A legfontosabb feladat a kötelező betelepítési kvóta elhárítása

Fidesz.hu

A legfontosabb feladat a kötelező betelepítési kvóta elhárítása

Nem fogadjuk el a kötelező betelepítési kvóta egyedi döntését, és azt sem, hogy ebből a későbbiekben egy általános szabályozási elvet és megoldást építsenek fel – jelentette ki Orbán Viktor a parlamentben.

A múlt heti uniós csúcson szóba került a migrációs helyzet is. 2015 nehéz év volt, nemcsak Magyarország, hanem az egész Európai Unió számára is; milliós nagyságrendben, ellenőrzés nélkül azonosítatlan és ismeretlen néptömegek jelentek meg a kontinens és Magyarország déli határainál – idézte fel napirend előtti felszólalásában a kormányfő. Emlékeztetett, a magyar válasz 2015-ben világos és érthető volt: ellenőrzés, azonosítás, megállítás és visszafordítás, ahogyan a schengeni szerződés előírja. Ez ugyan költséges, nehéz, de sikeres és eredményes védekezési módszernek bizonyult eddig, és ezt fenn kívánjuk tartani a jövőben – fűzte hozzá.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az uniós csúcsnak a migráció tekintetében az a legfontosabb fejleménye, hogy először fogadták el a magyar megközelítést egész Európára nézve. Kimondták, a legfontosabb feladat, hogy a migránsokat meg kell állítani, és világossá tették, hogy a külső határokat meg kell védeni, valamint mindenkinek be kell tartani Schengent 100 százalékban – tette hozzá. Politikai értelemben most ott vagyunk, ahol az Európai Uniónak egy éve kellett volna lennie; a balkáni útvonal országai és Ausztria is a józan ész útjára léptek – jegyezte meg.

Orbán Viktor emlékeztetett, Magyarország kapott hideget, meleget korábban, de most senki sem fejezi ki elismerését, hogy mi egy évvel hamarabb vezettük be ezeket az elveket, mint ők. Akárhogyan variálják, színezik, magyarázzák, valójában ma az Európai Unió azokat az elveket fogadta el, és azokat a teendőket jelölte meg, amit a magyar kormány eddig is képviselt – jegyezte meg.

A kormányfő szerint ebből az következik, hogy lehetségessé vált a déli határaink megvédése, sőt, ha az osztrákok és a balkáni útvonalon elhelyezkedő államok is aszerint cselekednek, amit bejelentettek, akkor könnyebbé válik majd a jövőben Magyarország határainak megvédése. Nem lesz könnyű, a fizikai akadályok megerősítésre szorulnak, és az sem lehetetlen, hogy ki kell őket terjeszteni – tette hozzá.

A kormányfő hangsúlyozta azt is, hogy a magyar intézkedések megvédése és általánossá tétele az unión belül nem lett volna lehetséges a visegrádi négyek (V4) támogatása nélkül.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország a többi V4-es országgal együtt óriási nyomás alatt van. Ennek tárgya, hogy sikerül-e legyömöszölni a közép-európai országok torkán egy olyan új európai uniós migránsrendszert, amely feljogosítaná az EU-t arra, hogy az egyes tagállamok által befogadott migránsokat kötelező erővel szétosszák a többi ország között – fűzte hozzá.

A március eleji uniós csúcs tétje, hogy a miniszterelnökök áldásukat adják-e egy olyan kötelező betelepítési kvótarendszerre, amely beépülve az uniós jogrendbe – mintegy menekültügyi mechanizmusként – folyamatosan beszállítaná Magyarországra azokat a migránsokat, akiket mi nem akarunk beengedni – tette hozzá.

A kormányfő emlékeztetett, korábban már hozott egy egyedi döntést az unió 160 ezer migráns betelepítéséről, amelyet Magyarország nem fogadott el, és per alá vont. Azt akarjuk, hogy a bíróság kimondja, ezt a kötelezettséget jogszerűtlenül tették Magyarország nyakába – tette hozzá. Továbbra is kitartunk; nem fogadjuk el a kötelező betelepítési kvóta egyedi döntését, és azt sem, hogy ebből az egyedi döntésből a későbbiekben egy általános szabályozási elvet és megoldást építsenek fel – szögezte le. Ez lesz a márciusi csúcs kérdése – fűzte hozzá. Orbán Viktor szerint a következő hetek és hónapok legfontosabb feladata az uniós támadás kivédése.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy szerdai ülésén értékeli a helyzetet a kormány, és kialakítja az álláspontját arról, hogyan és miképpen próbáljuk visszaverni azt a brüsszeli kísérletet, hogy folyamatosan, éveken keresztül, beláthatatlan nagyságrendben olyanokat telepítsenek be Magyarországra, akikkel nem kívánunk együtt élni.

Forrás: Fidesz.hu

6 hozzászólás “A legfontosabb feladat a kötelező betelepítési kvóta elhárítása” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Schiffer: Tévedtünk menekültügyben, kicsorbul a klasszikus emberi jogi érvelés
    http://index.hu/belfold/2016/02/22/schiffer_menekultugy_emberi_jogok/

    Vajon a csepeliek ezen maroknyi csoportja, mikor fog önkritikát gyakorolni?

  2. Tarjányi László szerint:

    Előbb hárítsd el a naponta most már több száz főre tehető, kerítésszaggató migránsokat! Ezért kapod a miniszterelnöki fizetést az adónkból!

  3. Nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Hogy-hogy el kell hárítani őket? Nem pénzért Pestre kell hozni a “menekülteket”, ahogy a jobbikosok tették (az isz­lám val­lás az em­be­ri­ség utolsó re­mé­nye!), avagy tárt karokkal/szalámival várni őket, ahogy a balosok tették?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Tarjányi László szerint:

    Engem kár oktatnod, mert én adtam tanácsot Németh Szilárdnak, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökének 2015. szeptember 02-án és 03-án, hogy mit tegyenek a migránsokkal! A Csepelinfón történt, ott elérhető, meg még számtalan helyen, ahol megírtam a történetet!

    http://csepel.info/?p=43770#comment-248597 “Magyarország csak észhez térítette a nyugatot a menekültvonatokkal?”
    Tarjányi László szerint:

    2015. szeptember 02., szerda – 22:34

    OKOS ÉS TÖRVÉNYES MEGOLDÁS! Magyarország az összes délen bejövő migránsnak adjon menetlevelet a vámosszabadi menekülttáborba, azzal hogy ott fogják elbírálni a menedékkérelmüket! A többit megoldják a migránsok, Vámosszabadi határátkelőhely Szlovákia felé, pár perc gyalog.

    Javaslat Németh Szilárdnak, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökének, Magyarország leendő vezetőjének. Copyright Tarjányi László.

    Aki érdekelt, kérem továbbítsa!

    http://csepel.info/?p=43798#comment-248760 “Bicskén pattanásig feszült a helyzet – megdöbbentő videó”
    Tarjányi László szerint:

    2015. szeptember 03., csütörtök – 22:44

    Baj akkor van ha egy fideszes gondolkodni kezd, mert akkor mindent elront!

    Tegnap este javasoltam annak akit illet, hogy minden Röszkénél belépő menekültnek adjanak egy papírt, hogy menedékkérelmét a Győr-Sopron megyei Vámosszabadi befogadó állomásán fogják elbírálni, s ezzel az igazolással ingyen utazhassanak a célállomásra!
    Vámosszabadi egyébként határátkelőhely Szlovákia felé, pár perc gyalog a befogadó állomástól, a többit meg majd megoldják a menekültek! Kértem a javaslat továbbítását az illetékes felé.

    Mit tesz erre a fideszes döntéshozó? Gondolkodik! Bár ne tette volna, az eszes parasztgyerek javaslatát változtatás nélkül kellett volna megvalósítani! Akárcsak 2002-ben! Akkor is gondolkodtak, aztán változtattak az eredeti javaslaton (azonnal gázárcsökkentést ígérjenek!),
    csak a gázár változatlanul hagyását ígérték, vesztettek is!

    Az illetékes mégsem valósíthatta meg az eszes parasztgyerek javaslatát a menekültválság megoldására, mert akkor NEM ADHATTA VOLNA ELŐ SAJÁT ÖTLETEKÉNT (!), ezért a vámosszabadi befogadó állomást a bicskei befogadó állomásra változtatta! Persze oda nem mentek volna önként a migránsok, így EL KELLETT RABOLNI ŐKET A MEGTELT VONATTAL! Annyi eszük a migránsoknak is van, hogy a célállomást megkeressék okostelefon térképapplikáción!

    Vámosszabadi a szlovák határon van, át lehetett volna sétálni gyalog, a szlovákok meg úgyis továbbengedték volna a migránsokat Csehországba, a csehek meg Németországba!

    Kedves fideszes ILLETÉKES, ez jól elrontottad! Felesleges szerencsehozó talizmánnak tekinteni az eszes parasztgyerek ötleteit, ha gondolkodással azt elrontjátok!

    Apropó, a liberális média és politikai közösség kérte, szíveskedjék jelentkezni annak az idiótának, aki ezt a bicskei vonatmegállítást kitalálta!
    Kedves ILLETÉKES, illene ennek a kérésnek eleget tenni!

  5. Nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Lehmann Viktornak milyen tanácsot adott?? Talán, ha részletezné! Ojjan kíváncsi vóónék!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Tarjányi László szerint:

    Metrans-ügyben valóban adtam tanácsot Pákozdinak és Lehmannak.

    A PATKÓ ELVESZETT

    Vélemény – Tarjányi László, 2016. 01. 17

    Elbocsátó szép üzenet

    Pénteken a Fidesz cserbenhagyta a csepeli embereket.
    Cserbenhagyta az otthonukat, a nyugalmukat féltőket.
    Azokat akiknek a mennyezetéről darabokban szakad le a vakolat.
    Azokat akik féltik gyermekeiket, unokáikat a veszélyes anyagoktól.
    Azokat akiknek az otthona elértéktelenül.

    Pénteken a Fidesz elvesztette a lelkeket Csepelen.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Csepelt.

    Pénteken a Fidesz elvesztette Magyarországot!

    A patkó elveszett. A ló elveszett. A lovasa, a király elveszett. A csata elveszett. Az ország elveszett!

    Németh Szilárd a patkószöget nem verte be jól! Németh Szilárd mint leendő miniszterelnök, elveszett!

Itt lehet hozzászólni !