Befejezte a takarítást a jobbikos politikus

Csepel.info

Szépített Bereczki Miklós, a Jobbik csepeli-soroksári képviselőjelöltje. A soroksári politikus leszedte a csepeli városközpontot elrondító matricáit és plakátjait – értesült a Csepel.info.

A jobbikos politikus egyszeri takarítási akciót hirdetett még múlt hét szombatra, ám – ahogy beszámoltunk róla – nagyobb területen szemetelte utána össze a plakátjaival és matricáival a csepeli belvárost, mint amekkorán takarított.

Az eset után még Borbély Lénárd polgármester is megszólalt: a Facebook oldalán kérte meg a Jobbik szervezetét arra, hogy “a rend pártjaként” próbáljanak hűek maradni az ígéreteikhez, és ne szemeteljék tele a kerület központját.

A matricák, plakátok önkéntes eltávolításával nem csak szépített a jobbikos politikus. Ezek után még arra is remény lehet, hogy a választásokat egy mindent elcsúfító plakátháború nélkül ússzák meg a csepeliek.

Jobbik vagy Fidesz?

Amíg a baloldali pártok politikusai pozícióharcot folytattak egymással, a nagyvárosokon kívül már csak egyetlen ellenfele maradt a Fidesznek, a Jobbik. A Jobbik nem titkolt célja a baloldali szavazók átcsábítása. Ez a vidéki kistelepüléseken és városokban sok helyen sikerült. A Csepelhez hasonlóan baloldali fellegvárként ismert Ózdon például 2014-ben jobbikos polgármestert választottak. És bár a Jobbik Budapesten még gyenge, a peremkerületekben komoly lehetőséget látnak az összeomló baloldali pártok romjaira építkezni.

Csepelen és Soroksáron is jellemző az MSZP meggyengülése és a baloldali pártok közötti pozícióharc. Szabó Szabolcs, a jelenlegi képviselő ráadásul az illegális muszlim bevándorlók betelepítésének lelkes híve. A betelepítésekkel pedig a baloldali szavazók túlnyomó része sem ért egyet. Számukra épp elég volt a IX. kerületi nyomortelepek roma származású lakóit átköltöztetni látni. Szabó illegális bevándorlás-párti politikája és az MSZP összeomlása miatt ezért

egyre valószínűbb, hogy a 2018-as országgyűlési választás a Fidesz és a Jobbik jelöltjei között fog eldőlni.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !