Nagyot kamuzott az Együtt politikusa

Csepel.info

Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli-soroksári politikusa szerint 2004 óta a csepeli fideszes vezetés hibája, hogy nem újították fel a csepeli tüdőszűrő épületét. A politikus kijelentéseiben négy nagyon kínos hiba van.

Az egyik, hogy Csepelen csak 2010 októbere óta van fideszes vezetés. Addig MSZP-s vezetés volt. Szabó Szabolcsról köztudott, hogy hivatalosan a mai napig Gyulán lakik, de ennyit azért illene tudnia a saját választási körzetéről. A másik, hogy az általa idézett szerződés hatályossága már régen megszűnt. A harmadik, hogy a tulajdoni lap az önkormányzat vezetésének érvelését támasztja alá, miszerint a tüdőszűrő nem önkormányzati tulajdon. A negyedik pedig, hogy éppen az a fideszes önkormányzat döntött a felújításról, amely Szabó szerint nem döntött róla.

Szabó Szabolcs

Az Együtt csepeli-soroksári politikusa

“Immár 13 éve a csepeli önkormányzat feladata a tüdőgondozó fenntartása, vagyis neki kellett volna karban tartani és fejleszteni az épületet. Egyértelművé vált, hogy a csepeli Fideszes városvezetés tehet arról, hogy ennyire lerohadt az épület.”

– írta Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa saját újságában egy 2004. február 27-én kelt szerződésre hivatkozva, mely szerint Budapest Főváros Önkormányzata átadta az érintett ingatlan használati jogát Budapest Csepel Önkormányzatának. A politikus Rétvári Bence államtitkár levelét kiforgatva tehát azt állította, hogy 2004 óta fideszes vezetése van Csepelnek. Ez nagyon kínos baki. Csepelen ugyanis 1994-2010 között eleinte MSZP-SZDSZ-es majd MSZP-s önkormányzati vezetés volt. A szocialista hegemónia olyan erős volt, hogy a csepeli MSZP 2006-ban még erősebb támogatottságot tudhatott maga mögött, mint a XIII. kerületi pártszervezetük. Ez roppant meg 2009-ben, a csepeli kettős gyilkosság következtében, illetve az után, hogy egyre több sikkasztási, korrupciós botrány és egyéb bűncselekmény derült ki a csepeli MSZP-s politikusokról.

A tulajdoni lap egyértelműen mutatja, kié a tulajdonjog: az államé

A fideszes vezetésű csepeli önkormányzat azt állítja tüdőszűrő felújításával kapcsolatban, hogy nem az övék az épület tulajdonjoga, sőt a fenntartói jogkör is a Jahn Ferenc Kórházé. Ezért nehézkes a felújítás. Amiről egyébként már döntés született: e szerint vagy a jelenlegi épületet újítják fel, vagy átkerül a rendelés egy másik, felújított helyszínre. Arról is döntés született, hogy a sok évtizeddel ezelőtt beépített tüdőröntgent egy teljesen újra cserélik, a régi pedig egyenesen a csepeli múzeumba megy ezek után, ugyanis oda való.

Nem csoda ezek után, hogy a tüdőszűrő felújítását szintén tagadó Szabó Szabolcs rágalmaira az önkormányzat is elég keményen reagált:

“Amit Csepelen a szocialisták több évtized alatt hagytak lepusztulni, azt 2010 óta a Fidesz folyamatosan hozza rendbe. Így fog ez történni a tüdőgondozóval is. A birkózócsarnokon megspórolt 100 millió forintból és Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárásával rendbe fogjuk tenni a csepeliek számára a tüdőgondozás körülményeit.”

– írta Borbély Lénárd polgármester a közleményében.

Szabó nem először bukott le

Az Együtt politikusa nem először került kínos helyzetbe egy-egy kijelentése után. Egy alkalommal – csak hogy megakadályozzon egy városrehabilitációs fejlesztést – azt hazudta a Facebook oldalán, hogy egészséges fákat vágtak ki a Szent Imre téren.

Fakivágás Szabó Szabolcs

A képviselő manipulált fotója: csak ebből a szögből nem látszik, hogy korhadtak, betegek voltak a kivágott fák

Fakivágás igazi Szabó Szabolcs 01

Ugyanazok a kivágott fák máshonnan fotózva: szürke-fekete fatörzsek, sötétbarna korhadás korhadási lyukakkal, melyeket megjelöltünk (a galériánk itt látható a kivágott fákról)

Azonban hamar kiderült, hogy a politikus által lefotózott, “egészséges” fák mind korhadtak. A kivágott fákat már eleve úgy tették le a Szent Imre téren, hogy mindenki láthassa, mennyire a kikorhadt a belsejük. Ezek után Szabónak hosszasan kellett olyan helyet keresni, ahonnan a korhadás nem látszott annyira, és elkészíthesse az általa megjelentetett fényképet. Megdöbbentő, hogy mindezt csak azért csinálta, hogy megakadályozza Csepel központjának fejlesztését, ezen belül a lerohadt panelházak felújítását.

Csepelinfo Szabó Szabolcs

Szabó egyik öncenzúrázott Facebook-bejegyzése a sok közül

Szabó a legtöbbször öncenzúrával reagál a kínos lebukásaira. Ez történt akkor, amikor egy gyermekek elgázolásáról szóló versét tüntette el és akkor is, amikor saját magát buktatta le, hogy minden állítása ellenére nem Csepelen, hanem Gyulán lakik.

Csepel.info

6 hozzászólás “Nagyot kamuzott az Együtt politikusa” bejegyzésre

  1. elszamoltatni szerint:

    Az online foldhivatali papirok alapjan 2004 ota a Csepeli Onkormanyzat a tulajdon 2/3-anak hasznaloja. Akkor megis csak van valami kotelezettsege az Onkormanyzatnak, nem?
    Vagy hasznalhatta, de semmi kotelezettsege nincs???

  2. Tóth kati szerint:

    Ez a szabó egy trágár kis buzi,szóra sem érdemes.

  3. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Soros kottájából játszó majom.

  4. Betke szerint:

    Nem ezen kéne rágódni, hanem sürgősen hozzáfogni a felújításhoz, hogy európai módon kapjunk szolgáltatást a tüdőgondozóban is! Szabó úr Csepelen lakik, szinte naponta látom bkv-zni, nem gondolom, hogy minden éjszaka megjárja Csepel-Gyula-Csepel útvonalat! Tóth kati próbálkozott nála és visszautasításban volt része?

    “A birkózócsarnokon megspórolt 100 millió forintból és Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárásával rendbe fogjuk tenni a csepeliek számára a tüdőgondozás körülményeit.” Csak ennyi marad a 2 mrd-ból?

  5. névkötelez szerint:

    “Amiről egyébként már döntés született: e szerint vagy a jelenlegi épületet újítják fel, vagy átkerül a rendelés egy másik, felújított helyszínre.”

    Látom, igen határozott döntéseket hoz az önkormányzat. Keményen eldöntötték, hogy vagy felújítják, vagy nem! Tényleg szuper önkormányzatunk van!

  6. Katalin szerint:

    Tóth kati! Te mi vagy, vagy ki vagy? Fogd már vissza magad! Neked mindenki szar, csak Te vagy okos!

Itt lehet hozzászólni !