Szerdán hivatalosan is az önkormányzathoz kerülhet a Munkásotthon

Csepel.info

Munkasotthonszavazas

Teljesül-e a csepeliek akarata?

Szerdán hivatalosan is véget érhet a Csepeli Munkásotthon 25 éves hányattatása: ismét köztulajdonba, méghozzá az alapítók akaratának megfelelően csepeli köztulajdonba kerülhet az intézmény. Az önkormányzat rendkívüli ülésen dönt a Munkásotthon befogadásáról – értesült a Csepel.info.

A Csepeli Munkásotthon a munkások közadakozásából épült, a szocialista időszakban pedig – egészen a rendszerváltásig – állami tulajdonban, vagyis köztulajdonban működött. Utána azonban a gyári cégek privatizációját, megszűnését kihasználva a csepeli MSZP érdekkörébe került az intézmény. Az intézmény befogadását Németh Szilárd csepeli országgyűlési képviselő július 6-án elfogadott törvényjavaslata teszi lehetővé.

Négyötödös támogatás

Az önkormányzat telefonon is megkérdezte a csepeli lakosságot arról, hogy szeretnék-e, ha ismét csepeli köztulajdonba kerülne az itt élők közadakozásából épült Munkásotthon. Az eredmény meggyőző: 5 593 csepeli nyilvánította ki a véleményét a Munkásotthonról, és közülük 4 730-an mondtak igent. Ez a válaszadók 84,57%-át jelenti. A Fidesz-KDNP által is képviselt megoldás támogatottsága tehát több mint négyötödös.

A balliberális pártok viszont semmiképpen sem akarják kiengedni a kezükből a zűrzavaros jogi helyzetet kihasználva megszerzett 5400 négyzetméter hasznos területű, 129 helyiségből álló intézményt. Az egykori munkásőrökből, MSZMP-s pártvezetőkből, volt KISZ-tagokból és titkosszolgákból, jelenlegi MSZP-s, DK-s, Együtt-PM-es pártemberekből és egy pedofília miatt elítélt korábbi MSZP-s képviselőből álló ellentábor emiatt kétszer is tüntetett az intézménynél.

Borbély Lénárd polgármester a véleményt nyilvánító csepeliek négyötödéhez hasonlóan örülne a Munkásotthon visszatérésének. “Amennyiben a törvény elfogadásra kerül és a Munkásotthonunk újból köztulajdonba kerül, az garanciát jelent a kultúra további fellendítésére, a csepeli polgárok életének további színesítésére, hiszen önkormányzatunk kizárólagos célja a Munkásotthon színvonalas működtetése, valamint a Kormánnyal összefogva, annak megújítása és felújítása.” – írta Csepel polgármestere a nyílt levelében.

Az önkormányzat várakozása szerint a jövőben a rendkívül sikeres nyugdíjas klubbá átalakított egykori MDF székházhoz hasonlóan a Csepeli Munkásotthonból is fontos közösségi tér lehet.

Csepel.info

25 hozzászólás “Szerdán hivatalosan is az önkormányzathoz kerülhet a Munkásotthon” bejegyzésre

  1. Orsós Rodrigó szerint:

    Az a bibi, hogy a csepeliek akarata helyet Rezsiszilárd akarata teljesült. Az alapìtókat meg inkább hagyjátok, mert kìsèrteni fognak.

  2. felix szerint:

    Szerdától terrorháza?

  3. Lovas szerint:

    Az alapítók soha nem voltak kommunisták, ehhez képest komcsifészek lett a pénzükből és jóakaratukból. Kis lépés ez a magyar kultúrának, de hatalmas ugrás a csepelieknek!

  4. Grün Izidor szerint:

    Tehát mégsem a csepelieké lesz?! 😀

  5. Bugi szerint:

    Agyatlan Grün: az önkormányzat tulajdona a csepeli köztulajdon. A csepelieké a Kis-Duna part, a parkok, a művházak – és benne majd a Munkásotthon is. A csepeliek a rendszerváltás óta maguk döntenek arról, hogy ki működtesse az önkormányzatot. 16 év tolvajkormányzás, lopások és gyilkosságok után a baloldali csepeliek 2010 októberében Németh Szilárdot választották meg polgármesternek, és a Fidesz-KDNP-s képvislőket többségnek. 2014-ben Németh utódját, Borbély Lénárdot választották és ismét Fidesz-KDNP-s többséget.

    Az van, amit a csepeliek akartak, és a csepeliek azt is akarják, hogy a Munkásotthon pártház helyett ismét legyen a csepelieké.

  6. Bugi szerint:

    Akik pártházat akartak a Munkásotthonból, történelmi buktát kapnak. Szép nagyot, és narancsosat 😉

  7. felix szerint:

    Bugi!
    “Az van, amit a csepeliek akartak, és a csepeliek azt is akarják, hogy a Munkásotthon pártház helyett ismét legyen a csepelieké.”
    Kivéve azt aki nem fideszes.
    Képmutató hazug vagy. Ezerrel harcoltok a csepeliek által megválasztott ogy., képviselő ellen és magasról leszarjátok a csepeliek akaratát.
    A Margitsziget is önkormányzati tulajdon volt . Ennyit arról, hogy kié az állami tulajdon.

  8. VM szerint:

    Annyira gagyi ez a “csepelieké a Kis-Duna part,stb” duma 😀 Mondjátok már el,hogy a part pl eddig kié volt?Épületeknél még lehet azon szájkaratézni,hogy kinek a tulajdonában van/volt,de könyörgöm,gondolkozni kéne,és nem csak nyomatni azt,amit fentről bégetnek.Tudom,hogy jól hangzik,de kicsit mögé kéne látni a dolgoknak…

  9. helyi szerint:

    Gratulálok! Újabb milliókkal tömik tele az előző városvezetést is kiszolgáló Vida zsebeit azzal, hogy ő lesz ott is a góré! És még mondja valaki, hogy ezek teljesen tiszta lappal indulnak! Gyalázat!

  10. Ábel Attila szerint:

    Nagyon örülök, hogy ennyi idő után, de végre teljesül a csepeliek akarata.

  11. felix szerint:

    A csepeliek egy része szavaz amikor itt az ideje.
    Aztán megmondják egész Csepelnek, hogy mi az akarata.
    Néha a szavazás eredményének leszarásával együtt is.

  12. Ábel Attila szerint:

    Már szavaztak felix.

  13. felix szerint:

    Nem mondod.
    És már le is szarjátok egy részét.

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    Hogy fogsz most fletónak nyalni, és hol fogsz utána koslatni? Marad a felvonulásos parádé.

  15. felix szerint:

    GONDOLKODÓ
    Te szoktál a két fiaddal együtt személyesen nyalni.
    A melóson kívül sokkal többször találkoztunk.
    Hiába próbálkozol te szerencsétlen ezer nevű.
    Inkább nézesd át a fogalmazványaidat egy négyévessel, hogy legyen valami értelmük, vagy maradj az idézeteknél.

  16. Orsós Rodrigó szerint:

    Szabó Szabolcs is a csepeliek akarata volt, mègis leszarjátok, támadjátok ès az elzavart pankrátort nyomjátok erőből le a torkunkon. Tehát ne gyertek itt a csepeliek akaratával, mert az titeket pont nem èrdekel.

  17. Laja szerint:

    Nincs leszarva Szabó Szabolcs, csak nem csinál semmit. Ezért igazán felesleges volt megszavaznotok, csak a helyet foglalja a Parlamentben.

  18. Orsós Rodrigó szerint:

    Pedig ő az aki konstruktìv a rezsibáróval ellentètben, csak mivel ellenzèki, ìgy kapásból támadja a maffiajobb.

  19. ebihal szerint:

    Laja!
    Nekem már az is haladás, ha nem basznak át! És neked?

  20. Ábel Attila szerint:

    Orsós, én csak azt látom, hogy nem a jobboldal támadja a Szabót, hanem Szabó ellenez mindent, ami Csepelnek jót jelent. Nézd meg a szavazásait, a hozzászólásait: mindent támad, ami pozitív, ami jó.

  21. ebihal szerint:

    Ábel Attila!
    Itt kezdődnek a bajok, amikor valaki a szart is jónak látja!

  22. nagyapó szerint:

    Szabó megelégszik “szerény” fizetésével ( 747 878 Ft) és szavaz ahogy jelölői elvárják. Az, hogy Csepelnek mi a jó, nem érdekli.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  23. felix szerint:

    Nektek a cirkusz a jó.
    De mi van a kenyérrel?
    Mennyivel lett jobb a csepeliek élete?

  24. Orsós Rodrigó szerint:

    A fő, hogy a munkásotthont elbitoroltátok a csepeliektől. Szabó meg nyilván nem a ti pártèrdeketek szerint szavaz, ergo karaktergyilkolnotok kell őt. Ami nektek jó nem biztos, hogy Csepelnek is jó, Szabó ezt tudja.

Itt lehet hozzászólni !