Toldi Miklós alakja is megelevenedik az új meseparkban Csepel testvérvárosában

Csepel.hu

 

1300 négyzetméteres mesepark épült Nagyszalontán az Arany János bicentenárium alkalmából. A csepeli képviselő-testület egyhangú támogatásával megvalósuló beruházáson a Csepeli Városgazda 22 munkatársa több héten keresztül dolgozott Arany János szülővárosában, a kerület testvérvárosában.

Május 18-án Borbély Lénárd polgármester Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester társaságában személyesen „adta át” a játszóparkot Nagyszalonta első emberének, Török Lászlónak és az izgatott kicsiknek, akik a mesepark játékait azonnal birtokba is vették.

Az egyedi tervezésű játékelemek a Toldi trilógia alakjait ábrázolják: a játszótéren helyet kapott egy 2,5 méter magas Toldi Miklós szobor, egy Budai Várra emlékeztető csúszdás mászóvár, két farkasos libikóka, egy malomkő formájú pihenőasztal padokkal, egy ökröt ábrázoló mászóka, valamint négy bika formájú rugós játék. Ezen kívül egy fészekhinta és egy napvitorlás homokozó is található a meseparkban, ahol kicsik és nagyok egyaránt szórakozhatnak mostantól.

Csepel.hu

 

 

 

 

Egy hozzászólás “Toldi Miklós alakja is megelevenedik az új meseparkban Csepel testvérvárosában” bejegyzésre

  1. robi szerint:

    A költségek mennyire rúgnak?
    Az elmúlt 3 évben hány millió forint vándorolt Nagyszalonta és környékére csepeli pénzből?

    Szép lehet. Kár, hogy nem a csepeli gyerekeknek nem készült ilyen mesepark.

Itt lehet hozzászólni !