Megújult Csepel belvárosa, a gyermekeké a jövő  

Csepel.hu

petz4

„Új belváros képe tárul elénk, miután sikerrel befejeztük Csepel Déli Lakóközpont panelépületeinek és közterületeinek felújítását” – mondta Borbély Lénárd polgármester a Petz Ferenc utcában megrendezett projektzáró rendezvényen szeptember 29-én, amelyen részt vett Farkasné dr. Gasparics Emese, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. A polgármester köszönetet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek, aki polgármesterként elindította ezt a projektet, s a jövőben is számítanak rá a további csepeli fejlesztések terén. A projekt részeként most adták át a Petz Ferenc utcai park területén az újjávarázsolt játszóteret, amelyet a megtakarított pénzből újítottak fel.   

Borbély Lénárd beszédében azt emelte ki, hogy a fejlesztések terén különösen nagy hangsúlyt fordítanak az idősek és a gyermekek életkörülményeinek javítására. Ezt tartották szem előtt a mostani beruházás során is. Ennek részeként megnyílt Csepel első ingyenes játszóháza a Szent Imre tér szomszédságában, melyben egyrészt a szabadidő tartalmas eltöltésének lehetőségét kínálják a gyerekeknek, másrészt a szülőket is segítik az ideiglenes gyermekfelügyeleti foglalkozással. A kivitelezés során megtakarított 70 millió forintot a környék közterületeinek felújítására fordították, ennek eredményeképpen most adták át a gyerekeknek a Petz Ferenc utcában lévő megújult játszóteret.

Borbély Lénárd elmondta, hogy Csepel egyik legjelentősebb városrehabilitációs programja, a Csepel Déli Lakóközpont beruházása sikeresen zárult. Ennek köszönhetően teljesen újjászületett a kerület központja és annak déli szomszédsága. Az Európai Unió 100 százalékos támogatottsága mellett a beruházásra összesen 1,321 milliárd forint állt rendelkezésre. A több részből álló fejlesztési program eredményeként az épület- és közterület-felújításoknak köszönhetően újjászületett a kerületrész, a szociális és közösségfejlesztő programok megvalósításával pedig felpezsdült a helyi közösségi élet. Az ingyenes panelfelújítás során 800 lakó élhet jobb körülmények között, lakásuk értéke jelentősen megnőtt. A kivitelezés szerződéses összege csaknem 579 millió forint volt, mely átlagosan lakásonként több mint 1,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent az érintett háztartások számára.

A Csepel fejlesztéséért életre hívott Csepel Déli Lakóközpont elnevezésű, nagyszabású szociális városrehabilitációs program 2013 áprilisában kezdődött, melynek elindítását Németh Szilárd korábbi polgármester kezdeményezte. A Vermes Miklós utca – Kossuth Lajos utca – Karácsony Sándor utca – II. Rákóczi Ferenc út által határolt akcióterületen 320 családnak otthont adó panelépületek energetikai felújítása, a Szent Imre tér zöldterületének fejlesztése és új közösségi tér kialakítása mellett munkaerő-piaci beilleszkedést és iskolai felzárkóztatást elősegítő programok valósultak meg.

Borbély Lénárd kiemelte: „Az elmúlt években új lendületet adtunk a csepeli lakótelepek fejlődésének: egymás után újulnak meg a panelépületeink, csökkennek a rezsiköltségek, egyre színesebb, gyermek- és családbarát szolgáltatások, szórakozási és sportolási lehetőségek várják az itt élőket. Csepel önkormányzatával közösen azon dolgozunk, hogy a következő években ez a sikersorozat tovább folytatódjon kerületünk jövőjéért, a csepeliekért.” – foglalta össze Borbély Lénárd az eredményeket és a jövőbeli terveket.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Megújult Csepel belvárosa, a gyermekeké a jövő  ” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    Adta Brüsszel rá a lét. 😉

Itt lehet hozzászólni !