Tovább drágulnak az üzemanyagok, nem is kicsit

Autonavigator
9 forinttal csökken szerdán a benzin ára

Nem elég a szerdai üzemanyagár-emelés, pénteken újabb, nagyobb mértékű, a benzin és a gázolaj esetén újabb egységes ártöbblet következik.

November közepe óta a benzin literenkénti ára 19, a gázolajé 22 forinttal került feljebb. Legutóbb most szerdán emelkedtek az árak, a benzin esetén 5, a gázolajnál 4 forinttal. Pénteken újabb, igen komoly mértékű, ám egységes áremelés következik: benzin és dízel üzemanyagért is 6-6 forinttal kell majd többet fizetni.

A literenkénti átlagár a 95-ös esetén péntektől már 357, a gázolajnál 372 forint lesz. Ez éves viszonylatban is újabb csúcsszint és a tavaly ilyenkor tapasztaltnál is jóval magasabb, ugyanakkor még mindig kedvezőbb, mint a 2015 első félévében adódott átlagár. Odébb vagyunk még az egykori, 2012-ben tapasztalt 450 forintos csúcsáraktól is. Bár az egyes töltőállomások közötti árkülönbségek a literenkénti 50 forintot is meghaladhatják, az egykori (átlag szerinti) árcsúcs (normál, tehát nem prémium) üzemanyagok esetén még a legdrágább helyeken sem lesz tapasztalható. Ugyanakkor továbbra is igaz, hogy elsősorban a tankolás helyére, mintsem idejére ajánlott figyelni, egy tank üzemanyag esetén akár 1000 forintot meghaladó összeg is múlhat a kútválasztáson. Aki viszont péntek helyett csütörtökön tankol, az 40 liter töltése esetén mindenképp spórolhat 240 forintot.

6 hozzászólás “Tovább drágulnak az üzemanyagok, nem is kicsit” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Ha a 122 $-os kőolaj 450 forintos benziárat hozott 2012-ben,
    akkor a mai 53,5 $-os árnál nem 225,- Ft lenne a benzin?
    Ha már ennyire egyszerűsítve fogalmaz a cikk.
    Az, hogy gatya a forint? Látjuk. 🙂

  2. Pitya szerint:

    Valamiből finanszírozni kell a nyugdíjasoknak küldött alamizsnát (és a ráépülő mutyit…).

  3. mandaf szerint:

    Németországi Badurakban a Shell kúton nappal 1.19€ a gázolaj, éjszaka 1.29€ ez kb. 30 forintos ingadozás. És ott egyetlen sz..házi librálbolsevik sem háborog.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    mandaf!
    Az nem zavarja Önt, hogy még egy “außlander” is cca. 900 liter nyálat tud venni egy havi béréből? Na ezért nem nyávog az ottani szarházija. Itthon meg azért nyávog, kedves mandaf, mert semmi nem indokol ilyen mértékű emelést.
    Vita lezárva…

  5. királyerdei szerint:

    T.”okos szakértök”!

    Elképzelhető,hogy itt féláron lenne az üzemanyag a környező országokhoz képest?

Itt lehet hozzászólni !