Gőzmozdony, repülő és villamos: Egyedi fajátékok a megújult óvodai játszóudvaron

Csepel.hu

aprajafalva9

Fából készült “Thomas” gőzmozdony, 4-6-os villamos és repülőgép áll mától a Csodakút Egyesített Óvoda Aprajafalva Tagóvodájának megszépült udvarán. Az ünnepélyes kertavató után vették birtokba a gyerekek az új fajátékokat, amelyek a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. famegmunkáló műhelyében önkormányzati megrendelésre készültek. A rendezvényen Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést kapott Nász Erzsébet, az Aprajafalva Tagóvoda korábbi, nyugdíjba vonuló intézményvezetője. A kerti játékok átadása alkalmából az óvodások öt rekesz almát is kaptak az Agricolae cégcsoport felajánlásával.

GALÉRIA

A csepeli önkormányzat nagyszabású óvodaépület és –udvar felújításokba kezdett 2015 nyarán. Az Európai Unió finanszírozásán keresztül a közel 400 millió forintos beruházás nyomán nem csak több épületben történt épületszigetelés, fűtéskorszerűsítés és nyílászáró-csere, hanem az óvodai játszóudvarok is megújulnak. A játékparkokat lecserélik, a még használható eszközöket felújítják és a városgazda saját kivitelezésében gyártott új, egyedi készítésű fajátékokat kapnak az óvodások. A megújulás célja: modern és biztonságosabb intézményeket szeretnénk a jövőben – közölte Borbély Lénárd polgármester a kertavatáson.

Beszédében hangsúlyozta: az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a nyugdíjasokra és a gyerekekre. Hozzátette:„Nagy örömömre szolgál, hogy ebben az évben sikerült megvalósítani uniós finanszírozáson keresztül azt a programot, amelynek keretén belül egy bölcsődét és több óvodai intézményt sikerült felújítanunk. Mindemellett önkormányzatunk saját erőből támogatja az óvodai játszóudvarokat felújítását. Jó például szolgál a többi intézmény jelenlévő vezetőinek az új fajátékok átadása és a megújult udvar.”

A polgármester bejelentette, hogy a Csepeli Városgazda saját műhelyében készült egyedei fajátékokat az óvodákban és közterületeken helyezik majd el.

A polgármester köszönetet mondott a játékok gyártásában és a kert felújításában résztvevőknek.

Ezután Madaras Annamária Anikó tagóvoda-vezető megköszönte Borbély Lénárd polgármesternek az önkormányzat támogatását, a városgazda dolgozóinak az óvoda udvarának megszépüléséért végzett szakmai munkáját, az óvoda dolgozóinak a kitartó csapatszellemet, a szülőknek a megértő türelmét, valamint külön háláját fejezte ki Nász Erzsébet nyugdíjba vonuló intézményvezetőnek az épület felújításában tett uniós pályázat elindításáért.

A korábbi vezetőnek Pedagógus Szolgálati Emlékérmet és virágcsokrot adott át Borbély Lénárd.

Ezt követően a gyerekek Csepel polgármesterével, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterrel, Kontúr Pál országgyűlési képviselővel, dr. Vincze Anikó aljegyzővel és Hierholczné Faragó Tünde Egyesített Óvoda vezetőjével közösen leplezték le a papírborítással csomagolt új fajátékokat.

A városgazda munkatársai idén májusban kezdték el az óvodaudvar felújítását. Ennek során a régi, rossz állapotú burkolatokat és az elavult játszóeszközöket lebontották, kiépítették az automata öntözőrendszert. Az elbontott betonfelületek helyén színes térkő és aszfalt burkolatokat alakítottak ki több mint 700 négyzetméter felületen, melyet az óvodások kerékpározásra és motorozásra használhatnak, illetve különböző rendezvények megtartására is alkalmasak.

Az óvodai csoportok területeit sövényekkel, a „C” épület környezetében új kerítéssel határolták el, s a Béke tér felőli külső kerítésszakaszt is újjáépítették.

A kertépítési munkák során díszfát, lombhullató és örökzöld cserjét ültettek, valamint 1800 négyzetméteren befüvesítették az udvart. A kerti bútorok és játszóeszközök tárolására esztétikus faszerkezetű fedett tárolót építettek.

Az óvodások mostantól négy új homokozóban játszhatnak, egy új csúszdát használhatnak és a három legújabb fajátékon tölthetik játszóidejüket a megszépült környezetben.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Gőzmozdony, repülő és villamos: Egyedi fajátékok a megújult óvodai játszóudvaron” bejegyzésre

  1. Orsós Rodrigó szerint:

    A jobb szèlen ülő kisgyerek pedig nem preferálja a fajátèkot.
    A repcsicsöppentès nagy ötlet, de javaslom mèg a tejbegrìzt pacalpörköltre cserèlni a heti menüben. Ez az eszes cigánygyerek javaslata.

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Más tollával nem illik ékeskedni.

Itt lehet hozzászólni !