Az ingatlanmutyis Szenteczkyt indítanák újra a szocialisták Csepelen

Pesti Srácok

Sajtóhírek szerint a viselt dolgairól elhíresült Szenteczky János, a szocialisták budapesti tagozatának alelnöke ismét a korábban általa meggyötört és adósságba taszított Csepel körül ólálkodik. Úgy tudni, egy esetleges előválasztás esetén az MSZP azt a Szenteczkyt indítaná a képviselőségért, akit többek között azzal hoztak összefüggésbe, hogy áron felül újíttatott fel önkormányzati ingatlanokat, majd azokat áron alul adta ki haveri alapon.

A hírt Csepel fideszes alpolgármestere úgy kommentálta, véleménye szerint kevés esély van rá, hogy a szocialista képviselőt a baloldal közös jelöltjévé választják, az emberek ugyanis jól emlékeznek a szocialisták csepeli ügyeire. Hozzátette, a budapesti MSZP viselt dolgai ellenére sem hajlandó megválni Szenteczkytől, az pedig sosem fog kiderülni, hogy az ingatlanmutyikból származó pénzből mennyi került a pártkasszába, ahogy az sem, ki mennyit tudott Szenteczky ügyleteiről.

Szenteczky János viselt dolgairól folyamatosan beszámoltunk, így arról is, a szocialista párt csepeli elnökét és frakcióvezetőjét legutóbb kétrendbeli hűtlen kezelés miatt tavaly december elején mondta ki bűnösnek a bíróság. Szenteczky mint a CSEVAK vezérigazgatója tudott arról, hogy a Csepeli Ifjúmunkás Sportegyesület nem kötött bérleti szerződést két csepeli, az Erdősor utca 45. és 47. számok alatti ingatlanok használatára. A bérlők így 2007-től kezdve éveken keresztül nem fizettek bérleti díjat, ingyen használták az ingatlanokat, pedig előtte is csak a szokásos bérleti összeg töredékét utalták át az önkormányzatnak. Az egyesület kiköltözésének idejére teljesen lepusztultak az épületek.

Egy másik ügyben Szenteczkyt szintén hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolja a az ügyészség. A csepeli szocialista vezető és négy társa 2008 és 2009 között tizennyolc bérlakást irreálisan magas áron újított fel, majd a piaci ár töredékéért adott el a Csepeli Vagyonkezelő (CSEVAK) Zrt, amelynek a vádbéli időszakában Szenteczky János volt a vezérigazgatója.Egy másik vádpont szerint jogtalanul, pályázat kiírása nélkül adtak bérbe szociális bérlakásokat, olyanoknak, akik erre nem szorultak rá.

VÉGIGNÉZTE CSEPEL BETELEPÍTÉSÉT

Szenteczky a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként tudhatott arról a 2008-ig tartó áttelepítési sorozatról is, amelyet az akkor még Ferencváros irányításáért felelős Gegesy Ferenc vezényelt le. AZ SZDSZ-MSZP-s vezetés lényegében éveken keresztül költöztette át a ferencvárosi szociális bérházakból más kerületekbe, köztük Csepelre a legszegényebb és legnépesebb családokat. A bérházakat ezek után lerombolták, majd középosztálybelieknek építettek társasházakat.

A többségükben cigány származású új kerületi lakók sokszor nem tudtak, vagy nem akartak beilleszkedni, ez sok bosszúságot és feszültséget okozott Csepel lakóinak.

TARLÓS IS ALKALMATLANNAK NEVEZTE

A feljelentések nyomán éppen portálunk hívta fel Tarlós István főpolgármester figyelmét arra, hogy Szenteczky János a BKK Zrt. felügyelőbizottságának is tagja, havi bruttó 210 ezer forintért. Tarlós István válaszlevelében hangsúlyozta, hogy semmi köze a Szenteczky kinevezéséhez, ugyanis a szocialisták delegálták a bizottságba.

Mint porátlunknak fogalmazott, szerinte „a történtek után a Szenteczky nem maradhat tagja a Felügyelőbizottságnak. Fogjuk kezdeményezni leváltását az MSZP-s képviselőknél, illetve a Közgyűlésben”. Hozzátette, véleménye szerint a csepeli szocialista politikus semmilyen cég felügyeletére nem alkalmas.

HATALMAS PÉNZEKET TOLHATOTT BE A PÁRTKASSZÁBA

A portálunknak nyilatkozó Ábel Attila csepeli alpolgármester szerint kevés esély van rá, hogy 2019-ben az MSZP-s Szenteczky János induljon a baloldal közös jelöltjeként. Csepel most is „cserehely” lehet, ahogy 2014-ben volt. Ugyanakkor az is látszik, milyen erős háttérrel rendelkezik Szenteczky a párton belül.

Ezt mutatja, hogy viselt dolgai ellenére a neve még mindig fölmerülhetett országgyűlési jelöltként, illetve hogy az MSZP budapesti alelnöke maradhatott.

Ez szerinte annak köszönhető, hogy a politikus a csepeli vagyonkezelő egykori vezetőjeként hatalmas pénzeket tolhatott be a pártkasszába.

Ábel Attila erről megjegyezte, a 2010-es választások óta a fideszes irányítású önkormányzat évente 2 milliárd forintot tudott megtakarítani azzal, hogy a 2010 előtti, korrupció-gyanús szerződéseket felmondták, és rendbe tették a kerület pénzügyeit.

Ezt még a szocialista szavazók is értékelték. 2014 őszén a 14 választókörzetből négyben ugyan a balliberális képviselőjelöltet választották meg, de mind a 14-ben a jobboldali polgármesterjelölt nyert. 2010 óta a korrupcióból visszanyert pénzből Csepel látványos fejlődésnek indult, és ezt még a baloldali szavazók is meghálálták – pedig a balliberális szavazóbázisban egyáltalán nem jellemző a Fideszre való átszavazás.

A ZSÁKMÁNYÉRT ÖSZEFOGNAK

Ábel Attila kiemelte, hogy hatalmas érvágás volt a szerinte bűnszervezetként működő helyi MSZP-nek a „vörös Csepel” elvesztése. Szenteczky nem mondott le arról, hogy visszaszerezzék a kerületet – és ezzel az évi kétmilliárd forintot. Ezért félti annyira a párton belüli hatalmát, és irányítja kézivezérléssel a helyi alapszervezetet.

A vele nem szimpatizálók, például Horváth Gyula átléptek ugyan a DK-ba, de a hatalmas zsákmány miatt a jobboldal ellen bármikor hajlandóak összefogni. Az alpolgármester szerint Csepelen az alkufolyamat végén jó eséllyel a DK vagy a közös baloldal jelöltje fog indulni egyéniben. Szenteczky azonban nem fog eltűnni a színről, bármennyire bírálták olyan sokan más balliberális pártokból és a baloldali értelmiségből a hírhedt múltú politikust.

Forrás: Pesti Srácok

11 hozzászólás “Az ingatlanmutyis Szenteczkyt indítanák újra a szocialisták Csepelen” bejegyzésre

  1. Balos szerint:

    Igazi Szenteczky reneszánsz van itt, mióta feldobta a nevét az MSZP. Ha nem indítják, miért égetik magukat a nevével? Ott van a Dobák István, erre jó volt 2014-ben is.

  2. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ez egyet jelent; AZ ORSZÁG JÓ ÚTON HALAD ÉS LASSAN MINDENKI FIDESZES. Tehát nincs új arc. Megértem. Ki égetné a pofáját, MSZP színeiben…??? 😉

  3. Szabó Imre szerint:

    Ha ingatlanmutyit akartok, akkor ott van az I. kerület FIDESZES polgármestere!
    Szóval ismét bagoly mondja verébnek!

    http://index.hu/belfold/2016/12/09/budavar_i._kerulet_onkormanyzat_lakas_berbeadas_rendszere/

  4. Szabó Imre szerint:

    Bármi sumákságot akartok, látjátok, nem kell a szomszédba mennetek érte… 🙂

  5. Balos szerint:

    Itt szociális alapon adták a haveroknak a lakásokat, a lakásokat közpénzből felújították, aztán harmadáron megvették a haverok, majd piaci áron – vagyis a vételi ár háromszorosáért – eladták.

    Komám, ez itt Csepel. Itt nem holmi lakásbérlések voltak, hanem vitték a lakásokat, mint a cukrot. Itt épp a Szenteczky lakik önkormányzati lakásban még mindig – ha nem tévedek.

  6. Szabó Imre szerint:

    Szenteczky tanórára járhatna fideszes, dörzsölt, pénzéhes polgármesterekhez. Némelyik olyan ügyesen lopta szét a kerületét, hogy felfelé buktatták (V.ker).

  7. Nagyapó szerint:

    Szabó Imre! Rágalmazás helyett foglalkozzon Hunvald György eetással!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    Az, hogy el sem kezdtek a fent említett ügyben, az még nem azt bizonyítja, hogy meg sem történhetett! Hunvald meg azt hiszem már járt a bíróságon?!

  9. Tündér Ilona szerint:

    Csak érdeklődnék, hogy tudja e valaki, hogy hová tűnt Grün?

  10. Rázsó szerint:

    Nagyapó: De hát Hunwaldot felmentették, vagy nem? Persze lehet, hogy újabbakat indítottak ellene. Ez a rágalmazás duma meg jó. Pl: a múltkor, mikor Bencsik András Békemenet-főszervező azt állította Gallónéról, hogy Péter Gábor lánya, akkor valahogy senki nem mondta a kormány oldalról, hogy azért ez már tényleg túlzás.

  11. […] Miközben több korrupciógyanús ügyben is hűtlen kezelés vádjával áll bíróság előtt a csepeli MSZP elnöke és fővárosi alelnöke, információink szerint a párt “megfordítaná a kommunikációs teret” a személyével kapcsolatban.  Szenteczky így az MSZP korrupcióügyi szakértője lehet, az ellene zajló eljárásokat pedig mint a Fidesz bosszúját kommunikálják majd. A közelmúltban az Indexen és a Pesti Srácok portálon is hírt adtak arról, hogy a csepeli pártelnök országgyűlési képviselőjelöltként indulhat a választáson. […]

Itt lehet hozzászólni !