A Búvár zsebkönyvek rajzolójára emlékezünk

Népszava

Muray Róbert, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tiszteletbeli professzora, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével és a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett grafikus és festőművész, Csepel díszpolgára, 78 évesen, hónapokig tartó súlyos betegséget követően 2009. szeptember 2-án távozott el közülünk.

Munkái közé tartozik a sokak által ismert Védett madarak plakátsorozat, a Búvár zsebkönyvek öt kötete, Magyarország vadászati térképe, a Vörös könyv, és a Vadászható madarak füzet. Diorámái megtalálhatóak többek közt a Természettudományi és a Mezőgazdasági Múzeumban.

Nevéhez köthető a ’71-es Vadászati Világkiállítás négy pavilonjának tervezése és rendezése. Festői munkásságát az utóbbi évtizedek százon felüli önálló kiállítása jellemezte, Témám a természet címmel. Tagja a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének és a Magyar Festők Társaságának, alapító tagja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek, az Altamira Egyesületnek, és a Duna Televízióért Alapítványnak.

Búcsúztatására 2009. szeptember 29-én, 14 óra 15 perckor kerül sor a Farkasréti temetőben, a Makovecz teremben.

Forrás: Népszava

3 hozzászólás “A Búvár zsebkönyvek rajzolójára emlékezünk” bejegyzésre

  1. Kovács Ernő szerint:

    Szabadságot Budaházynak! Mégsem a Magyarok Nyilai követték el a terrorcselekényeket! K.hu

  2. Kovács Ernő szerint:

    Ők majd rendet tesznek! Kommentalok.hu

  3. én szerint:

    Hogy jön ide?

    Nyugodjék békében. A rajzai szépek.

Itt lehet hozzászólni !