Birkózó csapatbajnokság, 2015: Csepeli győzelem a visszavágón is

Csepel.hu

birko

Gyálon rendezték meg október 29-én az NB I-es birkózó csapatbajnokság „C” csoportjának visszavágó mérkőzéseit, ahol három csapat, a Ferencvárosi TC, a Haladás VSE és a Csepeli BC mérte össze erejét.

Az október 14-ei odavágón – ahogy arról már korábban beszámoltunk – a Csepeli BC tetemes előnyre tett szert, veretlenül, négy pontot szerezve készülhettek a gyáli visszavágóra. A sikersorozatot itt tovább folytatódott: a csepeli birkózók most sem találtak legyőzőre, így pontjaikat megduplázva léphetnek tovább. Ez azért is nagy siker, mert a tavalyi győztes Ferencvárost is jócskán maguk mögé utasították.

A következő megmérettetés – ez már a dobogós helyezésekért zajlik – november 4-én lesz, amikor a csepeli birkózók az „A” és „B” csoport győzteseivel mérik össze erejüket. (A két másik csapat – minden valószínűség szerint – a Vasas és az ESMTK lesz.) A november 4-ei odavágó csapatai már biztos dobogósok, de az, hogy melyik csapat, milyen éremmel térhet haza, csak november 19-én, a Nemzeti Sportcsarnokban megrendezésre kerülő visszavágón dől el.  Märtz József, a Csepeli BC elnöke még a gyáli visszavágó előtt elmondta, bízik benne, hogy a csapat ott lesz a top háromban. „ Kitűzött célunk a végső győzelem megszerzése. Ennek érdekében nem kizárt, hogy külföldi vendégjátékosokkal fogjuk erősíteni a csapatot” – tette hozzá.

A versenyre kilátogatott Ritter Árpád, a szabadfogású, Sike András, a kötöttfogású birkózó-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Gulyás István, a női szakág vezetője.

Csepel.hu

 

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !