Szabó Szabolcs is kifütyülte a magyar és a lengyel himnuszt

Csepel.info

14566413_1203172083080338_9003499953436652526_o-1

Kereplés és fütyülés: másnak ne járjon a szólás szabadsága

Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár Gyulán lakó képviselője is részt vett azon a provokáción, ahol szélsőséges politikusok és hiveik próbálták tönketenni az 1956-os forradalom és szabadságharc Kossuth téri megemlékezését. Szabó és társai kifütyülték az 56-os hősöket, a magyar és a lengyel himnuszt valamint a két ország vezetőit – artikulátlan hangon ordítozva, hogy Lengyelországon és Magyarországon diktatúra van. A provokációt Juhász Péter, az Együtt politikusa hirdette meg.

Az Együtt a provokáció előtt tartott 56-os megemlékezést, arra azonban csak tucatnyi ember volt kiváncsi. Őket természetesen senki nem zavarta meg. Egy hasonló, de ellenük irányuló agresszión gyaníthatóan rendkívül felháborodtak volna.

Az 1%-os támogatottságú szélsőséges párt ugyanakkor hitet tett amellett, hogy csak akkor lehet demokrácia, ha a többség helyett egy általuk elfogadhatónak tartott szűk kisebbség – leginkább ők maguk – irányítják az országot. Ugyanígy vallják, hogy a szólás- és véleményszabadság csak azoknak jár, akiket ők erre érdemesnek tartanak. Márpedig ebbe szerintük a Magyarország és Lengyelország demokratikusan megválasztott vezetői nem tartoznak bele. Ezért próbálták több millió ember ünnepét tönkretenni, és megakadályozni, hogy az általuk nem kedvelt állami vezetők élhessenek a szólás- és véleményszabadság jogával.

Mivel az agresszíven viselkedő, üvöltöző kisebbség nem fért oda a tömegtől a színpad közelébe, csak néhány ezer ember napját tudták elrontani.

Csepel.info

51 hozzászólás “Szabó Szabolcs is kifütyülte a magyar és a lengyel himnuszt” bejegyzésre

  1. Jobban szerint:

    Személyi kultuszt idéző módon az utcán kifüggesztve tartja nagy méretű fényképét.
    Demokrata? Még a megemlékezést sem tartja tiszteletben.

  2. kispajtás szerint:

    Nem tényező, megér ez egy ekkora cirkuszt? (posztot, fényképet?) Hiszen Németh Szilárd mondta, hogy ne erről szóljon az ünnep, erre tessék, itt ez a cikk. Röhej!
    Hála az égnek a szenteczkizésről már leszoktatok.
    Igaz, hogy most más fertőzi az oldalt kopizással, de majdcsak beleun, belefárad…

  3. Tsepeli szerint:

    Az előtte álló zsidó kurvával együtt le kellett volna tartóztatni.

  4. Katka szerint:

    Tsepeli szerint: Zsidó qurva a tetves anyátok! Itt van, hogy nem fütyültek a magyar himnusz közben, még énekelték is.
    https://www.youtube.com/watch?v=v2FbIYkiwFQ
    8 évig ti basztatok szét minden ünnepet, most mint a fürdősqurvák nyivákoltok, jaj bántják a geciteket. Rohadjatok meg!

  5. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Katka szerint: nagyon szép a kultúrált a hozzászólása, másképpen nem tudta volna megfogalmazni a mondanivalóját csak ilyen vulgáris stílusban, ez önt minősíti !
    Nincs igaza mert én elég közel voltam a provokálókhoz, sajnos közülük nagyon sokan fújták a sípjukat és hangoskodtak, tisztességtelenül viselkedtek a két ország himnusza alatt is ! Ne védje őket, mert én személyesen hallottam !

  6. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Katka szerint: nagyon szép a kultúrált a hozzászólása, másképpen nem tudta volna megfogalmazni a mondanivalóját csak ilyen vulgáris, gusztustalan stílusban, ez önt minősíti !
    Nincs igaza mert én elég közel voltam a provokálókhoz, sajnos közülük nagyon sokan fújták a sípjukat és hangoskodtak, tisztességtelenül viselkedtek a két ország himnusza alatt is ! Ne védje őket, mert én személyesen hallottam !

  7. Tsepeli szerint:

    Síp helyett katkának is mást kellene a szájába venni talán attól lenyugodna. De legalábbis csöndben nlenne.

  8. balage szerint:

    Katka te vagy a képen? LSD? Vagy milyen szer hatása alatt állsz éppen??

  9. bagoly szerint:

    Aki így nyilvánul meg egy nemzeti ünnepen, annak semmi keresni valója nincs ebben az országban ! Maximum egy lámpavason, fellógatva, mint hazaáruló !

  10. Lovas szerint:

    Oda ment a Juhász az erőlködéstől bekékült fejű Szabóhoz. Mi van? – kérdezte. Nem működik ez a kibaszott fütyülő – mondta erre Szabó. Hát akkor ne szívd, hanem fújd. Nem otthon vagy – adott tanácsot Juhász. A fenti fotó ez után készült. A hölgyet nem kellett útba igazítani, hogyan rántgassa a kereplőt. 🙂

  11. Bercsik Károly szerint:

    Kifütyülni a magyarok és a lengyelek himnuszát nagyfokú illetlenségre vall. Szabó úr tanulmányozhatná a lengyel és a magyar történelmet, valamint Csepel lengyelországi kapcsolatainak történetét, amit az ő elvbarátai évtizedeken át megpróbáltak letagadni. Az igazságot azonban nem lehet letagadni.

  12. Paulusz Imre szerint:

  13. homo sapiens szerint:

    Fajta jellegzetesek….

  14. Sándor szerint:

    A fütyülők a volt ávósok képviselői,
    most csak fütyültek, de szívesen kiirtana fizikálisan minden velük ellentétes nézeten lévőt – szellemi térben meg is teszik.

  15. Derrick szerint:

    De durva. Az elől álló nőre hittem az elején, hogy Szabó Szabolcs parókában, néztem vagy 10 másodpercig, hogy egyre buzisabb, csak aztán vettem észre, hogy az tényleg egy nő és mögötte áll Szabó Szabolcs.

  16. Szabó Szabolcs szerint:

    Kedves Attila! Nézd meg ezt a videót, majd várom a bocsánatkérést. Üdvözlettel, Szabó Szabolcs http://168ora.hu/a-kifutyult-himnusz/

  17. Cs.pepe szerint:

    Kedves Szabó Szabolcs!

    Sajnos hiába vár innét bármiféle bocsánatkérést, ez az oldal és annak szellemi atyja csak a gyűlöletkeltést, az elvtelen hazudozást képviseli :(. Folyamatosan vesznek át olyan cikkeket, amelyek hazugságot tartalmaznak, azért hogy mindenáron besározzák politikai ellenfeleiket. Szégyen ez az oldal és még nagyobb szégyen az oldal szerkesztői :(.
    Bercsik Károly, maga meg már egyszer az életében személyesen is tájékozódhatna és nem csak a pártja propagandáját visszahangozná :(, persze ahhoz gondolkodni is kellene :(, de hát a fideszen belül az tilos, akinek önálló gondolata van és azt el is mondja, az nem lehet fideszes…
    Jól fogalmazott TGM a fidesz nem más, mint “Orbán Viktor miniszterelnök apparátusa”… írt egy jó cikket a HVG-ben, de úgyse értenék, így nem mondom, hogy olvassák el….

    És hát még egy gondolat arról, hogy ki itt a szélsőséges, az, aki mindent kiforgat, a tényeket elhallgatja, azokat olyan oldalról mutatja be, ami a saját, kicsinyes érdekeinek megfelelő, az pedig itt a csepel.info……

  18. jocosaurus szerint:

    “Ezért próbálták több millió ember ünnepét tönkretenni, és megakadályozni, hogy az általuk nem kedvelt állami vezetők élhessenek a szólás- és véleményszabadság jogával.”

    Ki kell ábrándítsam a szerzőt, a szólásszabadság nem arról szól, hogy köteles vagy végighallgatni a másik embert, legyen az akármelyik közjogi méltóság. Bunkóságnak tartani lehet, de a szólásszabadságot idekeverni tipikus fideszes lózung.

  19. jocosaurus szerint:

    Szabó Szabolcs: Gondolja, hogy itt a tények bárkit is érdekelnek?
    Ön “itt” majd akkor léphet ki Nyúl tanár úr szerepéből, ha bólogat. Ha nem gondolkodik. Ha nem mondja ki az igazságot.

  20. Lovas szerint:

    Nyomoronc komcsik! A szólás és véleményszabadság nem arról szól, hogy nem engeditek meg, hogy a másik megszólaljon. Arról szól, hogy nem cseszitek szét milliók ünnepét, és a miniszterelnök is elmondhatja a beszédét épp úgy, ahogy ti, ávós fattyak, komcsi magoncok. Mert rögtön diktatúra lenne bezzeg, ha más tenné azt veletek, amit ti tesztek másokkal.

    Videót, hangot ötven éve lehet hamisítani. Volt viszont ott pár ezer ember, akik közelről láttak és hallottak benneteket.

  21. jocosaurus szerint:

    Lovas: “A szólás és véleményszabadság nem arról szól, hogy nem engeditek meg, hogy a másik megszólaljon.”

    Meg volt engedve. Csak túlharsogták. A Népszabadság az, aminél a Pártod nem érte be a túlharsogással, egyszerűen elhallgattatta. Látod a különbséget, te kis komcsi? Amúgy jól láthatóan fogalmad sincs róla, mi a komcsi. Nézz utána alaposan, _értelmezd_, ha nem sikerül, ne használd, mert értelmiségibb körökben magadat járatod csak le.

  22. jocosaurus szerint:

    Mellesleg nem Orbán az egyetlen, akit kifütyültek már. Gyurcsány mai napig megkapja a magáét, de Merkelt, Bush-t, vagy épp Obamát is fütyülték már ki. Persze tudom én, hogy az “más”, de aki szólásszabadságról hablatyol ezen ügy kapcsán, az legyen tisztában a pártatlanság fogalmával is.

  23. kispajtás szerint:

    De komolyan… miért hazudtok bele a pofánkba?
    Ha jobb így nektek, legyen.
    Ha “Lovas” kell nektek, meg Tóth kati, a tiétek, rólatok állítja ki a bizonyítványt.
    A ” csepel.info”-ról beszélek, ami remélem, hogy nem jut el a pártfüggetlen, jóérzésű emberekhez. De persze eljut, mert ki is nyomtatjátok.

  24. Lovas szerint:

    A komcsiknak valóban az a szólásszabadság, ha nem engednek senki mást megszólalni, esetleg a szemét is sikerül kiverni. Ilyenekkel nincs is értelme vitatkozni.

  25. Lovas szerint:

    Itt is az a legnagyobb bajotok, hogy mi is elmondhatjuk a véleményünket.

  26. vazul néni szerint szerint:

    1 Egy igazi diktatúrában nem lehet “diktatturázni ” 2 Egy évben számos nap van mikor ki lehet fütyülni a kormányt ,hivatalos ünnep nem erről kellene szóljon . 3….. 334. § Aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    Nemzeti jelképeinket, így a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját, és címerét az Alaptörvény I) cikke határozza meg részletesen. A büntetőjogi védelem ezeket illeti meg, továbbá önállóan a Szent Koronát is, mint a bűncselekmény elkövetési tárgyait.

    A bűncselekmény a törvényben védett nemzeti jelképeket sértő, vagy lealacsonyító kifejezés elkövető általi használatával, vagy más módon történő meggyalázásával valósul meg. A bűncselekményt csak nagy nyilvánosság előtti elkövetés esetén lehet megállapítani. A nagy nyilvánosság fogalmát a Záró Rész határozza meg.

    E bűncselekmény csak akkor állapítható meg, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg.

  27. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Kispajtás szerint: Igen nekem Lovas, Tóth Kati és Jobban véleménye, hozzászólása jobban kell, mint ilyen irogatóké mint az Öné ! Akinek nem tetszik a csepel.info stílusa az elmehet más baloldali blogra biztosan van ilyen itt Csepelen is, nem kell ide irogatni rendszeresen. hisz ön szerint ez a blog nem pártfüggtlen mégis rendszeresen látom az írását, vélemény nyilvánítását. Nem fog senkinek hiányozni !

  28. Csak úgy ... szerint:

    Ezt nem hiszem, Ő ennél sokkal kulturáltabb, nem úgy mint ezt állítók.

  29. királyerdei szerint:

    Akkor ott a zsidócsaj mögött mit fúj?

  30. Csak úgy ... szerint:

    királyerdei!

    … de nem a Himnusz alatt.

    Néztem az ATV-t, és csak elvétve volt fütyülés (azokról megvan a véleményem).

    Amúgy bármelyik magyarban, bármilyen vér folyhat, nem tehet róla. Ez itt a Kárpát-medence. Elég, ha csak az éppen hatalmon lévő vezetőket nézzük. De lehet elmúlt 8 éveznyi, ua. …

  31. Ábel Attila szerint:

    Akik a demokrácia alapjogait, a szólás- és a vélemény szabadságát, a másik ember meghallgatásának lehetőségét vonják meg az ellenfeleiktől, azoknál már nem az az igazi kérdés, hogy személy szerint fütyültek-e a himnuszok alatt is, vagy csak mindenkit és minden mást fütyültek. A kérdés már csak az, hogy a náci vagy a kommunista rendszert akarják-e, és “csak” terrorizálják vagy meg is gyilkolják majd az ellenfeleiket.

  32. Tóth kati szerint:

    Kis buzi szabo szabolcs igenis végig fütyültetek a Himnusz alatt is.Jól áll a szádban a síp,látszik,hogy szereted.Ez való neked,legalább,míg a szádban van,addig nem hazudsz.Egyébként is a te kis buzi fajtádnak kedvenc játékszere a “síp”.

  33. Tóth kati szerint:

    “Csak úgy szerint,”és te hiszel az ATV-nek?Igenis végigfütyülték a lengyel és a magyar Himnuszt,is.Legalább vállaljátok,vagy ennyire pitiáner gyáva alakok vagytok?

  34. Csak úgy ... szerint:

    T. Ábel Attila!

    Hozzászólása elfogult (vagy csak párt centrikus), javaslom a szólásszabadság jelentésének tanulmányozását.
    Az előrevetített alábbi víziók várhatóak Ön szerint?
    “A kérdés már csak az, hogy a náci vagy a kommunista rendszert akarják-e, és csak terrorizálják vagy meg is gyilkolják majd az ellenfeleiket.”
    Náci, vagy kommunista? – a mostani tényleg demokrácia ? – ha az utóbbi igaz, akkor viszont van szólásszabadság (vélemény nyilvánítás).

    Van ????

  35. Ábel Attila szerint:

    Kedves csakúgy, talán nem modhatta el a véleményét a ballib pereputty, beleértve Szabóékat is? Ön nem mondhatja el a véleményét? Talán nem olvashat háromszor annyi ellenzéki lapot, mint amennyi kormánypártit?

    Az a baj, hogy maguk még mindig a kádári felfogásnál tartanak, ahol az a szabad, amit maguk mondanak, aki meg másképp gondolkozik, azt elhallgattatják, kifütyülik, kiverik a szemét vagy eltörik a kezét. És igen, ez bizony kommunista vagy náci stílus.

  36. Csak úgy ... szerint:

    “Felfüggesztette Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjének parlamenti beléptetési jogosultságát Kövér László házelnök. A dologról Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke számolt be a Twitteren, az elnöki titkárságtól kapott levelet is megosztotta.”

    Ejnye !

  37. Ábel Attila szerint:

    Az Országház előtt bármikor tarthat sajtótájékoztatót egy nem parlamenti politikus. Bent a parlamenti képviselők tarthatnak. Például a fütyülős Szabolcs. Ez a szabály, csak a kommunisták és a nácik nem szabálykövetők.

  38. jocosaurus szerint:

    Lovas:

    Nem, neked azért nincs értelme vitatkozni, mert nincs meg hozzá az értelmi képességed. Ahogy még itt jó pár embernek. Ott a bizonyíték, erre nyomjátok tovább, hogy fütyültek a Himnusz alatt is. Titeket fizetnek ezért? Vagy tényleg ennyire résen vagytok, mint Rákosi elvtárs az 50-es években a reakciós elemekkel szemben. Megborzongató a hasonlóság. A kifütyülésnek viszont tőlünk nyugatabbra is nagy hagyományai vannak, ettől nem lesz komcsi valaki. Keress valami másik szót rá a szegényes szókincskészletedből, mert nem minden “komcsi”, ami neked nem tetszik.

  39. Betke szerint:

    Tóth kati, Jobban, Lovas, Àbel Attila stb, leìrnék egy esetet, ami nem olyan régen történt: Budàra utaztam, hévvel a Boràros térre érve ment fel az utasok nagy része a Petõfi hìdra, a lépcsõn jött velünk szembe a beérkezett 4-6-os villamosról leszàllt tömeg. Egy pàr fiatal megvetõen “beszólt” a felfelé igyekvõknek(vàlogatàs nélkül), “jönnek a csepeli büdös kommunistàk”! Sajnos ez a közvélemény Csepelrõl!

  40. jocosaurus szerint:

    Betke:

    Miért lenne ez közvélemény? Mert tőlük ezt hallottad? Vagy folyton ezt hallod? Utóbbi esetben meglehet, hogy nem jó körökben mozogsz.

    Mellesleg Csepel inkább propaganda szintjén volt kommunista, mint ténylegesen. Csepelen a szociáldemokrata párt volt nagyon népszerű, nem az MKP. Rémlik, hogy még az 1947-es, ún. kékcédulás választás idején is a szocdemek nyertek itt.
    Aztán ’56-ban a szabadságharcban is elég nagy szerepet vállaltak a csepeliek. Nem szerették itt annyira a kommunistákat valójában. Aki Csepelt kommunistázza, az végeredményben az MKP, MSZMP propagandájának dőlt be. A tények mást mutatnak.

  41. kispajtás szerint:

    Anikó (Krizantém u-ból)

    Lehet szelektálni az olvasnivalókat a hozzászólók alapján. Látom, Ön ezt meg is teszi, kulturált társaságba sikerült belevegyülnie, gratulálok!
    Miért küld el egy más, baloldali blogra? Csepeliként, valamint párton és felekezeten kívüliként hadd tegyek saját belátásom szerint. Nem tegnap óta írom le a véleményem itt a csepel.info-n, bár egyre ritkábban.

    Kedves Anikó (Krizantém u-ból)!
    Bár régen járt erre, hiányoltam is, hiszen igyekeztünk értelmes párbeszédeket folytatni, nem egyszer egyetértésben is.
    De most, hogy visszatért és rákapott a mindenkit kiosztó stílusra, ez már kevésbé szimpatikus. Az, hogy még el is küld a melegebb éghajlatra… nahát! 😛
    Kívánom, hogy minél tovább, jó egészségben élvezze a fentebb említett kedvenceinek hozzászólásait!

    Tisztelettel:
    kispajtás

    Kispajtás szerint: Igen nekem Lovas, Tóth Kati és Jobban véleménye, hozzászólása jobban kell, mint ilyen irogatóké mint az Öné ! Akinek nem tetszik a csepel.info stílusa az elmehet más baloldali blogra biztosan van ilyen itt Csepelen is, nem kell ide irogatni rendszeresen. hisz ön szerint ez a blog nem pártfüggtlen mégis rendszeresen látom az írását, vélemény nyilvánítását. Nem fog senkinek hiányozni !

  42. Dr. Grabner szerint:

    Örülök, hogy ezt az embert nem ismerem hisz Magyar nem is lehet. Ezzel csak önmagát nullázta le.

  43. Betke szerint:

    Jocosaurus, én közlekedtem, de a fiatalok milyen környezetben mozognak, ha ilyen màr most a véleményük? Õk szinte a rendszervàltozàssal egyidõsek vagy màr bõven abba születtek bele!

  44. Jobban szerint:

    Valóban az a baj a baloldallal szimpatizálókkal, hogy sokszor támadó, durva, kirekesztő szándékú, lehúzó, agresszív személyeskedésbe torkollik a véleménynyilvánításuk.
    “A vesztes utolsó mentsvára az ellenfél megalázása.” Sumner Locke Elliott
    Amikor lábbal tiporták a véleménynyilvánítást, akár itt Csepelen 1994-től 2010-ig vagy országosan 2002 után, az bezzeg egyáltalán nem okozott egy pincurka problémát sem a baloldaliaknak. Kit zavart a balliberálisok közül, hogy a Sajtóklub munkatársai levadászását tervezték? Ki védte meg pl. őket a baloldalról? Ki futkosott ezzel a problémával Brüsszelbe, Strassburgba, New Yorkba? Tehát sem magánember részéről, sem párt részéről sem jogvédő civil szervezet részéről nem tapasztaltunk kiállást, támogatást a deviáns és megfélemlítő attitűddel szemben. Kettős mérce a javából.

  45. Nagyapó szerint:

    Szabó Szabolcs szereptévesztésben van. Mint megválasztott képviselőnek Csepelt és Soroksárt illene képviselnie, nem pedig kocsmatöltelékként viselkedni Nemzeti Ünnepünkön.
    Viselkedésével nem csak magát járatja le, hanem választóit, a csepelieket és a soroksáriakat is.
    Ha annyira nem ért egyet ’56 szellemiségével, tartson saját szervezésű ünnepet valahol, akár a Két Lámpásban (bőven elférnek) és ott fejtse ki nézeteit!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  46. Rázsó szerint:

    “A vesztes utolsó mentsvára az ellenfél megalázása.” Sumner Locke Elliott
    No igen, és aki zsidó kurvának hívja a másikat, valamint lámpavasakat emleget, az nyilván nem ebbe a halmazba tartozik.

  47. Jobban szerint:

    Nagyapó, annál is inkább mivel Dr Szabó Szabolcsról beszélünk. “Zseniális” példát mutat a fiataloknak kocsmatöltelékként viselkedve Nemzeti Ünnepünkön.
    “Az önző ember először környezetét, majd önmagát teszi tönkre. Ide vezet az önzőség. Miért teszed mással azt, amit magadnak nem kívánsz?” http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/csernus-10-szabalya-a-jobb-elethez/

  48. Jobban szerint:

    Az ilyen és ehhez hasonló jelzők jelenléte miért nem zavaróak Grün és társai kommentjeiben?
    Miért nem kérdez rájuk, hogy miért így fejezik ki magukat?

  49. Rázsó szerint:

    Az is zavaró, bár nekem úgy tűnik, mintha nagy általánosságban ez az Önök retorikája lenne. Az alpáriság az alpáriság, bárki is írja le! Mellesleg annak címeztem a kommentet, aki magára veszi.

  50. jocosaurus szerint:

    Nagyapó és elvtársai:

    Már bocsánat, de valakit bizonyíték híján, ellenbizonyítékkal (azt csak hamisítványnak nevezni, pedig ez nem olyan nehezen kideríthető annak, aki az igazságra kíváncsi) utána ugyanúgy ócsárolni s elítélni, az erősen az 50-es évek koncepciós pereit idézi. Kik akkor a kommunisták? Nem szóban kell antikommunizmust tanúsítani, hanem tettekben megmutatni, hogy ti különbek vagytok tőlük. Ez nem nagyon sikerült most.

Itt lehet hozzászólni !