Szabó Szabolcs már csak magával van Együtt

Origo, Csepel.info

Váratlanul bejelentette lemondását az Együttben betöltött minden tisztségéről Szelényi Zsuzsanna. Azt is közölte, hogy kilép a pártból. Országgyűlési mandátumát persze megtartja. A pártnak így már csak egy képviselője maradt a parlamentben, a csepeli-soroksári körzetet a szintén felbomlott balliberális összefogás jelöltjeként megnyerő, Gyulán lakó Szabó Szabolcs.

Szelényi a döntését azzal indokolta, hogy idegen tőle a Juhász Péter által vitt botránypolitizálás, és hogy kényszeríteni akarták a plakáttörvény ügyében.

“Ezek az akciók nem szolgálják az ország érdekét”

– mondta, és hangsúlyozta: hosszú ideig magában tudta tartani a kétségeit, bár soha nem lelkesedett ezért az irányért, de az elmúlt hét eseményei megérlelték benne az elhatározást.

A politikus azt állította, hogy az Együtt vezetése megpróbált nyomást gyakorolni rá, hogy bizonyos feltételek mellett szavazza meg a plakáttörvényt.

“Ez érthetetlen és vállalhatatlan”

– összegzett Szelényi.

Az Együtt közleménye tagadja, hogy a törvény megszavazására kérték volna Szelényit és ez nem is életszerű. Úgy tudjuk, inkább arról van szó, hogy egy átlagos értelmiségi számára, mióta Juhász az elnök, vállalhatatlan a párt. Nem csak a sípos-fütyülős botrányokról van szó, hanem arról is, hogy Juhászról kiderült – sőt, maga ismerte be – hogy a bűnöző Portiknak dolgozott. Sokan kinevetik persze Juhászt, de vannak, akiknek egyszerűen vállalhatatlan.

Szabó Szabolcs egyedül maradt

A jelenleg 1% körüli támogatottságot maga mögött tudó Együtt a milliárdos Soros György és a balliberális üzleti-politikai körök találmánya volt a 2014-es választások megnyerésére. Az MSZP és Gyurcsány könnyedén szétforgácsolták a szervezetet, amihez az is hozzájárult, hogy az Orbán-fóbián kívül nem volt bennük semmi közös gondolat.

Szabó Szabolcs

Lassan a szappanbuborékok is tovább maradnak együtt, mint az Együtt

Ahhoz, hogy a párt ismét bejusson a Parlamentbe, meg kellene ötszörözniük a támogatottságukat, ami nem könnyű feladat. Ezért választották a botránypolitizálást, amivel igyekeznek elérni a legharsányabb és legagresszívebb politikai erő státuszát. Nem könnyű feladat, hiszen Gyurcsány Ferenc vagy a Momentum és a Párbeszéd is éppen ezt próbálja. Szabó Szabolcs ezért igyekszik a pártimázsnak megfelelően minél több botrányt kavarni, bár a Lánchíd lezárásakor például nők mögé bújva próbálta elkerülni, hogy autósokkal kelljen vitatkoznia. A botrányokhoz a politikus álhírek terjesztését, fényképek manipulálását, nemzeti ünnepek kifütyülését is elfogadhatónak tartja.

Szabó nem mondott le arról, hogy ismét ő legyen a baloldal csepeli-soroksári közös jelöltje. Állítása szerint fontos, hogy közös jelöltje legyen a balliberális pártoknak, de ha ez a közös jelölt nem ő, akkor mégis külön indul.

Csepel.info, Origo

Egy hozzászólás “Szabó Szabolcs már csak magával van Együtt” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Önmaga paródiája lett az Együtt. Én nem tudom mi lesz 2018-ban, de Szenteczky nem tudna nyerni, az hétszentség. Lassan Szabó sem, annyi baromságot mondott. Megint kell találni egy gyulai vagy győri fickót, akit nem ismer senki 😀

Itt lehet hozzászólni !