Civil szervezetet gründolt a csepeli MSZP

Csepel.info

Civil Mónika

MSZP-s Mónikából Civil Mónika lett – jobban hangzik?

A Párbeszéd Magyarországért Párt után az MSZP csepeli szervezete is civil köntösben próbál több támogatót szerezni – értesült a Csepel.info. Azok a pártok szoktak civilként indulni a választásokon, amelyeknek túl rossz hírük van, vagy a politikusaik pártsemlegesként próbálják átverni a választókat. Úgy tűnik, hogy a csepeli MSZP, amelynek tagjai gyilkossággal, sikkasztással, pedofíliával, hűtlen kezeléssel, rágalmazással, okirat-hamisítással is elhíresültek, most épp erre készül. 

Információink szerint komoly esély van arra, hogy a 2018-2019-es választásokon a csepeli MSZP a köztörvényes büntetőügyei miatt nem pártként fog elindulni. Aki azonban elhinné, hogy a büntető törvénykönyv alapján bűnbandának beillő csapat önkritikát gyakorol, téved. Politikusaik ugyanis civillé változva lehetnek majd képviselő-jelöltek. A balliberális összefogás már 2014-ben trükközött, akkor a négy bűncselekmény miatt első fokon elítélt “bandavezért”, Szenteczky János pártelnököt csempészték be suttyomban az önkormányzatba.

Civil párttagok, pártos civilek

A “Csepelért” Egyesületben többnyire az egykori MDF-hez kötődő személyek foglaltak helyet, azonban a tagok az évek múltával elszállingóztak. A régiek helyét elfoglalták az MSZP-hez közeli újak, akik tavaly decemberben Takács Mónika Ibolyát választották meg az egyesület elnökének. Információink szerint Takács Mónika Ibolya, a civil szervezet új elnöke és az MSZP-s politikus Takács Mónika ugyanaz a személy. Úgy tudjuk, hogy a Pesterzsébeten élő politikusasszony lesz az MSZP csepeli országgyűlési képviselő vagy polgármester-jelöltje – de ez attól is függ még, hogy lesz-e 2018-2019-ben ellenzéki  összefogás.

Szenteczky_Janos01

Civil János – jobban hangzik, mint a négy bűncselekmény miatt elítélt MSZP-s Szenteczky?

Meglehetősen gyakori ugyanakkor, hogy politikai pártok civil álruhába bújva próbálják lépre csalni a szavazókat.  A recept ilyenkor az, hogy a párttagok pártfüggetlen civilekként hirdetik magukat, és úgy tesznek, mint akik pártpolitikától mentes önkormányzatot akarnának. A régi szavazókat és a rutinos rókákat ez nem szokta megzavarni. Akik azonban nem tudják, hogy pont azok a pártpolitikusok bújtak civil bőrbe, akik miatt nem akartak pártra szavazni, könnyen becsaphatók.

Többnyire a baloldal alkalmazza

A trükk Csepelen már működik, hiszen sok jel mutat arra, hogy Hudák János, a Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) politikusa – ha épp arra van szükség – maga is “pártfüggetlen” civil rendezvényeket irányít. A PM környezettudatos mozgalmakba bújva osztja a pártigét, Csepelen például a Zöld Terasz és a Zöld Forgatag rendezvényeket szervezték. Hudákot Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár Gyulán lakó képviselője buktatta le egyszer véletlenül, amikor a Zöld Forgatag címen futó “civil” rendezvényért a politikusnak gratulált. Bár Szabó gyorsan korrigálta a gratulációját, az első szöveg – pechjére – megmaradt.

Takács Krisztián leragasztás

Civil Krisztián civilként is ügyesen tudna plakátokat szaggatni?

Információink szerint már 2014-ben felmerült, hogy az MSZP, a DK és az Együtt-PM politikusai “pártfüggetlen” civilekként induljanak a választásokon. Mivel azonban Csepel az ország három legvörösebb településének egyike, biztosnak érezték a győzelmüket, és a tervet elvetették. A balliberális politikusok akkor inkább azon vitatkoztak, hogy kinek milyen hatalmat kanyarintsanak ki  győzelmük esetére.

Nem tudni mi lesz a vége

A választások óta a balliberális pártok között kiújult a dominanciaharc. Az ellenzék egyszerre legkedveltebb és legelutasítottabb vezetője, Gyurcsány Ferenc például azt a célt tűzte ki maga elé, hogy pártjával a szavazótábor legerősebb tömbjét hozza létre. Gyurcsányék ezért látványosan támadják az MSZP-t, amely erős emberrel nem rendelkezik ugyan, de még mindig mögöttük áll a baloldal legnagyobb szavazótábora.

Horváth Szenteczky Szabó 01

A három jóbarát jövője még alakul

A kulisszák mögötti küzdelem Csepelen is folyik, leginkább szintén az MSZP és a DK között. És bár az MSZP, az Együtt és a PM között is van bőven feszültség, úgy tűnik, hogy Szabó Szabolcs ebben az első fokon négy bűncselekmény miatt elítélt Szenteczky János mögé állt. A látványos dörgölődzés arra enged következtetni, hogy az egyébként mindenhol korrupciót sejtő politikus remekül kijön a korrupciós bűncselekmények miatt elítélt Szenteczkyvel, ha újbóli jelöléséről van szó.

Az MSZP részéről a szoros együttműködés lehet csupán eseti, a helyi és az országos kormányzat ellen irányuló, de lehet egy középtávú gondolkozás része is. Mint ismert, az MSZP 2014-ben lemondott arról, hogy a csepeli balliberális jelölteket ők adják. Ez azonban óriási sértődést okozott a szervezeten belül. A 2018-2019-es választásokon ezért mindenképpen a párt akarja adni legalább az egyik jelöltet – mármint, ha lesz összefogás. Szabó Szabolcs eközben jelenleg egy 1%-os párt politikusa, ami gyengíti a pozícióját. Azonban, ha az MSZP a DK-val szemben hoz létre balliberális koalíciót, rögtön más lesz a leányzó fekvése. Bárhogy is alakul, MSZP-s forrásaink szerint Takács Mónika lesz az egyik balliberális jelölt az országgyűlési vagy a polgármesteri választásokon. Még akkor is, ha az információink szerint Pesterzsébeten lakó politikus és párttársai formálisan saját civil szervezeteik jelöltjei lesznek.

Csepel.info

35 hozzászólás “Civil szervezetet gründolt a csepeli MSZP” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Nesze nektek csepeliek!
    Itt eg marék fityesz takony! 😀 😛

  2. felix szerint:

    Ej mire az álcázott szocik beérik Matolcsit…..

  3. Grün Izidor szerint:

    felix!
    Óvatosan Matolcsyval!
    Akár sötétben is képes kamatlábat vágni! 😀
    http://m.blog.hu/hi/hircsarda/image/nindzsamatolcsy.jpg

  4. Tarjányi László szerint:

    http://www.valeursactuelles.com/monde/viktor-orban-linflexible-45068

    Monde Vendredi 25 Avril 2014 à 10:00 (mis à jour le 25/04/2014 à 10:16)

    Viktor Orbán, l’inflexible

    Par Arnaud Folch, Louis de Raguenel

    … « Son projet est authentiquement tyrannique », accuse dans Paris Match l’écrivain et ancien ambassadeur Jean-Christophe Rufin, qui va jusqu’à le comparer à… Hitler. Oubliant, au passage, les origines juives du père d’Orbán, lui-même calviniste, et sa dissolution de la Garde hongroise, une milice d’extrême droite proche du parti Jobbik, lui-même ouvertement xénophobe, mais qui a séduit un cinquième des électeurs…

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Takács Mónika…
    Kinek került a látóterébe?
    Avagy, csak úgy…
    Mocsok – fertő írás.

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    ebihal!
    Bukta a cenzúrát! 😉
    Nekem is visít a vírusírtó! 😉

  7. Balos szerint:

    A régi jó recept 😀

  8. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Nagyon “szép értelmes” röfögések. “Érdemes elolvasni!”
    No és mit szólnak a cikk tartalmához? Ja az magas.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!

    Mindenki saját értékrendje alapján látja a dolgok lényegi mondanivalóját! 😛
    De ez “netesen” egy:
    – PIMF

  10. robi szerint:

    A recept adott: az odakozmált politikusok helyett a balos pártok egy támadhatatlan személyt tolnak előre. Ha a levitézlett figurák kellő önmérsékletre képesek, országos szinten akár meglepetés is születhet 2018-ban. Az elégedetlenek nem valakikre, hanem valakik ellen adják le szavazataikat.

    A recept Csepelen 2014-ben bevált: egy ismeretlen személyre voksolt a kerület szavazóinak többsége a favorit jelölttel szemben.
    A kerület választott országgyűlési képviselőjének hitelességét azóta sem sikerült kikezdeni.

  11. Tarjányi László szerint:

    Milyen érdekes, Bánki Erik fideszes képviselő úr elfelejtkezett a harmadik bt-jéről! Egy személyben tulajdonosa, ügyvezetője, s egyetlen alkalmazottja, s mégsem vallotta be a vagyonbevallásában! Úgy látszik a könyvelője intéz mindent, a “tanácsadási pénzek” automatikusan be, ő csak néha ránéz a számlájára! A másik két bt-jéből 25-25 Milliót vett fel 2015-ben jövedelemként, ezek a cégek vízszolgáltató cégeknek “adnak tanácsot”! Ismerjük az ilyen fajta tanácsadást, majd Csepelen is meg fogjuk vizsgálni az önkormányzat, a polgármester, az önkormányzati cégek által befogadott “tanácsadási” számlákat! Mi a fenének kell csak magának Borbély Lénárdnak 9 tanácsnok meg 17 tanácsadó? Vajon mivel kapcsolatban ad tanácsokat Giró-Szász András és mennyiért?

    Az is röhej, hogy Hegedűs Zsuzsa főtanácsadónak (Orbáné) is van már tanácsadója! A volt kórházigazgató vajon csirkeosztáshoz ad tanácsokat?

    Igaza volt Fricz Tamásnak, ez egy következmények nélküli ország!
    MSZMP-s párttitkárok KISZ-titkár gyerekei fideszes országvezetőként fosztogatják az országot!

  12. Tarjányi László szerint:

    Ilyen kártékony rendszer még nem volt Magyarországon mint az Orbán-rezsim!
    http://alfahir.hu/vasutfejlesztes_cimen_bezarjak_felszantjak_a_delit

  13. Orsós Rodrigó szerint:

    Ez a cikk mindent elmond………a fideszről.
    Köpje le a tükröt aki a maffiakormányra szavaz.

  14. Nagyapó szerint:

    Isten, Haza,Család! A Jobbik a magáévá tette, csak a sorrenden fordított. Első a CSALÁD, minden feleség jó állásba kerüljön!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Grün Izidor szerint:

    Öreg Komcsi!
    Csak néhány feleség:
    Országos Bírósági Hivatal elnöke
    Balatonakarattya polgármestere
    Szigetszentmiklósi Járási Hivatal vezetője
    Talán ennyi, de tetszés szerint tovább bővítheted! 😀 😛

  16. robi szerint:

    http://hvg.hu/gazdasag/20160311_bkik_elnokvalasztas

    Talán a fenti cikkben a Parragh László által nevesített volt államtitkár is jobbikos?

    Így jár, aki hülyeségeket firkál.

  17. Ada szerint:

    Ha Pesterzsébeten él, akkor mi köze van Csepelhez?
    Menjen boldogítani az erzsébetieket, ott (még) elhiszik a hülyeségeiket!

    A civilekről meg csak ennyit: http://pestisracok.hu/trollcsapat-voltunk-a-sosem-letezett-milla-tortenete/

  18. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! És??? Mi a konklúzió (1/2eszű1/2x irány a wiki!)?? Mindenki lop, tehát a lopás helyes; 10 milliárd légy eszi szart, tehát a szar jó?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Bár ingyen nem tanítok de most az egyszer kigugliztam Neked, hogy mi a konklúzió?!
    .
    konklúzió. 1, következmény, tanulság; 2, következtetés. 😀 😛

  20. fghfjhgkjhk szerint:

    Attila!
    Elrontotta!
    Csak ötször írta le a hülye “balliberális” jelzőt. 🙂

  21. kispajtás szerint:

    Hatszor…

  22. fghfjhgkjhk szerint:

    Elnéztem, csak a szavakat “szkenneltem”, mert a duma nem érdekel. 🙂

  23. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Akkor bemásolom: mi a konklúzió, azaz “1, következmény, tanulság; 2, következtetés.” (Látom megnézte)És???? Valami értelmes választ!!! Mi a konklúzió (18:38)??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. OK szerint:

    Maximálisan egyetértek Ada véleményével…

  25. Őregember szerint:

    Csak annyit ehhez a mocskolódó cikkhez! Azt írja a szerzője,hogy a tagok M D F – különféle pártagokból áll.Hazugság az egész én nem vagyok és soha nem is voltam semmilyen pártnak a tagja.Ennek az egyesületnek viszont tagja vagyok.De meg szokhattuk már Ábel Attilától,hogy előbb ki nyalja a Németh Szilárd s….. kétszer mielőtt utána nézne valaminek.Arról viszont nem beszél, hogy Németh Szilárd 15000000 Ft ért a az itass vezetésen ért Borbély Lénárd 25000000 Ft ért vettek maguknak a Csepeli polgárok pénzén Bocskai díjat.Vajon arról miért nem ír ez az igaz mondó Ábel,hogy meg hirdették a köz meg hallgatást a veszélyes hulladék le vagy át rakó építésével kapcsolatba.Annyira se méltatták a választó polgárokat,hogy azon a város vezetés meg jelenjen.A Csepeli hév meg szüntetését úgy el döntötték,hogy a polgárokat meg se kérdezték.Arról se ír,hogy az ívós Borbély Lénárd polgár mester két autót tart fen saját használatra gépkocsi vezetővel éjjel nappali rendelkezésre állással.Természetesen köz pénzen.Az autók tipusa az egyik az egy Fordmondeo a másik egy Wolksvagen trasporter.Állandóan az Ív utca 25 előtt vagy az udvaron áll az egyik.Talán ha fontosnak tartják a Csepeliek tájékoztatását akkor erről is kellene tájékoztatni nem csak az ellenség viselt dolgairól.De mint tudjuk a Fideszről köztudott,hogy hazugságra épül minden cselekedetük.

  26. Bizony, bizony szerint:

    Ha valami csúnyán ízléstelen, akkor ez utóbbi hozzászólás az. A hemzsegő helyesírási hibákról ne is beszéljünk. Hogy mennyi közpénzt herdált el 2010-ig az addigi vezetés? Erről is érdemes lenne említést tenni. Meg a kimutathatatlan fejlődésről, a tengernyi ígérgetésről.

  27. robi szerint:

    Konkrét vádakra gyenge cáfolat.

    Úgy is mondanám: mellébeszélés, terelés.

  28. Lovas szerint:

    És a vén komcsi nemcsak írni nem tud, de még hazudik is.

  29. robi szerint:

    Akkor rágalmazás miatt feljelentést kell tenni becsületsértésért.

    És természetesen, erről az infó olvasóit tájékoztatni.

  30. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas, G. G.!
    Miben hazudott? 😉

  31. […] az MSZP sem pártként indulna: úgy tudjuk, a pártpolitikusok mind civilbe öltöznek majd. Már készen áll az a szervezet, amely átvenné a jelölés feladatát. Ez esetben tehát lényegében nem is az MSZP, hanem a […]

  32. […] szocialisták már készülnek arra, hogy a választások után szétesik pártjuk. Ezért 2019-ben civil szervezetként szeretnének indulni. Ugyanez lehet igaz a többi szövetséges balliberális pártra, kivéve a […]

  33. […] Csepelen. Az MSZP-s  Takács Mónika “civil” jelöléséről már 2016-ban hírt adtunk, így a kedd esti bejelentése nem meglepetés. Mögé saját civil szervezetén kívül – melyet ő elnököl -,  az MSZP-P valamint a DK […]

  34. […] procedúra során próbálták pártfüggetlen civil jelöltként bemutatni. Ehhez előbb egy civil szervezet vezetőjévé választották. Ennek elnökeként aztán pont saját magát találta polgármester-jelöltnek a legalkalmasabbnak. […]

Itt lehet hozzászólni !