Gyurcsányék az önkormányzati lakásokba költöztetnék a migránsokat

Hoppon maradnának a csepeli lakáspályázók

Origo, Csepel.info

A balliberális ötletelés Csepelt is érinti

Az üres önkormányzati lakásokba költöztetné a Demokratikus Koalíció azokat a migránsokat, akiket a kvótarendszer alapján osztanának vissza Németországból – tudta meg az Origo. Gyurcsányék ötletét Németországban már nagyban gyakorolják. Egyes önkormányzatok ott még olyan bérlőiknek is felmondtak, akik évtizedek óta éltek az önkormányzati lakásokban. A DK az Origo szerint utcai szórólapkampányt is indít; a párt ezzel az akciójával is nyomás alatt tartaná a válságokkal küzdő MSZP-t. 

Csepelen 2011 óta minden évben 25-35 üres szociális lakást pályáztat meg a szociálisan rászorulók részére a fideszes önkormányzat. Ez a hatszorosa annak, amennyit az MSZP-s önkormányzat pályáztatott meg 2010-ig. A DK javaslata most azt jelentené, hogy éveken keresztül migránsokat költöztetnének a csepeli önkormányzati lakásokba. Ebben az esetben hosszú évekre hoppon maradnának azok, akik legalább három éve Csepelen élnek, munkából tartják el a családjukat, de nem rendelkeznek elfogadható életkörülményekkel. A balliberálisok ráadásul egymásra licitálnak a bevándorlók Csepelre csábításában. Néhány hete Szabó Szabolcs parlamenti politikus jelentette ki, hogy 15 ezer migránst szeretne letelepíteni Magyarországon, és örömmel venné, ha azok közül Csepelen is többen otthonra találnának.

Tovább folytatja erőteljes kampányát menekültügyben a Demokratikus Koalíció – értesült az Origo. A Gyurcsány-párt szórólapkampányt is indít, amelyen az Orbán-kormány menekültügyi intézkedéseit bírálja. A párt ezzel az akcióval is nyomást próbál kifejteni a szocialistákra, akik egyébként is újabb válságukat élik.

A DK emellett a kerületi önkormányzatoknak azt tervezi javasolni, hogyaz üres önkormányzati lakásokat újítsák föl,és azokban helyezzék el a menekülteket. A párt így teremtene helyet azoknak, akiket a kötelező kvóta miatt Magyarországra küldenek majd vissza.

Német példa

A párt ezzel az ötletével nagyrészt németországi példát másol. Alsó-Szászország belügyminisztériuma vizsgálja a lehetőséget, hogy üresen álló ingatlanokat kisajátítsanak és ott helyezzenek el menekülteket. Az ötletet Salzgitter város CDU-s polgármestere vetette fel, a liberális FDP tiltakozott.

Nem a kisemberek lakásairól van szó,hanem olyan nagy komplexumokról, amelyek évek óta üresen állnak: ezeket ingatlanbefektetők építették azzal a céllal, hogy kiadják őket – mondta a CDU-s politikus. A német szövetségi kormány korábban közölte, hogy szövetségi szinten nem tervezik az üres lakások kisajátítását erre a célra, de a tartományok hozhatnak ilyen rendelkezéseket.

Szócsaták

A Demokratikus Koalíció menekültügyben eddig is élesen bírálta a Fideszt, de több esetben az MSZP-t sem kímélte. Október elején Gréczy Zsolt, a párt szóvivője arra kérte az MSZP és az LMP frakcióvezetőit, Tóbiás Józsefet és Schiffer Andrást, hogy ne legyenek Orbán Viktor és Robert Fico “tettestársai” a menekültpolitikában.

Gyurcsány Ferenc egy szeptemberi tüntetésen arról beszélt, hogy a menekültkérdésben a demokratikus oldal pártja ne konfliktuskerülő módon,ne szavazatokra várva foglaljon állást,ne a középutat keresse. Ehelyett álljon mindazok élére, akik azt üzenik a világnak, a magyarok értik “az élet szavát”. “Aki nem így viselkedik, az nem érdemli meg, hogy vezesse ezt az oldalt. Ha mégis így viselkedik, nem fogja sokáig vezetni, majd mi akkor vezetni fogjuk” – mondta Gyurcsány.

Az Origo korábban arról számolt be, hogy egyre hűvösebb az MSZP és a Demokratikus Koalíció viszonya, pedig a két baloldali ellenzéki párt egymásra van utalva, összefogásuk nélkül lehetetlennek tűnik az Orbán-kormány leváltása. A két párt támogatottsága gyakorlatilag megegyezik. A baloldalon sokan az előválasztásban látják a megoldást, de egy ilyen eljárás csak az ellentéteket növelné.

Forrás: Origo

41 hozzászólás “Gyurcsányék az önkormányzati lakásokba költöztetnék a migránsokat” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Ha Merkelék kitalálnak egy baromságot, miért kell Gyurcsányéknak kinyalni a seggüket azzal, hogy papagáj módjára ugyanazt akarják itt is? Még Németországban is botrány lett azokból az esetekből, ahol kilakoltattak önkormányzati bérlakásokból rendesen fizető embereket azért, hogy migránsokat tegyenek be helyettük. Magyarországon eleve nincs elég szociális lakás. Miért kellene a saját szegényeink elől elvenni a lakásokat? Ha az idióta volt kommunistáink előtt nincs egy nagy segg, amit kinyalhatnak, máris anyámasszony-katonájának érzik magukat.

  2. felix szerint:

    Tudsz olvasni Lovas ?
    Ha igen akkor kezd előröl a cikk olvasását!

  3. Vazul néni szerint szerint:

    Így lesz az örökké progresszív humánus baloldalból egy marginális, szélsőséges, kisebbség ,annyira hülyék ,hogy előre megnyerik a Fidesznek a választásokat ,….csak így tovább 🙂 “baloldal”

  4. felix szerint:

    És az elvtelenség lesz a létforma?

  5. Grün Izidor szerint:

    “A csepeli üres önkormányzati lakásokba költöztetné a Demokratikus Koalíció a migránsokat”
    .
    Egyszerű a megoldás:
    Be kell költöztetni a rászorulókat és mehetnek Gyurcsányék a pi…., bánatba! 😀

  6. felix szerint:

    Grün IzidorI
    Ne segíts!
    Az életben nem jutott volna az eszükbe.

  7. ebihal szerint:

    Mióta licitálnak egymásra a baloldaliak? Titeket nem vágtak pofán a hazugságért?

  8. ebihal szerint:

    Van valami eredeti DK-s anyagotok is, vagy csak ismételten hazudtok?

  9. Lovas szerint:

    Egy DK-s ismerősöm másfél hónapja mondta, hogy a Csepel Művek területén alakítanának ki menekülttábort. Én simán hülyének néztem, de ezek szerint ez a banda nem simán hülye, hanem totál idióta.

  10. felix szerint:

    Mekkora állami terület van a Csepel Művek területén?

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    Látod, elolvasta, de átsiklott azon a részén. Erre te, mint embertelen ember, hiszen mások szolgálatára teremtett a “MI Istenünk,” de a tiétek ezek szerint mégsem?

    Íme a “nagy emberséged!

    “felix szerint:
    2015. október 19., hétfő – 18:31
    Grün IzidorI
    Ne segíts!
    Az életben nem jutott volna az eszükbe.”

  12. felix szerint:

    Ismét bizonyságát adtad mérhetetlen ostobaságodnak.
    A kélt Isten meg azonos, te hatalmas vallástudós.
    Te tényleg a világ sötét oldala vagy.

  13. felix szerint:

    Melyik részen siklott át szerinted?
    Szerintem fogalmad sincs róla, csak bepróbálkoztál.

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    Te idióta, hónapokon keresztül etetted Csepel polgárait a nagy humanitásoddal.
    S most, “ne segíts!” Ez itt a lényeg ne csúsztass, mondom te rendszer visszafordító! Nagy nyilvánosság előtt rágalmazók vezéreként, 2-8!
    Ez megy neked bő nyállal!
    http://media.giphy.com/media/Q6lrzliWvxS6c/giphy.gif

  15. felix szerint:

    Uram atyám.
    Te tényleg tök hülye vagy.
    Már sajnállak.
    A világ legegyszerűbb dolgait sem vagy képes felfogni.
    Humorérzéked meg annyi van, mint egy tál diónak.
    Muszáj a képedet is elküldened nekem?
    Már arra sem emlékszel te setét, hogy azzal én leptelek meg.
    Ennyire ne legyél eltelve magaddal.
    Ha érted. 🙂

  16. GONDOLKODÓ! szerint:

    Soha sem a neked szóló lényegről írsz, ami téged “megtalál,” hanem minden marhaságot össze vissza zagyválsz. Folyton csúsztatsz! Rendszer visszafordító, 2-8!
    Eeeeez megy neked, bő nyállal: magadra találtál, végre, de még közzé tenni is?!
    http://media.giphy.com/media/Q6lrzliWvxS6c/giphy.gif

  17. felix szerint:

    Azért ez már a homokozó.
    Kiszállok.

  18. GONDOLKODÓ! szerint:

    Eeeeez megy neked, bő nyállal: magadra találtál, végre, de még közzé is tenni?!

    http://media.giphy.com/media/Q6lrzliWvxS6c/giphy.gif

    Kiszállok.
    Az nem lehet, hiszen a te nyelved soha sem fárad el!

  19. felix szerint:

    Eeeeez megy neked, bő nyállal: magadra találtál, végre, de még közzé is tenni?!

    http://media.giphy.com/media/Q6lrzliWvxS6c/giphy.gif

    Kiszállok.
    Az nem lehet, hiszen a te nyelved soha sem fárad el!

  20. GONDOLKODÓ! szerint:

    Davutoglu Merkelnek: Törökország nem koncentrációs tábor

    A török miniszterelnök egy tévéinterjúban beszélt arról, hogy Angela Merkel német kancellárnak is kijelentette: Törökország nem koncentrációs tábor, ahová Európa küldheti a menekülteket.

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    Torontói jegyzőkönyvből, 1985-ből.
    Ezeket a rendszer visszafordító folyamatokat is támogattátok hónapokon keresztül.
    Ezért a nagy emberséges szózatok a NÉPHEZ tőletek.

    Csak nem erre törekedtetek, amikor a nagy emberségetekről tartottatok már már előadásoknak tűnő írásokat a Publikumnak?!

    “A célba vett nemzetállamok közvéleményét jól szervezett sajtókampányokkal arra kényszerítjük, hogy megnyissák határaikat jelentős létszámú bevándorló előtt, amellyel destabilizálhatjuk ezen országok gazdaságát, és faji feszültségeket gerjeszthetünk határaikon belül. Gondoskodunk arról, hogy a bevándorlók között külföldi szélsőségesek is jelen legyenek, ami biztosítja a szükséges destabilizálást”

    A legalább húsz éve készült dokumentum ma talán legelgondolkodtatóbb bekezdése a menekültválságok felhasználásáról szól a globális tervek megvalósítása érdekében:
    „E vállalkozás feltétlen sikere érdekében garantálnunk kell, hogy ügynökeink ott legyenek a nemzetállamok kormányközi ügyekkel és a bevándorlással foglalkozó minisztériumaiban, és ezáltal mélyreható törvénymódosításokat hajtassanak végre. E módosítások alapvető célja, hogy megnyissák a nyugati országok kapuit az egyre növekvő bevándorlás előtt, egy olyan bevándorlás előtt, amit mi provokálunk ki, új helyi konfliktusok kirobbantásával.

  22. felix szerint:

    Van egy másik évjárat is.
    A torontói jegyzőkönyvek 1967 nyarán születtek, amikor a NWO eszméjének akkori irányítói a kanadai nagyvárosban gyűltek össze azzal a céllal, hogy…

  23. GONDOLKODÓ! szerint:

    Köszi, de a múlt héten olvastam.
    Tehát, higgadj le! Teljesen felesleges a szájkarate, ha csak…………

  24. felix szerint:

    Egy hét alatt ennyit öregedett szegény.

  25. GONDOLKODÓ! szerint:

    Éppen ezért kézcsókkal kell köszönnöd, ha engedem.

  26. felix szerint:

    Megfejtés.
    85 ben, pontosították.
    Ezek már csak ilyen jegyzőkönyvek.

  27. felix szerint:

    Új ember ül a billentyűnél?

  28. felix szerint:

    Add a régi lököttet, mert ahhoz vagyok szokva.

  29. nagyapó szerint:

    “Áttörtek: ötezer migráns menetel Graz felé”
    http://www.gondola.hu/hirek/179037-Attortek__otezer_migrans_menetel_Graz_fele.html
    Szerintem magyar autósoknak kellene Grácba menni, hogy szalámis szendviccsel kínálják őket!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  30. Grün Izidor szerint:

    Grácba?!
    Pusszantyú a Vezírnek!
    Ha még ott van felkészítőn a brüsszeli tárgyalásokra! 😀

  31. Vazul néni szerint szerint:

    a kerítés működik az ellenzék nem

  32. felix szerint:

    A dögölj meg ott ahol vagy, mindig működik.

  33. Grün Izidor szerint:

    “Egyrészről, ami itt történik, az szétverheti Európát, és mi meg akarjuk védeni Európát. Másrészről vannak nemzetközi kötelezettségeink, aláírtunk nemzetközi szerződéseket, amelyek egyértelműek, és amelyeket be kell tartani.”
    .
    Kicsit hasonlít arra amikor a kis úttörők átviszik a vak nénit az út másik oldalára, ha akarja ha nem! 😛

    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_mi_meg_akarjuk_vedeni_europat.604855.html

  34. Tarjányi László szerint:

    Lehet hogy a Feri jót akar! Arról nem beszéltek hogy hová költöztetnék a migránsokat, pedig lehetne például a VIII. Diószeghy Sámuel utcába költöztetni őket az indiai rokonok mellé. Már másnap sírva menekülnének vissza Szíriába, Afganisztánba! 😀

  35. felix szerint:

    A magyaroknak egy részének is Tajgetoszt épít a kormány.
    http://hvg.hu/itthon/20151021_Ezreket_gyogyitott_meg_az_Orbankormany?s=hk

    Még a strasbourgi ítéletre is tojik.

  36. Vazul néni szerint szerint:

    Felix sajnos előbb utóbb mindenkivel megtörténik ,és mindenki ott döglik meg ahol éppen van .

  37. felix szerint:

    De egy kormánynak nem lehet az a célja, hogy minél hamarabb.

  38. Szászné.Nagy Andrea szerint:

    Nagyon nem szeretnék egyetlen egy migránsot se ide csepelre.
    Miért nem oda telepirik őket ahol most a drága Orbänunk csinálha a dolgait pl Felcs utra vagy ahol ő meg a családja lakik.
    A Gyurcsány is a saját közvetlen környezetébe telepitse a migránsokat.
    Miért mindenkit ide Csepere meg Erzsébetre kell telepiteni.
    Anno amikor a 8.kerböl is kitelepitették az ott lakokat amikor lebontották ott a dzsumbujt azokat is Csepelre meg Erzsébetre telepitették be.
    Hát kérdezem én meg az itt lakok Csepel mi hogy minden jöt mentett ide akkarnak be telepiteni.
    A gyerekeinket lassan nem merik itt egyedül a suliba engedni a szülök.

  39. Hodik Éva szerint:

    Feri!
    Rengeteg hajléktalan embertársunk él utcán, a hajkéktalan szállók zsúfolásig tömve vannak. Előbb ezen emberek lakhatása lenne a cél, hiszen mégis csak magyarok! A migránsok sem fizetnének, akkor talán honfitársaink is lakhatnának ingyen.

Itt lehet hozzászólni !