Testületi ülés novemberben

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat képviselőtestületének novemberi ülésén döntés született a csepeli buszvárók felújításáról. 

A testületi ülés megkezdése előtt Borbély Lénárd polgármester ajándékcsomaggal köszöntötte azokat a csepelieket, akik a főváros napján kitüntetéseket vehettek át Tarlós Istvántól, Budapest főpolgármesterétől: Dr. Hatala József rendőr altábornagyot, Galgócz Deák Antal tűzoltó alezredest, Szabóné Szőke Hajnalkát, a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületének elnökét és Király Istvánt, a Halker-KiralyTeam Kick-box Akadémia vezetőedzőjét. Továbbá gratulált a Kick-box világbajnokságon kimagasló eredményt elért csepeli sportolóknak, akik a 15 magyar aranyéremből 13-át szereztek, valamint a Csepeli Birkózó Club birkózóinak, akik a 2017-es utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságon első helyezést értek el.

A képviselő-testület elfogadta a helyi adókról szóló rendeletet, amelynek kapcsán Borbély Lénárd polgármester úgy tájékoztatott, a tervezett adóhoz képest több mint 400 millió forinttal több adót szedett be az önkormányzat Adóügyi Osztálya.  A városatyák elfogadták a csepeli buszvárókkal kapcsolatos polgármesteri előterjesztést, amelynek értelmében a buszmegállókban új buszvárókat helyeznek ki, illetve kijavítják, kicserélik a leromlott állapotúakat. A Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. a közelmúltban feltérképezte a csepeli buszvárók állapotát. A felmérés megállapította, számos helyen új, fedett buszvárók kiépítésére van szükség, több buszmegállóban nincsenek kijavítva a sérült elemek, vagy graffitikkel van elcsúfítva, így azok nem töltik be funkciójukat és rontják a kerület arculatát. A testületi döntés értelmében a csepeli buszvárók önkormányzati tulajdonba kerülnek és egységes arculatot kapnak. A beruházás összesen 51 db buszvárót érint. Az első ütem során oda helyeznek ki buszvárókat, ahol eddig ilyen egyáltalán nem volt, például a Szent Imre téren (Szigetszentmiklós felé), Völgy utcánál (Csillagtelep felé) vagy a Csepel Plázánál (Szent Imre tér felé). A projekt várható költsége 127 millió forint.

A képviselők megszavazták, hogy a Csepeli Birkózó Club december 2-án térítésmentesen használhatja a Nagy Imre ÁMK felújított tornacsarnokát a Baracsi Imre Nemzetközi Birkózó Emlékverseny megrendezéséhez. Takács Krisztián (MSZP) kifogásolta, hogy a rendezvényt miért nem a Béke téri sportcsarnokban rendezik. Borbély Lénárd válaszában elmondta, a birkózócsarnokban nincs fűtés, mert a Csepel SC Alapítvány már régóta nem biztosítja a sportolóknak az alapvető feltételeket. Megjegyezte, a Csepel SC ingatlanjait már elképzelhető, hogy nem a Csepel SC Alapítvány birtokolja, mivel a tulajdoni lap alapján úgy tűnik, hogy azt értékesítették. Amennyiben az új tulajdonos az önkormányzatra ruházza az alapítói jogokat, úgy az önkormányzat fel fogja újítani a Béke téri és a Kis-Duna parton található ingatlanokat, így minden olyan egyesület, amely jelenleg az ottani ingatlanokban sporttevékenységet folytat, a felújítások után méltó, XXI. századi körülmények között tarthatja edzéseit.

A testület döntött támogatásokról is a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesülete részére a Csepeli Sváb bál megszervezésére, valamint a Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány részére pedig a Csángó bál szervezésére.

Lass Gábor

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Testületi ülés novemberben” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    És mi lesz a Gerinúttal?

Itt lehet hozzászólni !