Újabb rongálások Csepelen

Csepel.hu

A Kossuth utcai kukatároló múlt heti felgyújtása után a hétvégén újabb rongálás történt a kerületben. Ezúttal a Hollandi úti akadálymentesített nyilvános illemhely pénzbedobó nyílását tették tönkre ismeretlenek a Kis-Duna parton. Borbély Lénárd polgármester a lakosság segítségét kéri.

Múlt héten csütörtökön a Kossuth Lajos utca egyik épületének kukatárolóját gyújtotta fel valaki az éjszaka Csepelen. A tűzoltók és a rendőrök percekkel később a helyszínen voltak, a lakók gyorsan elhagyták az épületet. A kiérkező mentők egy várandós nőt megfigyelésre elszállítottak. A Csepeli Városgazda szakemberei a károk felmérése során megállapították, hogy három ablakot cserélni kell, valamint újra kell festeni a kukatárolót is. A biztosító felé a kárigényt bejelentették.

Az illetékesek szerint a jövőre nézve megfontolandó, hogy kamerák kerüljenek telepítésre a tárolóba, mert állandó probléma a nem rendeltetésszerű használata ezeknek a helyiségeknek.

A rongálások hete viszont ezzel még nem ért véget a kerületben. Ismeretlenek a kalózhajós játszótér közelében lévő automatikus, akadálymentesített illemhely pénzbedobó nyílását, és a monitor védőüvegét tették tönkre a hétvégén. Az intelligens berendezés az illetéktelen behatoláskor azonnal vészjelzést küldött a Városgazda szakembereinek, akik így fedezték fel a kárt. Az illemhelyet javításig üzemen kívül kellett helyezni, mivel az ajtónyitás a rongálás miatt nem működött. Borbély Lénárd szerint elfogadhatatlan, hogy néhányan tönkre akarják tenni, amit a csepeliek adóforintjaiból építettek fel. A polgármester ezért a lakosok segítségét kéri, hogy ha bárki érdemi információval rendelkezik az elkövetőkkel kapcsolatban, értesítse a hatóságot!

Csepel.hu

 

 

 

 

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !