Horváth szerint a Fidesz lopta el a pénzes táskáját

Csepel.info

Horváth Gyula plakát

A pénzes táska az utca emberét is inspirálta (fotó: Cink.hu)

Horváth Gyula DK-s képviselő szerint a Fidesz 2009-ben megfigyelte őt, majd Bécsben ellopta a kézitáskáját. A gyurcsányista politikus a történtek idején még az MSZP csepeli alpolgármestere volt, és egyesek szerint talán éppen Simon Gábor bécsi bankszámlájára vitt pártpénzeket. Kétségtelen tény, hogy Horváth táskáját valóban ellopták, ő pedig az eset után kegyvesztett lett az MSZP-ben. Azt viszont tagadja, hogy több százezer Euro volt nála. Ezt szerinte csak azért nem tudja bizonyítani, mert a jegyzőkönyvet az osztrák rendőrök nem neki, a károsultnak, hanem a gonosz Fidesznek adták oda. 

2009. április 19-én Horváth Gyula csepeli MSZP-s alpolgármester és fővárosi képviselő három napos hivatalos úton vett részt Ausztriában egy fővárosi önkormányzati küldöttséggel. A szállást az Am Stadtpark 1. szám alatti Hilton Vienna hotelben biztosították. A kiruccanás azonban számára az érkezés után nem sokkal valóságos rémálommá vált. A recepciónál ugyanis ellopták a kézitáskáját, benne sok pénzzel. Nagyon sok pénzzel. A történtek után a politikus hajnalig ivott a bárpultnál. Reggelre a delegáció tagjai között futótűzként terjedt el, hogy tízmilliók voltak Euróban az ellopott táskában.

Horváth a történtek után kegyvesztett lett az MSZP-ben. A konfliktus közte és Szenteczky János csepeli MSZP-elnök között annyira eldurvult, hogy amikor 2010 októberében megjelent egy fideszes jelölteket lejárató kiadvány, a volt alpolgármester gyalázásának külön cikket szenteltek, házasságtöréssel és lakásmutyival vádolva a politikust. A rágalmazó lap kiadója az ügyészség és egy koronatanú szerint Szenteczky János csepeli MSZP-elnök volt.

Horváth: megfigyeltek, megloptak

Mocskolódás ide vagy oda, Horváth Gyula 2014-re kibékült Szenteczky Jánossal és az MSZP-vel, és a szocialista pártvezetőt azóta csak “János barátom”-nak szólítja. A balliberális pártvezérek alkuja alapján ráadásul ő lett Csepelen a közös polgármester-jelölt. Bár a Csepel.info tavaly októberben cikket írt a táskalopás körülményeiről, Horváth a történtekről egy évig mélyen hallgatott. Egy olvasónk viszont most arra hívta fel figyelmünket, hogy egy vita hevében a politikus végre leírta az esetről a saját verzióját. Méghozzá egy olyan kiterjedt összeesküvésről, amelyben a Fidesz figyelte meg őt, lopta el a kézitáskát, miközben szerinte a táska csak ezer Eurót tartalmazott.

“Ezek az emberek – a csepel.info tanúsága szerint – már 2009. április 19-ét megelőzően is megfigyelés alatt tartottak! Figyelték, nyílván tartották, elemezték, és mint látjuk dokumentálták utazásaimat is. Az ominózus napon valóban Bécsben lehettem. (…) Egy a városközpontban lévő jó hírű nemzetközileg ismert szálloda előterében vártam arra, hogy a recepciónál megkapjam a szobakulcsot. Míg odaléptem a kulcsomért, pár másodperc alatt ismeretlenek ellopták az utazótáskámat. Benne az összes személyes anyagaimmal. Szinte hihetetlennek és felfoghatatlannak tűnt, hogy idegen hozzáférhessen a csomagomhoz, mert azt az egyik fővárosi bizottság akkori (Fideszes) tagjai állták körül. A dolog akkor is felmerült bennem, de azonnal el is hessegettem. Ilyen aljas, honfitársával szemben egyetlen magyar se lehet (még akkor se, ha Fideszes) gondoltam.”írta az esetről Horváth a Facebook-oldalán.

A rendőrségi jegyzőkönyv sorsa, amivel legalább azt igazolhatná a politikus, hogy nem Euro-százezrekről adott bevallást a lopás után, igencsak érdekes. Ezt ugyanis Horváth szerint a precíz osztrák rendőrségtől nem kapta meg. Állítja viszont, hogy egy fideszes politikus még ott megszerezte, majd kiadta a csepeli párttársainak.

A táska, melyet a hotel térfigyelő kamerájának felvétele alapján egy alacsony termetű, idegen férfi vihetett el, a Fidesz szerint jó eséllyel a helyi MSZP-s pártszervezet fekete kasszáját tartalmazhatta. Erre utalhat az is, hogy Csepelen a 2010-es választások után, a korrupció-gyanús szerződések felbontásával évi kétmilliárd forinttal csökkent az önkormányzat költségvetésének kiadási oldala. Horváth Gyula felvetésére, hogy politikai ellenfelei 2009-ben megfigyelték, és ők vették volna el a pénzes táskát, Ábel Attila, a Fidesz helyi elnöke reagált, paranoiának nevezve a feltételezést.

Csepel.info

29 hozzászólás “Horváth szerint a Fidesz lopta el a pénzes táskáját” bejegyzésre

  1. Tarjányi László szerint:

    Mennyivel érdekesebb volt a “Logisztikai központ Csepelen: kétszáz új munkahely létesül” című bejegyzés itt az első helyen, mint Horváth Gyula felmelegített ügye, de azt a paged=6-ra száműzték, nehogy válaszolni kelljen rá! 😉

    http://csepel.info/?p=44861#comment-255229 “Logisztikai központ Csepelen: kétszáz új munkahely létesül”

  2. Grün Izidor szerint:

    Ez jó! Nyertünk egy off-olható oldalt! 😀
    .
    “Halloweeni bulit rendezünk, ahogy Amerikában szokás!” Mi meg éppen szüleink sírjánál gyújtunk gyertyát, ahogy Magyarországon szokás!
    .
    http://kep.index.hu/1/0/1026/10268/102688/10268891_9f900254d93b051e9b99cadb04c71d92_wm.jpg

  3. robi szerint:

    Jellemző csepeli történet.

    A proli Csepel ennél különb volt.

  4. Balos szerint:

    Horváth kétnaponta égeti magát valami okoskodással, ami neki jellemzően nem megy. Ezt az ügyet neki végképp nem kellett volna felmelegítenie. Főleg olyan baromsággal, hogy megfigyelték ahogy viszi a lóvét, pedig nem is vitte.

  5. Lovas szerint:

    Ezek az öreg kommunisták csak azért lettek kiválasztva, mert jobban nyaltak és ittak a többieknél. Nem szabad elvárni, hogy értelmesen nyilatkozzanak. Tud románozni? Tud. Tud cigányozni? Azt is tud. Tud lopott pénzt Bécsbe vinni? 😀

  6. paneltomi szerint:

    nevetséges magyarázat Gyulától, ha a Fidesz megfigyelte volna, akkor lennének felvételek,fotók róla és az esetről, talán még a jegyzőkönyv is bejárta volna a sajtót.

    És valóban, ha neki meglenne a jegyzőkönyv, akkor tisztázhatná magát…

  7. fghfjhgkjhk szerint:

    “Ilyen aljas, honfitársával szemben egyetlen magyar se lehet”
    Dehogyis nem, ez hungarikum.

  8. Bugi szerint:

    – És Gyula, hogyan tervezed kivinni azt a rengeteg pénzt?
    – Kézitáskában. Egy luxus hotelbe megyünk a politikus társaimmal. Így cseppet sem leszek feltűnő.

    😀 😂

  9. felix szerint:

    Lovas.
    Arrol beszélsz akit ittas vezetésen kaptak?

  10. Csepeli anya szerint:

    Úgy látszik, hogy Horváthnak még ez sem ment. És ez akart polgármester lenni?

  11. felix szerint:

    A részeg vezetésre gondolsz?

  12. Csepeli anya szerint:

    Akkor ezért ilyen vörös a feje a képen?

  13. admin szerint:

    Ha egyeseknek túlságosan is égő a téma, akkor sem illik offolni.

  14. felix szerint:

    Az égő témákat csak törölni lehet?
    Egyébként Gyulának tudnia kellett volna, hogy kik előtt hagy őrizetlenül pénzt.
    Gyulám tied a felelősség.

  15. Grün Izidor szerint:

    “Horváth szerint a Fidesz lopta el a pénzes táskáját”

    A Fityesz szerint pedig Gyula lopta el a saját táskáját!
    Akkor eddig 1:1 :O 😀

  16. Tarjányi László szerint:

    Ez az egész pénzestáska ügy csak kitalálás! Ha valaki valóban egy rakás pénzt akar kivinni Bécsbe egy ottani bankba, akkor azt nem hivatalos úton, ráadásul nem a politikai ellenfelei szeme láttára teszi!

    Viszont ha a pénzt, ha volt ilyen egyáltalán, otthon már jól eltette, akkor üres táskát ellopatni ismeretlennel, sok szemtanú előtt, akik ráadásul nem érdekeltek a táska tartalmát illetően, az bizony nagyon is jó ötlet! Én csak megemelni tudom a kalapom, aki meg érdekelt volt a táska eredeti tartalmában, legyen az magányszemély, párt, vagy maga az állam, az bizony csak eggyet tehet, várhat, hátha valaha előbukkan az a pénz!

  17. Ábel Attila szerint:

    László, miért lenne kitalálás, amit gyakorlatilag a Horváth Gyula is elismer? Szerinted miért nem mutatja be azt a rendőrségi jegyzőkönyvet? Komolyan elhiszed, hogy 2009-ben a szocdem vezetésű bécsi rendőrség a Fidesznek adta oda a jegyzőkönyvet, és mi meg ezek után nem hozzuk nyilvánosságra, Horváth meg nem tud másolatot kérni? Ez elég abszurd lenne, nem?

  18. Tarjányi László szerint:

    Attila, azért mert én leírtam a valószínűbb változatot is a második bekezdésben! Én inkább rafkósnak gondolom Horváthot mint hülyének! Melós volt, azoktól meg sohasem állt messze hogy kib…szanak a főnökükkel, ha volt pénz, az nem veszett el, csak gazdát cserélt! 😉

  19. Ábel Attila szerint:

    Bocsáss meg, nem olvastam el rendesen amit írtál. Hát, valamiért fekete seggű lett az MSZP-ben, annyi bizonyos. A vagyonbevallása szerint 2010-ben nem keveset gyarapodott, és ma is messze a testület leggazdagabb tagja. Elnézést kérek.

  20. felix szerint:

    Amelyik, politika ellenfelével kapcsolatos jegyzőkönyvről, a fidesznek nincs legalább egy példánya az nem is létezik.

  21. Tarjányi László szerint:

    Lesz beszámoló a tegnapi képviselőtestületi ülésről?

  22. Tarjányi László szerint:

    “ma is messze a testület leggazdagabb tagja”

    Én nem tudtam, de ráéreztem, bambának mutatja magát, de nagyon is rafkós!

  23. Tarjányi László szerint:

    “A vagyonbevallása szerint 2010-ben nem keveset gyarapodott”

    Végtére is 2010 az bizony 2009 után van! 😀
    Előrelátó ember gondoskodik magáról, előrelátta 2010 tavaszát meg őszét!

  24. Tarjányi László szerint:

    Hazudik aki azt állítja hogy a pártok maffiák! Akkor ugyanis sem Horváth, sem Simicska már nem lenne életben! 😉

  25. Ábel Attila szerint:

    Horváth szerintem “csak akkor gyarapodott”, amikor az elvtársak már nem láthatták a vagyonbevallást – ezért történt ez 2010-ben. Amúgy 2010 októbere előtt senki másnak sem voltak nyilvánosak az önkormányzati vagyonnyilatkozatok. Mi vezettük be, hogy minden évben nyilvánosságra hozzuk a vagyonnyilatkozatokat. Ez is az üvegzseb része lett, ami ma természetes, de 2010 előtt mégis elképzelhetetlen lett volna.

  26. felix szerint:

    Nagy kaland.
    A tartalma következmények nélkül szabadon változtatható. Akár önként akár ráhatással.

  27. Tarjányi László szerint:

    Párthagyományok követése dicséretes dolog, a 19-es elvtársak is az államkasszával távoztak Bécsbe! 😉

Itt lehet hozzászólni !