Dr. Lomnici Zoltán: ha kell, a kerítések Európája leszünk

Csepel.hu

m4

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője, és Dr. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője tartott előadást a Királyerdei Művelődési Házban az elmúlt öt év eredményeiről, az illegális migráció veszélyeiről, és arról, hogy miért fontos a Fidesz kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtése.

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője tényekkel és számadatokkal alátámasztva mutatta be az elmúlt öt év eredményeit. Emlékeztetett arra, hogy a második Orbán-kormány 2010-ben csődközeli állapotban vette át az országot, 2015-re mégis minden mutatóban javulást értünk el: az csökkent az államadósság és a munkanélküliség, a foglalkoztatottak száma megugrott, az EU-s országok közül pedig a második legnagyobb GDP-növekedést értük el. Ez szerinte elsősorban a kormány munkaközpontú gazdaságpolitikájának köszönhető.

– A kormány közügyként tekint a gyermekvállalásra – jelentette ki Németh Szilárd, majd ismertette a családi adórendszer előnyeit, és nemzetgazdasági hozadékát. Kiemelte, hogy nőtt a házasságkötések, és a gyermekvállalások száma is. – Mi nem azokon akarunk segíteni, akik a gyerekekből akarnak megélni, hanem azoknak, akik a gyerekekért élnek – fogalmazott. Beszélt a rezsicsökkentés eredményeiről is: míg korábban mi fizettük Európában a legmagasabb gázárat, ma már nálunk van a második legolcsóbb gázár. A rezsicsökkentés gazdasági hatásaival kapcsolatban elmondta, egy átlagos magyar család évente 150 ezer forintot takaríthatott meg, ami többek között a kiskereskedelmi forgalom és a kis címletű állampapír-állomány növekedésében jelentkezett. Hozzátette, az Első Nemzeti Közműszolgáltató létrehozásának célja a rezsicsökkentéssel elért eredmények biztosítása. Németh Szilárd szerint a rendszerváltás óta eddig a jelenlegi kormány tett a legtöbbet a gyermekéhezés felszámolásáért, jelentősen nőtt ugyanis az ingyenesen étkező gyermekek száma. Ezzel kapcsolatban elmondta, aki a közoktatási rendszerbe bekerül, naponta négyszer kap enni. – A jövőben szeretnénk elérni, hogy a rászorultak ételhez jussanak hétvégén és a szünidő alatt is – tette hozzá.
– Amit az elmúlt öt évben elértünk, az nem a kormány, és nem Orbán Viktor sikere, hanem a magyarok által közösen elért eredmény, amelyek most az illegális migrációval, és a kötelező betelepítési kvótával veszélybe kerültek – mondta Németh Szilárd, majd arra kért mindenkit, hogy támogassa a Fidesz kvóta elleni aláírásgyűjtését, mert a Fidesz az egyetlen párt Magyarországon, amelyik képes megvédeni országot.

– Most az a legfontosabb kérdés, hogy meg tudjuk-e védeni az országot, meg tudjuk-e védeni a közös eredményeinket – kezdte előadását Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára, aki összefoglalta az illegális migráció közelmúltbeli eseményeit. Kitért a nemzeti konzultáció jelentőségére, és arra, hogy a konzultációra adott válaszok széles körű felhatalmazást adtak a kormánynak, hogy az illegális migráció elleni fellépés, a műszaki és a jogi határzár eredményes legyen.

– Nemzetközi tapasztalatok szerint a kerítés hatodával csökkenti az illegális határátlépők számát. Mi ennél sokkal jobb eredményt értünk el, mert az illegális migránsok száma a minimálisra, naponta néhány főre csökkent – mondta Kontrát Károly, majd hozzátette, ha szükséges, a magyar-román határon is kerítés fog épülni. Megjegyezte, hogy mindeközben a baloldal a bevándorlók mellett áll, a Jobbik magatartása pedig kétszínű, mert verbálisan bevándorlás-ellenesek, de alapvetően iszlámpártiak. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt öt évben a rend érdekében hozott törvényeket egyik ellenzéki párt sem szavazta meg. Elmondta, egyre több ország elismeri a döntésünk helyességét, és belátja, amit a magyar kormányfő kezdettől fogva mondott, hogy a schengeni határokat meg kell védeni. Az államtitkár szerint azért fontos, hogy minél többen írják alá a kvóta elleni tiltakozást, mert a nemzetközi fórumokon az ország vezetői hivatkozhatnak arra, hogy Magyarországon milliók utasítják el a migránsok betelepítését, azt, hogy öt év alatt egy szegednyi migránst kelljen befogadnunk. A kötelező kvótát jogtalannak nevezte, mert arról hazánkat nem kérdezték meg, továbbá szerinte az tovább erősíti a migrációt, valamint a terrorizmus-veszélyt.

Dr. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) szóvivője elmesélte, milyen tapasztalatok érték, amikor néhány CÖF-önkéntessel egy pár száz méteres erdőszakaszt tisztítottak meg a migránsok által hátrahagyott tonnányi szeméttől. Elmondta, hogy többnyire jó erőben lévő, fiatal férfiakat látott, és csak elvétve néhány fiatalasszonyt és gyermeket. A CÖF szóvivője elmagyarázta, az Európába zúduló migránsok jogilag azért nem minősülnek menekülteknek, mert a Genfi Egyezmény kifejezetten a háború elől menekülőkre vonatkozik. E szerint menekült Magyarország területére ma kizárólag Ukrajnából jöhet, így aki biztonságos harmadik országból érkezik, az nem minősül nemzetközi jogi értelemben menekülteknek. – Idén már a negyedik terrorcselekmény történt Franciaországban. Hány embernek kell még meghalnia, hogy az uniós vezetők változtassanak politikájukon – tette fel a kérdést, majd felhívta a figyelmet egy uniós irányelvre, amely szerint a menekültstátuszt elnyert személy egy év után családegyesítés címén magával hozhatja a feleségét, és egyéb családtagjait is. A EU előtt álló jogi lehetőségekről szólva rámutatott, az Amerikai Egyesült Államok a szeptember 11-ei merénylet után olyan szigorú intézkedéseket vezetett be, hogy azóta csak egyetlen terrorcselekmény történt Amerikában. A párizsi merényletek után pedig az elnöki vétó kilátásba helyezése ellenére 47 demokrata képviselő szavazatával megszavazták, hogy szíriai és iraki migráns csak egy széles körű nemzetbiztonsági átvilágítás után léphet be az országba. – Amíg az Eurojust elnöke azt mondja, hogy bizonyítottan terroristák vannak a migránsok között, és a német Szövetségi Bűnügyi Hatóság pedig 8 ezer, az Iszlám Államhoz közel álló, Németországban élő muszlim szélsőségesről, és 160 aktív terroristáról beszél, addig a kvótarendszert el kell utasítanunk – mondta Dr. Lomnici Zoltán, aki üdvözölte, hogy Orbán Viktor ki merte mondani, a kvótarendszerrel terroristákat is szétoszthatnak az unió országaiba. – A párizsi terrortámadások után le kell zárni a határokat, és aki nem jogosult nemzetközi védelemre, haza kell küldeni. Ha fokozódik a terrorveszély, és a biztonságunkat csak így tudjuk szavatolni, akkor a kerítések Európája leszünk – jelentette ki, majd hozzátette, Európában nemcsak migrációs válságról, és terrorfenyegetettségről beszélhetünk, hanem már háború zajlik.

A lakossági fórumon jelen volt még Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, valamint Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek.

Csepel.hu

 

24 hozzászólás “Dr. Lomnici Zoltán: ha kell, a kerítések Európája leszünk” bejegyzésre

  1. ebihal szerint:

    Nem mára hirdettétek a közmeghallgatást? Vagy ez csak a háztájinak szólt?

  2. nagyapó szerint:

    “Elképesztő információt osztott meg a svéd határrendőrség parancsnoka a médiával: 14000 migránsról nem tudják, hogy hol vannak. A kérdés, hogy bármikor is sikerülhet-e a nyomukba jutni? ”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Konspirációs okokból előbbre hozták, a terrorveszélyre tekintettel! 😀

  4. felix szerint:

    A magyarok hány migránsról nem tudják, hogy hol van. Nincs ebben semmi elképesztő.

  5. Grün Izidor szerint:

    felix!
    “A kormány azt állítja, vannak már nyugati menedzserek Pakson, csak éppen nem árulják el, hogy kik ők, honnan jöttek és mennyit keresnek.”
    ,
    Csak sikerült visszacsalogatni nyugatról néhány Szíriából menekült atomtudóst?! 😀

  6. felix szerint:

    Grün Izidor !
    Titok titok hátán.
    Ez egy ilyen ország.

  7. Grün Izidor szerint:

    felix!
    A kiskereskedők miért nem tartottak hetente Blekfrájdi-t?!
    Ma ölték egymást a birkák a leárazott plazma tévéért! 😀

  8. Tarjányi László szerint:

    http://csepel.info/?p=45516#comment-257496 “Közmeghallgatás november 27-én”
    Tarjányi László szerint:

    2015. november 24., kedd – 21:01

    Közmeghallgatás az illegális bevándorlásról, ez meg mi a fene?
    Közmeghallgatni helyi ügyekben szoktak! A lakossági hozzászólók ha tudnak Csepelen ilyenről, azt már régen jelenteniük kellett volna a rendőrségen! A lakossági kérdezők meg nyilván arról akarnak informálódni, az önkormányzat kíván-e valahol bújtatni illegális bevándorlókat? Hát ez a témaválasztás kész röhej! Nem közmeghallgatást kellett volna kiírni, hanem lakossági fórumot, ahol nyilván a nagyeszű előadó elmondja a saját gondolatait, amivel a megjelentek vagy egyetértenek, vagy nem! Messze még a választás!

    Ebből lett mára “tartott előadást a Királyerdei Művelődési Házban ” illetve “lakossági fórumon jelen volt”, tehát hülyeség volt közmeghallgatást hirdetni november 27-re! Most aztán gondban vannak, miről szóljon és mikor legyen valódi közmeghallgatás Csepelen, mert azt ugye évente legalább egyszer illik tartani, hamár demokráciának nevezzük a Fidesz kormányzást országosan és helyben!

    KÖZMEGHALLGATÁS VOLT, MERT A KÖZ(nép) MEGHALLGATTA AZ ELŐADÓKAT ÉS AZUTÁN HAZAMENT!

    “míg korábban mi fizettük Európában a legmagasabb gázárat, ma már nálunk van a második legolcsóbb gázár.”

    AZTÁN KORÁBBAN MIÉRT NEM VOLTATOK ILYEN OKOSAK, PÉLDÁUL 2002-BEN, ILLETVE 2010-2013 KÖZÖTT?

    “a Jobbik magatartása pedig kétszínű, mert verbálisan bevándorlás-ellenesek, de alapvetően iszlámpártiak.”

    Vona 2013. nov. 1-én tartott előadást az Isztambuli Marmara egyetemen. Orbán sem akart lemaradni, 2013. dec. 17-én avatta az isztambuli Magyar Kulturális Intézetet, dec. 18-án előadást tartott a Marmara egyetemen, ahol díszdoktorrá is avatták, utánna Ankarában találkozott Erdogan miniszterelnökkel. Orbán 2015. feb. 24-én fogadta Ahmet Davatoglu török miniszterelnököt. KI IS NYALJA ELSŐSORBAN A TÖRÖKÖK SEGGÉT, VONA VAGY ORBÁN?

  9. Grün Izidor szerint:

    feix!
    Mert a Putyin nem adott kölcsön egy ilyent! 😛
    .
    http://www.napi.hu/fototar/fototar/201511/orig/image1446632737.jpg/600/

  10. mutyi szerint:

    “mert a Fidesz az egyetlen párt Magyarországon, amelyik képes megvédeni országot.”

    Meg a termőföldet, mi? Ha úgy védi meg Orbán az országot is, mint ahogy a termőföldre tett ígéretet, az nagyszerű lesz.

  11. Tündér Ilona szerint:

    Ez olyan közmeghallgatás volt amit rendszerváltás előtt szemináriumnak hívtak ? : D

  12. felix szerint:

    A fideszesek szemét nyugodtan ki lehet lopni, mert vakon követik a vezérüket.
    Az országnak meg annyi.

  13. Tóth Kati szerint:

    T.Tarjányi úr!A migránválság is helyi ügy.Az,hogy a maga kertjében nem hédereznek migránsok az a kormány intézkedéseinek köszönhető.Kérdezze a határmenti magyar települések lakóit,mennyire helyi ügy ez.Itt is az.Érti?Egy ország,egy haza,közös ügy.Világos?

  14. Tóth Kati szerint:

    T.Félix!Nekünk legalább van vezérünk.

  15. felix szerint:

    T. Tóth Kati!
    Kinek mire van szüksége.

  16. helyi szerint:

    Tóth Kati! Nyald tisztára a vezír ülepét, addig is van mit csinálnod! Narancsködbe burkolózott repedtsarkú! 🙂

  17. nagyapó szerint:

    A zellenzék csepeli szófo….i, ill. szóvivői nem vettek részt a közmeghallgatáson, azonban feltételeznek és kórusban röfögnek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  18. ebihal szerint:

    vén barom!
    A közmeghallgatás a csepelinfo szerint pénteken délután lett volna, lásd november 22-i
    poszt!

  19. ebihal szerint:

    Ma reggel volt a postaládámban a Csepeli Hírmondó, amiben értesítenek, hogy 27-én lesz
    közmeghallgatás. ANYÁTOK!

  20. Méhszáj Gizi szerint:

    A soványka fizetés harmadát elviszi az adó meg a járulék. A leadózott pénzből még adózz 27%-ot a boltban. Az elmúlt tíz évben alig emelkedtek a bérek, egyre többen hagyják el ezt az egyre élhetetlenebb országot. 2016-ot már a kivándorlás éveként emlegetik. Milyen javulásról rizsázik a rezsibivaly?

  21. felix szerint:

    Ne sajnálkozz az adód miatt, mert Giróéknál jó helye van.
    http://hvg.hu/itthon/20151129_A_nagy_vagyonnyilatkozattrukk_GiroSzasz

  22. Grün Izidor szerint:

    “A videojáték-készítéshez nem kell természeti kincs, csak egy iroda és néhány kreatív elme – mondta portálunknak a Nemesys Games ügyvezetője. Józsa Szabolcs szerint egy kis kormányzati támogatással létrejöhetnének olyan játékfejlesztő stúdiók, amelyek dollármilliókat fialó szoftvereket gyárthatnának, és ez hosszú távon az államnak is megérné. Ehhez persze képzésre is szükség lenne.”
    .
    A Sugar Daddy kaszinó és on-line szerencsejáték milliárdos bevételeiből futná!
    Vagy azt már karácsonyi ajándékra betervezték maguknak politikusaink?! 😀
    .
    http://mno.hu/digitalis/gigauzletet-kothetne-az-allam-ha-szanna-ra-penzt-1314383

Itt lehet hozzászólni !