Megerőszakoltak és megkínoztak muszlim kamaszok egy lányt Párizsban, mert francia

Origo

30 év börtönt kapott az a fiatalember, aki három társával példátlanul kegyetlenül megkínzott és megerőszakolt egy 18 éves lányt Párizs egyik elővárosában. Pusztán azért, mert a lány francia volt. Ezt a bíróságon is elismerték. Három barátja is sokévnyi börtönt kapott,a fiatalok javítóintézetében. A legidősebb bűnöző, aki 30 évet kapott, 17 éves volt. A legfiatalabb 13. A bíró szerint rasszista erőszak történt: franciaellenes rasszizmus.

A lehető legmagasabb büntetést, 30 év börtönt kapott az a fiatalember, aki három társával példátlanul kegyetlenül megkínzott és megerőszakolt egy 18 éves lányt Párizs egyik elővárosában. Pusztán azért, mert a lány francia volt. 

Ezt a bíróságon is elismerték. Három barátja is sokévnyi börtönt kapott a fiatalok javítóintézetében. A legidősebb bűnöző, aki 30 évet kapott, 17 éves volt. A legfiatalabb 13. A bíró szerint rasszista erőszak történt: franciaellenes rasszizmus.

Párizs egyik elővárosában, Evry-Courcouronnes-ban szombat este egy 18 éves francia lány leszállt az RER-ről (nagyjából a magyar HÉV-nek megfelelő gyorsvasút), és elindult hazafelé. Négy kamasz (a legfiatalabb 13, a legidősebb, a bandavezér 17 éves volt) körbevette, azonnal elrabolták a mobiltelefonját, és leszaggatták az ékszereit, majd a Le nouveau détective című bűnügyi újság szerint azt üvöltötték neki: Fehér lány vagy, disznóhúst zabálsz, ezért megerőszakolunk! Éjfél után volt, az utca üres, senki nem tudott a lánynak segíteni.

Egy közeli parkba vonszolták, ott levetkőztették, és először a bandavezér (egy 17 éves török fiú) megerőszakolta. A többiek közül az egyik könnygázzal fenyegette, egy másik

csavarhúzóval szurkálta, majd egy bottal ütötte a csontjait, a harmadik (egy 13 éves marokkói fiú) égő cigarettacsikkeket nyomott el a lány testén. Később mindannyian megerőszakolták, a legfiatalabb is. 

A lányt ezután életveszélyesen megfenyegették, majd otthagyták. Hajnalban találták meg. A lány arca a sok ütlegeléstől úgy megdagadt, hogy a vonásait sem lehetett megismerni. Több csontja eltörött. Azóta elköltözött Párizsból, és továbbra is pszichiáterek kezelik.

A bűnözőket hamar elfogták, mert térfigyelő kamera volt az RER megállójában. Tagadni sem tudtak semmit, a felvételen látszott, amint kirabolják, fenyegetik, majd elhurcolják a lányt. Ami érdekes, és később sokakat felháborított: először maga az ügyész kért enyhébb büntetést (30 év a legmagasabb, amit fiatalkorú bűnözőnek adni lehet Franciaországban), mert szerinte az áldozat és az áldozat családjának az érdeke azt kívánta, hogy a rasszista indíttatást, rasszista motivációt ne hangsúlyozza…

A feljebbviteli tárgyaláson, ahol más ügyész volt, egyértelműen kiderült:

azért ezt a lányt szúrták ki maguknak, mert eleve francia lányra vadásztak. Az egyik bűnöző azt üvöltötte a tárgyaláson a bírónak: “Gyűlölöm a franciákat!”. 

A bíró az ítélethirdetéskor azt mondta, hogy rasszista bűncselekmény volt, franciaellenes rasszizmus, hiszen valakit azért kínoztak meg, mert francia. A Le Figaro beszámolójában is hangsúlyozta a franciaellenes indítékot. Mind a négy kamasz sokévnyi börtönt kapott, a bandavezér a maximális 30 évet, de utána még 20 évig figyelik, és ha szembekerül a törvénnyel, újabb 7 évet kap automatikusan.

A 18 éves, megerőszakolt és megkínzott lányt Laure-nak hívták.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Megerőszakoltak és megkínoztak muszlim kamaszok egy lányt Párizsban, mert francia” bejegyzésre

  1. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Ez nem rasszista erőszak, hanem terrorizmus!

Itt lehet hozzászólni !