Logisztikai központ Csepelen: kétszáz új munkahely létesül

Csepel.hu

metrans2

Magyarország és benne Csepel kedvező földrajzi adottságát kihasználva jó választás, hogy a német HHLA cégcsoport magyarországi leányvállalata, a Metrans Konténer Kft. Csepelen valósítja meg legújabb beruházását, amely a térség logisztikai központjává válhat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az alapkő letétele kapcsán tartott ünnepségen a cég Salak utcában található telephelyén október 22-én. Borbély Lénárd polgármester azt emelte ki, hogy Csepel életében jelentős nap a mai, mert a rendszerváltás utáni legnagyobb beruházás jön létre a kerületben, amely legalább 200 új munkahely létrehozását jelenti. Az eseményen jelen volt Klaus-Dieter Peters, a HHLA cégcsoport elnök-vezérigazgatója, Kiss Péter, a Metrans Konténer Kft. vezérigazgatója és Morovik Attila alpolgármester.   

Szijjártó Péter emlékeztetett rá, hogy Európa egyik vezető kikötő-logisztikai cége, a hamburgi székhelyű HHLA cég fél évvel ezelőtt jelentette be, hogy hazánkat választotta új beruházásának színhelyéül. Csepel földrajzi adottságai kiválóak ahhoz, hogy itt jöjjön létre a több tízmillió euróba kerülő beruházás, amely egy konténer terminál központ megépítését jelenti. A fejlesztéssel együtt Csepel infrastruktúrája is javul, és további jó lehetőségeket kínál arra, hogy más befektetők is Csepelt válasszák beruházásaik célpontjául. A Metrans vezetői ráadásul bejelentették, hogy kifejezetten számítanak a csepeli munkaerőre. A kelet-nyugati áruforgalom célpontja lehet ez a mostani helyszín, amely könnyen megközelíthető vízen és vasúton is. A keleti nyitás politikájának eredményeképpen egyre több ázsiai vállalat terjeszkedik Magyarországon, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hazánk Európa termelési központjává váljon. Ma Magyarországon ötszázezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, az adósságállomány csökken, a költségvetés kiegyensúlyozott. „A csepeli önkormányzattal egyetértésben szorgalmaztuk a mostani beruházást. Hamarosan megvalósul a Budapest és Isztambul közötti konténer tehervonat közlekedés hetente kétszer, amelynek szerelvényei ide futnak be. Megújult a Csepeli Szabadkikötő, amellyel a vízi közlekedés fejlesztése volt a cél. A kormány tervei között szerepel, hogy 2020-ig 150 milliárd forintot költ az elővárosi vasúthálózat fejlesztésére, ami szintén érinti Csepelt” – mondta Szijjártó Péter miniszter. 

Borbély Lénárd megemlítette, hogy Csepel életében kiemelkedő nap a mai, hiszen egy jelentős beruházás valósul meg a kerületben, amellyel 200 új munkahelyet hoznak létre. Csepel vezetőinek évek óta a legfontosabb célkitűzése, hogy a kerületben támogassák a beruházásokat és új munkahelyeket teremtsenek. Ezért is fogadták örömmel a Metrans Kft. törekvését, hogy a csepeli Duna-parton alakítsák ki bázisukat. „A Metrans sikere Csepel sikere is; mi azon vagyunk, hogy a jó együttműködés eredményeképpen további fejlesztéseket valósítson meg a cég” – hangsúlyozta Borbély Lénárd.

Klaus-Dieter Peters, a HHLA cégcsoport elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy „öröm itt lenni, és elhelyezni az alapkövet ezen a kedvező helyen”. Csepel választása egyértelmű volt a cége számára, hiszen mindenféle szempontból megfelelt az elképzeléseiknek. A Duna fontos közlekedési útvonal, amely tengereket köt össze. Ugyanakkor a vasúti szállítást is szorgalmazzák, s ennek érdekében terveznek további fejlesztéseket. A német cég üzleti kapcsolatai egészen Kínáig terjednek, és a HHLA azon van, hogy Európa egyik legnagyobb logisztikai és szállítmányozási vállalata legyen. „Néhány év múlva úgy fogunk visszatekinteni az elmúlt időszakra, hogy Csepellel közösen nagyszerű eredményeket értünk el” – mondta Klaus-Dieter Peters.

Kiss Péter, a Metrans Konténer Kft. vezérigazgatója arra emlékeztetett: a csepeli önkormányzattal megállapodtak, hogy először Csepelen hirdetik meg az új munkahelyeket, és főként helyből várják az érdeklődőket. Főleg a logisztikával, szállítmányozással, vasúti közlekedéssel kapcsolatos munkákra keresnek embereket, de adminisztratív munkakörökben is kellenek képzett alkalmazottak. Egyelőre mintegy 200 új munkahelyről van szó, de a későbbiekben ez a szám megnőhet.

Csepel.hu

37 hozzászólás “Logisztikai központ Csepelen: kétszáz új munkahely létesül” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Csak úgy elgondolkodtam!
    Ha azt kedvező adottságnak lehet nevezni egy logisztikai cégnél, hogy a Kvassay vagy a Gubacsi hídon közelíthető meg!
    Bocsika a Soroksári kompot kihagytam! 😀

  2. szigetország szerint:

    Ostoba vagy Izidóra, kár gondolkodnod. Nem tudtad, te szerény eszű, hogy a hajók nem a hidakon mennek át?

  3. Grün Izidor szerint:

    szigetország!
    Akkor gondoljuk tovább!
    Amit a hajók idehordanak valahogyan tovább kell vinni mert egy idő után megtelik a sziget konténerrel!
    Vagy átrakják egy másik hajóra ami tovább viszi?! 😛 😀

  4. felix szerint:

    Grün Izidor!
    Gondolkodj.
    Majd egy másik hajó elviszi.
    Ugye szigetország?

  5. nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! “Csak úgy elgondolkodtam!” írja. Hát gondolkodjon tovább, pl. hogy hol van a Salak utca!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Hunnia szerint:

    200 új munkahely miközben TÍZEZREKET rúgnak ki. Bravó!

  7. Lovas szerint:

    A rendszerváltás óta most a legkisebb a munkanélküliség. Hunnia, te seggfej.

  8. nagyapó szerint:

    Eetásam, eltévesztette a nagyságrendet, SZÁZEZREKET rúgnak ki! Így ütősebb!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Tarjányi László szerint:

    A Salak utca a csepeli TESCO mögött van. Vajon hogyan közelíthető könnyen vasúton és vízi úton? Nem vezet oda vasút, nincs ott kikötő. Akkor miért oda építik?

  10. felix szerint:

    Kamion telephely lehet ott. A rakodás meg kikötőben.
    KI tudja?

  11. Tarjányi László szerint:

    “Hamarosan megvalósul a Budapest és Isztambul közötti konténer tehervonat közlekedés hetente kétszer, amelynek szerelvényei ide futnak be.”

    Ahhoz előbb vasúti vágányt kell kiépíteni oda! Talán a csőgyári vágány a Dunaparton levihető odáig. Ez viszont tovább növeli a Corvin csomópont terhelését, mégis kellett volna oda alul-vagy felüljárót építeni!

  12. szigetország szerint:

    Kedves Tarjányi úr! Éppen az a lényeg, hogy a gigaberuházás részeként egy vasúti központ lesz itt egy komoly kikötővel. Építenek vágányokat, pályaudvart, mindent. Annak idején Weiss Manfréd is a semmiből kezdte, aztán a legnagyobb gyárat húzta fel.
    Weiss éppen azért választotta Csepelt, mert nem volt itt semmi, tehát nem volt megkötve a keze. Kedvére tervezhetett és építkezett.
    A Duna viszont adva van, ami jó, de ennek jelentőségét Izidóra kisasszony nem érti.

  13. Tarjányi László szerint:

    Fideszes lévén gondolom van információja, szíveskedjék közzétenni, hogy lesz oda kiépítve a vasút! Továbbá, hogy lesz ott kikötő kiépítve? Talán mégsem kellett volna betemetni a kikötő III-as medencéjét! Ott mi a helyzet?

    Még az is lehet hogy a mellette levő TESCO-ból is valami hasonló lesz, mert külföldön már elég sokat bezártak.

  14. Grün Izidor szerint:

    szigetország!
    “Weiss éppen azért választotta Csepelt, mert nem volt itt semmi, tehát nem volt megkötve a keze. Kedvére tervezhetett és építkezett.”
    .
    De most van itt egy város!
    Szerinted Csepel lakói, akiknek házai, telkei stb. útba esnek önként felajánlják ezeket a városvezetés nagyvonalú ötletének megvalósításához?!
    .
    “A Duna viszont adva van, ami jó, de ennek jelentőségét Izidóra kisasszony nem érti.”
    Már hogyne értené Grün!
    Sőt a szabad levegő felettünk alkalmasnak látszik további légvárak építésére! 😛 😀

  15. mutyi szerint:

    A lényeg, hogy a fityisz nem szabotálja a korrupciót! 😀

  16. szigetország szerint:

    Izidóra, pici lány! A Duna-part üres, ki kell használni. Nincs itt útban semmi. Azok vannak útban, akik folyton akadékoskodnak, amikor fejlesztésekről van szó.

  17. Grün Izidor szerint:

    Szigetország!
    Nincs útban semmi?!
    Ha jól saccolom ide tervezik, nézd meg sajátszeműleg, különösen a hely közúti és vasúti megközelítésére figyelj! 😛 😀
    https://www.google.hu/maps/place/Salak+%C3%BAt,+Budapest,+1211/@47.4179595,19.0419684,2415m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x4741e7bfc8d4fb33:0x5636745aeece8bb2

  18. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Izidóra, pici lány!” Nem tudtam, bár sejtettem! Hogy mik vannak? Eggyel több?

  19. Rázsó szerint:

    No, lehet, hogy ezek érteni is fognak valamihez. akkor most nem cigányok, hanem arabok fognak jönni. Az előzőekkel eléggé befaragtunk.Csökkentsék a segélyeket. A világon nincsenek ilyen kedvező feltételek.

  20. kerdezo szerint:

    Tarjáni László írta:
    “Talán mégsem kellett volna betemetni a kikötő III-as medencéjét! Ott mi a helyzet?”

    Ott az a helyzet, hogy miután betemették, majd állami megrendelésre újraássák 🙂

  21. szigetország szerint:

    Grün Izidóra! Jó az a térkép, jól mutatja, hogy kellenek ide a közutak, vasúti hálózat, hidak stb. Mi ezzel a baj?

  22. Grün Izidor szerint:

    szigetország!
    “kellenek ide a közutak, vasúti hálózat, hidak stb. Mi ezzel a baj?”
    .
    Azonkívül semmi, hogy egy logisztikai központot fejlett infrastruktúra megléte nélkül dőreség lenne építeni!
    Speciális esete a “Többe kerül a leves mint a hús!” 😀 😛

  23. ebihal szerint:

    Grün!
    Első bekezdés vége: 2020-ig 150 milliárdot fordít a kormány elővárosi vasútra. Mivel
    itt semmiféle vasút nincs, valószínűleg közpénzből lett beígérve!

  24. Grün Izidor szerint:

    ebihal!
    Annak a kétszáz munkahelynek a várományosa pedig legyen türelemmel!
    Meg van ígérve! 😛

  25. nagyapó szerint:

    A nép egyszerű/együgyű gyermekei el sem tudják képzelni, hogy egy beruházó is tud gondolkodni. Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez talált egy google képsort, amit bizonyítéknak szánt. Nekem legfeljebb egy untitled (névtelen) szobor tűnt fel, egyéb nem.
    Különben tényleg borzasztó lesz hetente kétszer fogadni egy vonatot!
    Nem baj csak huhogjanak tovább!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. nagyapó szerint:

    Tarjányi László, kerdezo! A kikötő III-as medencéje ügyében érdeklődjenek a privatizált MAHART-nál!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. Tarjányi László szerint:

    A kikötő tulajdonosa a Mahart-Szabadkikötő Zrt, amely 100% állami tulajdonban van. Ennek a cégnek van engedélye a III. sz. medence feltöltésére. A kikötőt a Budapest Szabadkikötő Logisztikai Zrt működteti 75 éves joggal 2005. óta.

    Különben meg miért is érdeklődjek egy cégnél? Csepelt nem a Fidesz vezeti? Én a Fidesz vezette önkormányzat elképzeléseire vagyok kíváncsi! Nem Önöknek kellene tájékozottnak lenni, végülis ezért kapják a fizetésüket, vagy nem? Vagy csak a jelenléti ívet kell aláírni? Minden fideszes képviselőnek jutott még egy plusz cím, gondolom azért is külön tiszteletdíj jár? Nemde kedves idősügyi tanácsnok úr?

  28. Tarjányi László szerint:

    Én helyesnek tartanám ha a csepeli képviselők csepeli ügyekben a valódi nevükön írogatnának, s csak máshová tartozó ügyekkel kapcsolatban használnának nicknevet!

    A csepeliek ugyanis kíváncsiak, vajon hozzáértők vezetik-e Csepelt! A végén kiderül, a nagyapó nevű virtuális személy alkalmas valamely pozícióra, mármint az a karakter, aminek beállítja magát; Gipsz Jakab természetes személy, aki meg írja a virtuális személyhez köthető kommenteket, az meg alkalmatlan mindenre!

  29. fghfjhgkjhk szerint:

    Továbbra sem értem a Duna szerepét. Eddig soha egyetlen konténert nem vittek rajta hajók. A konténerek vasúton jönnek az Adriáról, majd innen meg közúton.

  30. Jellinek János szerint:

    Gerinc út sincs készen!! Átmenő forgalom iszonyatos! Dugó-dugó hátán! Kosz-szmog-dübörgő kamionok! Csepeliekkel mindent lehet??!!Milyen infrastruktúráról beszélünk?? Örülünk a fejlesztéseknek,de milyen áron??

  31. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    „Hamarosan megvalósul a Budapest és Isztambul közötti konténer tehervonat közlekedés hetente kétszer, amelynek szerelvényei ide futnak be. Megújult a Csepeli Szabadkikötő, amellyel a vízi közlekedés fejlesztése volt a cél. A kormány tervei között szerepel, hogy 2020-ig 150 milliárd forintot költ az elővárosi vasúthálózat fejlesztésére, ami szintén érinti Csepelt” – mondta Szijjártó Péter miniszter.
    .
    A Duna szerepe az, hogy a 2020-ig megvalósuló Isztambul-Budapest közötti tehervonaton ideszállított konténereket hajóra rakhassák és továbbíthassák mondjuk Hamburgba vagy valamelyik görög kikötőbe!
    .
    Abból kifolyólag, hogy a víziszállítás az egyik leggazdaságosabb szállítási mód! 😛 😀

  32. nagyapó szerint:

    Tarjányi László! Talán folytathatta volna a MAHART meghatározását, mégpedig ” A Társaság feladata, hogy gondoskodjon a Csepeli Szabadkikötőben a tartósan állami tulajdonban lévő földterületek, az azokon álló felépítmények és a kapcsolódó infrastruktúra, valamint az átalakulási vagyonleltárban meghatározott más eszközökről.”
    Hol van ebben a csepeli önkori?
    Talán meg kellene írnia Orbán Viktornak, hogy az okos parasztgyerek nem javasolta a medence feltöltését, mert szép horgásztó tele “szendergő békákkal”, vagy más is lehetne és ássák újra ki, mert.., ja, hogy miért is??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  33. Tarjányi László szerint:

    Nagyapó virtuális KDNP-s karakter Tarjányi Lászlót szélsőségesnek és elitellenesnek nevezi, mert kifogásolni merte a Csepeli Városfejlesztési Kft létrehozását, meg azt hogy mostmár három önkormányzati cégvezető kap búsás jövedelmet, holott mindegyik NONPROFIT Kft!

    Tetszenek érteni, NON PROFIT, azaz nem kell nyereséget hajhászni, elég elvégezni azokat a maguktól értetődő tevékenységeket, amelyek a csepeli lakosság érdekében, az infrastruktúra és a kultúra terén szükségesek és célszerűek!

    Apropó nem három hanem NÉGY CÉGVEZETŐ, mert Werner Péter távozott a Városgazda vezérigazgatói székéből, ÚGY HOGY KÖZBEN 2019-ig ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ MARAD! Addig amíg a Fidesz esetleg az önkormányzati választások el nem veszti csepeli hatalmát! SŐT AZ ÚJONNAN LÉTREHOZOTT VÁROSFEJLESZTŐ KFT. TANÁCSADÓJA IS LESZ, SZINTÉN NEM KEVÉS FIZETÉSÉRT! EZ NEM SEMMI, KETTÉVÁLASZTANI EGY ÖNKORMÁNYZATI CÉGET, AZÉRT HOGY EGYIKNÉL VEZETŐ, MÁSIKNÁL TANÁCSADÓ LEGYEN! ÜGYES! Most már nem kell a csepeli és pestszentlőrinci cégvezetőknek egymást keresztbe tanácsadóként foglalkoztatni!

    Tessék mondani, ha Werner Péter továbbra is a Városgazdánál marad, akkor MINEK IS KELL ÚJ VEZÉRIGAZGATÓ BÚSÁS FIZETÉSÉRT?!

    Csepelen nem hajtották végre Orbán Viktor PÁRTELNÖK utasítását a cégvezetői prémiumok 2014-es korlátozására, AZÓTA IS VISZIK TOVÁBB EZT A VONALAT!

    Megjelent Csepelen Giró-Szász András tanácsadóként, meg az Orbán-vej Tiborcz István is. Vajon Mészáros Lőrinc, a NEMZET GÁZSZERELŐJE, is kap már közberuházási megrendelést Csepelen?

    Tóth Mihály Glatz Ferencet és Medgyessy Pétert alkalmazta a Stratégiai Tanácsadó Testület tagjaiként Csepelen. ÖNÖK FIDESZESEK, MIBEN KÜLÖNBEK?

    Az elitellenességről meg annyit, az ESZES PARASZTGYEREK a magyar társadalmat nem egy tejesbögréhez szokta hasonlítani, amire a java, a tejföl feljön, hanem egy fazék fövő húsleveshez, aminél mindig a SZEMETJE jön fel először, s a JAVA meg a fazék alján marad!

    Jó hogy a migránsok messze elkerülik Magyarországot, mert még a cigányságot sem tudjátok integrálni, AZ ESZES PARASZTGYEREKET MEG FŐLEG NEM! 😀

  34. felix szerint:

    Az indokolatlan foglalkoztatás bizony lopás.
    Ezentúl lehet halkulni.

  35. fghfjhgkjhk szerint:

    Én meg azt kérdem, hogy miért egy egri lakos a főnök, 😛

  36. nagyapó szerint:

    Tarjányi László irt valamit, hosszan. Mintha 1/2eszű1/2x írta volna.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  37. Tarjányi László szerint:

    Én ilyen gyenge ellenérvelésért nem tartanálak sem képviselőként, sem idősügyi tanácsnokként, sem Adminként!

Itt lehet hozzászólni !