Átalakult a Weiss Manfréd úti AGIP benzinkút

Mr.Gabee, MOL, Csepel.info

20161208_131801

Foto: Mr.Gabee

Mr.Gabee információi szerint, illetve a fenti képen is jól látható, hogy a Weiss Manfréd úton található AGIP töltőállomás már MOL töltőállomásként működik tovább. Természetesen még nem teljesen alakították át az arculatot, hiszen több helyen is látható még az AGIP logo, de mostantól a MOL Zrt. üzemelteti a töltőállomást.

A MOL-csoport a 2016. augusztusában lezárta az ENI Hungaria Zrt. megvásárlását. A megállapodás értelmében 173, Agip márkanév alatt üzemeltetett töltőállomás került a MOL-hoz, valamint az ENI Hungaria nagykereskedelmi tevékenysége. A kutak átvételét követően a MOL magyarországi kiskereskedelmi hálózata több mint 500 egységből áll hazánkban.

A MOL-csoport 2015. október 21-én állapodott meg az ENI Hungaria Zrt. megvásárlásáról, mely tranzakció lezárására – a szükséges európai versenyhatósági jóváhagyás megszerzése után – augusztus 1-én került sor. A töltőállomások átvételének köszönhetően a MOL kiváló kereskedelmi pozíciókat szerzett Budapesten és az autópályák mentén. A lépés összhangban van a MOL regionális kiskereskedelmi stratégiájával.

A MOL célja, hogy finomítóinak ellátási sugarán belül erősítse a piaci jelenlétét. E stratégia mentén az elmúlt két év során közel 450 töltőállomást vett át a MOL a régióban. A lépéseknek köszönhetően a ma már több mint 2000 egységből álló MOL-hálózat több mint egymillió ügyfelet szolgál ki naponta.

A kutak átvételét követően megkezdődik azok átalakítása a MOL standardjainak megfelelően, ideértve a Fresh Corner koncepció bevezetését is. Jelenleg mintegy 50 ilyen töltőállomás üzemel az országban. A tavaly bevezetett koncepció lényege, hogy a korábbi benzinkutakat kiskereskedelmi pontokká alakították, ahol az ügyfelek a tankolás mellett elintézhetik a napi bevásárlást, minőségi kávét és szendvicset is fogyaszthatnak. A Fresh Corner koncepció sikeres, a MOL további 300 állomását fogja ennek jegyében átalakítani 8 országban a közeljövőben.

„Az átvett kutak kiegészítik már meglévő hálózatunkat és immár az ország bármelyik pontján fél órán belül elérhető egy MOL-töltőállomás. A lépésnek köszönhetően megerősítettük hazai és nemzetközi pozíciónkat. Arra törekszünk, hogy a kibővült termék- és szolgáltatáskínálattal olyan kiszolgálást nyújtsunk, amelynek köszönhetően ezentúl mi leszünk a fogyasztók elsőszámú választása.” – emelte ki Fasimon Sándor, MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az Eni kenőanyag nagykereskedelmi üzlete nem képezte a tranzakció részét.

2 hozzászólás “Átalakult a Weiss Manfréd úti AGIP benzinkút” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Csodálkozom, hogy ez hogyan élt túl, mert soha nem láttam ott tankolni senkit.

  2. kerdezo szerint:

    A MOL megvette az Agip halozatat, gy hamarosan az osszes Agip kut MOL designt kap.
    A ceges kocsihoz MOL kartya van, ugyhogy en orulok, ha tobb helyen lesz MOL kut

Itt lehet hozzászólni !