Tombol a potyapénzért a DK-s politikus

Csepel.info

Testületi tipikus

Tipikus kép egy csepeli önkormányzati ülésről 2016-ban: láthatóan sokan nem találtak oda vagy már elmentek

Hivatalos eljárást indított Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke azért, hogy akkor is kaphasson fizetést, ha semmit sem dolgozik – értesült a Csepel.info.

Lapunk információi szerint a baloldali pártok 2014-es csepeli polgármester-jelöltje kormányhivatalnak küldött beadványa mögött az áll, hogy a DK-s politikus hónapokon keresztül maradt távol a munkától vagy ment el a képviselő-testületi ülésekről magyarázat nélkül. Bár ezt a politikusok törvényesen megtehetik – és a csepeli baloldal ebben kimagasló eredményeket ér el – Horváth odáig fejlesztette a munkakerülést, hogy már azt sem jelentette be előre, hogy nem dolgozik.

Csakhogy politikusi engedmények ide vagy oda, a hiányzást még nekik is minden esetben be kell jelenteniük – legalábbis a csepeli önkormányzat jogértelmezése szerint. Ezért tavaly év végén több csepeli politikustól megvonták honoráriumuk egy részét. Azt a részt, amelyet hiányzásaik idején nem indokoltak meg. Horváth Gyula lett ebben a csúcstartó. Mint kiderült, tőle egy teljes hónapnyi honoráriumot kell visszatartani.

Legtöbbet hiányzók

Úgy tűnik, hogy a fideszes vezetés munkaserkentő erőfeszítései eredményesek is lettek. Míg 2016 végére a csepeli baloldali politikusok több évnyi fizetést vettek fel munka nélkül, az önkormányzat döntése után a hiányzások száma ugrásszerűen csökkent.

Az bűnhődjön, aki dolgozik!

A tavalyi év legviccesebb önkormányzati javaslata is a hiányzásokhoz kötődik. A szintén ellenzéki Hudák János (Párbeszéd) ugyanis a fizetés-elvonási vitán azt javasolta, hogy ne a munkakerülő politikusokat büntessék, hanem azokat, akik a legtöbbet dolgoznak. A politikus javaslatát a többség elvetette, hiszen egy ilyen lépésnek inkább az lenne a következménye, hogy egy idő után már senki nem dolgozna.

A Párbeszéd párt a nagypolitikában is hasonló nézeteket vall: a nem dolgozóknak bevezetnék az ingyenpénzt, az “alapjövedelmet” pedig a dolgozók plusz adóiból finanszíroznák. A párt személyi jövedelemadó elképzeléseinek is az a legfontosabb eleme, hogy minél többet dolgozik, tanul, és így minél többet keres valaki, annál jobban meg kell adóztatni, meg kell büntetni. A Párbeszéd politikusai ezzel szeretnék csökkenteni a társadalmi különbségeket.

Csepel.info

14 hozzászólás “Tombol a potyapénzért a DK-s politikus” bejegyzésre

  1. Hajrá Csepel szerint:

    Meglehetősen antipatikus figura. Minden komoly munkahelyről repülnek a léhűtők, kivéve a politika!

  2. Kötcse szerint:

    Csütörtöktől –egyetlen gombnyomásra ‑ Ábel Attila és Morovik Attila havi illetménye és költségtérítése átlépi az egymillió (1 000 000) forintos álomhatárt. Az illetményük havi 897 ezer 500 forint, a költségtérítés az illetmény 15 százaléka lesz.
    Magyarország jobban teljesít!

  3. királyerdei szerint:

    És a tőrpepártok (DK,LMP,stb.)képviselőinek a fizujával mi van?Az nem számít?

  4. Tsepeli szerint:

    Ha mogyoróval fizetsz majmokat kapsz.
    Ideje lenne ha a birka nép belátná, ha elmegy 80 ezerért is dolgozni senki nem fog neki nettó 200-at adni.
    Aki nem tudja kitermelni a tisztességes bért az alkalmazottaknak zárjon be és menjen el alkalmazottnak.

  5. Tsepeli szerint:

    Másik kedvencem amelyik sír hogy kevés a nyugdíja. És mennyi volt a munkaviszonya, bejelentett bére? Mennyi tb-t fizetett? Ja hogy nem dolgozott 10 évnél többet, azt is zsebbe kapta. Akkor mit is követel rajtunk???

  6. Balos szerint:

    A fideszes vezetők legalább dolgoznak, és ez meglátszik Csepelen. Azért nem tudja őket leváltani a baloldal, mert a kisujjukat sem mozdítják.

    Amíg a csepeli baloldal olyan figurákból áll, mint az első öt leglustább politikus, addig Csepelen nem lesz újra baloldali kormányzás. Ezt fel kellene végre fogni!

  7. Letiltatni szerint:

    90%-os alpolgármesteri béremelés sem rossz.
    Aki hiányzik, az nem teljesíti a közmegbízatását, miért nem visszahívható?

  8. Béla szerint:

    A szocik többet kerestek, csak még szét is barmolták Csepelt. Egy középvállalat vezetői fizetés egy 70ezres város esetében nem sok. Csak működjön a vállalat, és a város.

  9. Nagyapó szerint:

    Tsepeli! Amit ír, igaz, de én tovább megyek. Nyugdíjba menetelkor megállapítják a nyugdíjat. Rendben, de az emelésnél miért kap az egyik 800 Ft-ot (50000 Ft nyugdíjra), a másik 3200 Ft-t (200000 Ft nyugdíjra)? Mit tesz, tehet egy nyugdíjas nyugdíjba vonulása után, hogy többet kap? Így nyílik az olló a kisnyuggerek hátrányára. Igazságosabb lenne az 1,6 % emelés összegét elosztani a nyugdíjasok számával és akkor mindenki azonos emelésben részesülne!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Csak úgy ... szerint:

    Nagyapó!

    Tetszik az ötlete!

  11. joságos szerint:

    Vajon nagyapónak hány apától van ennyi esze?

  12. Qvick szerint:

    kerdezo !
    Neked kívánom, hogy valamilyen RAGYABETEGSÉG következtében csak csadorral merj az utcára menni !

  13. kerdezo szerint:

    Qvick,
    Nem ragyás Németh Szilárd, hanem ennyire elhízott.

Itt lehet hozzászólni !