2010 után újította fel az önkormányzat. 2015 őszén Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentelte fel a tetején álló Kálváriát. Ezt rongálták meg pünkösd vasárnap éjszaka.

Aligha lehet véletlen, hogy pont most történt a rongálás:

“Ma éjjel jött a hír: valakik megrongálták a tamariska-dombi kálváriát. Korán reggel személyesen is tapasztalhattuk, hogy a tegnap esti órákban szándékos rongálás történt a szent helyen. Mivel mindezt Pünkösd vasárnapján követték el, feltételezhetjük, hogy a tett mozgatórugója aljas provokáció és/vagy a kereszténység elleni vak gyűlölet lehetett.”

– írta reggeli közleményében Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd csepeli polgármester. Csepelen sajnos gyakoriak a rongálások: az elmúlt években a legtöbbször a felújított Kis-Duna parti sétány lámpáit, a kis hidat és a sétányt érték barbár támadások, de a Tamariska domb és a Kiserdő sem maradt ki ezekből. A rongálások gyakran éppen akkor történtek, amikor a felújított közterületek átadására készültek.

Arra kérjük a csepelieket, hogy fogjunk össze, ne engedjünk az erőszakos emberek nyomásának, ítéljük el a vandalizmust, a gyűlöletkeltés minden formáját, közösen védjük meg keresztény közösségünket és kultúránkat! Bízunk az igazságszolgáltatásban, reméljük, hogy gyorsan fény derül az elkövetők személyére, akikre példás büntetés vár!

– emelte ki közleményükben az országgyűlési képviselő és a polgármester.

Csepel.info

9 hozzászólás “Pünkösd vasárnap megrongálták a csepeli Kálváriát” bejegyzésre

  1. Dzsinácska szerint:

    Tuti ómigránsokk voltak!

  2. Qqriq szerint:

    Nem lehet, hogy ráült egy galamb és attól tört le?

  3. Lacus szerint:

    Vannak telepített kamerák, vissza lehet nézni a rögzített felvételeket…

  4. Johnny szerint:

    Dakik, vagy szimplán fehér kis buzzancsok műve.
    Ezt látják otthon. 🙁

  5. Gabóca szerint:

    Szerintem a korrózió hatására és az időjárási viszontagságok következtében egyszerűen elrohadt az anyag. Teljesen véletlenül éppen pünkösd vasárnap vált el az illesztés. Nem történt teljes körű felújítás vagy szakszerűtlenül végezték. Ennyi.

  6. TenkA szerint:

    Gabóca!

    Ön tud valamit! De várjuk meg a végét, az illetékesek már intézkednek.

  7. Jobban szerint:

    “A keresztényekkel és keresztény épületekkel, emlékművekkel és temetőkkel szembeni brutális támadások mellett a keresztény vállalkozásokat is tönkretették. A keresztények kénytelenek voltak választani az erkölcsi értékek és a hivatásuk között. Az egyetemeken elhallgattatják a keresztény diákcsoportokat és a kormányok beavatkoznak a szülői jogokba. A vallásszabadság, a lelkiismeret és a kifejezés szabadságának alapvető jogai értelmetlenné válnak, ha ezeket nem szabadon gyakorolhatják az európaiak “- jegyzi meg a Megfigyelő Intézet ügyvezető igazgatója.
    https://www.karizmatikus.hu/hitvedelem/teveszme-kritika-oesszefoglalo-irasok/6449-toebb-mint-500-dokumentalt-eset-keresztenyek-elleni-tamadasokrol.html

  8. […] ellopják. Így járt a közelmúltban a felújított Béke tér is, miközben a Kiserdőben és a Tamariska dombon ismét vandálok jártak. A Szent László utcai kis Tesco üzlet melletti szökőkutat szintén […]

  9. […] Nem ez az első vandalizmus sem, de az eddigi legdurvább. Egy alkalommal a domb védelmében készülő kerítést rugdosták ki, volt, hogy az ismeretterjesztő táblákat verték szét, 2018-ban pedig a kálváriát rongálták meg ismeretlenek. […]

Itt lehet hozzászólni !